KeződoldalEmberek10 csecsemőnek adott életet - Ezzel ő tartja a világrekordot az...

10 csecsemőnek adott életet – Ezzel ő tartja a világrekordot az ikerterhességek között. Még az orvosok is ledöbbentek

-

A 37 esztendős Gosiame Sithole óriási sokkot kapott, mikor megtudta, hány kisbaba növekszik a méhében. Először az orvosok sem akartak hinni a szemüknek, mikor kezdetben hat babát láttak, majd ez a szám nyolcra bővült. Ám itt még nem volt vége, ugyanis kettő csemete nagyon jól elrejtőzött és csak egy bizonyos idő után mutatták meg magukat. Gosiame férje, Teboho Tsotetsi boldogan újságolta az egész világnak, felesége 7 fiúnak és 3 kislánynak adott életet.

A picikkel hét hónap hét napig volt várandós, de a 29. héten muszáj volt azonnali császármetszést végrehajtani, hogy mindegyik babát meg tudják menteni.

“7 hónap és 7 napig voltam várandós ezekkel a csodákkal. Boldog vagyok és tele érzelmekkel.” – mondta az édesanya.

Egy interjú során elmesélte, hogy a picik természetes úton fogantak meg, és semmilyen mesterséges megtermékenyítés nem játszott közre abban, hogy ennyien legyenek. Mikor megtudta, teljesen ledöbbent, mondhatni sokkot kapott, de ennek ellenére melegséget és örömöt is érzett.

Kezdetben nem akarta elhinni, hogy ennyien vannak még akkor sem mikor az orvos megmutatta őket az ultrahang vizsgálaton. Akkor azonban még csak 8 baba mutatta meg magát, 2 valahol elbújt. Várandóssága elején abban a hitben volt, hogy maximum hármas ikreket várhat, de azt is azért, mert hasa óriási volt. Legvadabb álmaiban sem gondolta, hogy végül 10-en bújnak ki belőle.

Ahogy teltek-múltak a hónapok, s eközben egyre nagyobb és nagyobb lett a hasa, már kezdte elhinni, hogy az orvosok bizony igazat mondtak. Elmondta azt is, hogy nagyon aggódott a babák egészsége miatt, hiszen hosszú ideig nem lehetnek együtt, főleg nem 10-en.

“Hogyan férnek el az anyaméhben?; Túlélik?; Mi van, ha összenőve jönnek világra?” – ilyen és ehhez hasonló kérdések kavarogtak benne végig. Az orvosok megnyugtatták, hogy egy bizonyos ideig a méh képes tolerálni ennyi babát, de hamarosan meg kell őket szülni.

Egészen a 29. hétig képesek voltak bent maradni anélkül, hogy bármiféle komplikáció fellépett volna.

“Nem hittem el. Úgy éreztem magam, mint Isten egyik gyermeke. Boldognak éreztem magam, hiszen óriási áldást kaptam, főleg úgy, hogy sok embernek még egy baba sem igazán jön össze.”

A kismama alig várta, hogy végre valahára a karjaiban tartsa kisbabáit. Dini Mawela, a Sefako Makgatho Egészségtudományi Egyetem professzora elmondta, hogy Gosiame esete elég ritka és általában akkor szokott előfordulni, mikor mesterséges megtermékenyítést végeznek. Hozzátette, hogy a picik az elkövetkezendő néhány hónapot inkubátorban töltik.

Nem is olyan régen Halima Cisse adott életet 9 kisgyermeknek, és már az is óriási dolognak minősült, de most Gosiame vett át a vezetést az ikerterhességek tekintetében. Gratulálunk a családnak a picikhez, jó erőt és egészséget kívánunk!

Ezt is olvasd el