KeződoldalÉrdekességek10 dolog, ami tökéletesen jellemzi a magyar embereket

10 dolog, ami tökéletesen jellemzi a magyar embereket

-

Az egyik magyar származású énekesnő, név szerint Szabó Eszter saját blogján megjelentetett egy szöveget a magyar emberekről. Azzal a szándékkal írta meg ezen szövegét, hogy mi magyarok végre valahára elhiggyük nem vagyunk haszontalanok, nem vagyunk jelentéktelenek, hanem igenis értékes személyek. Rengeteg ország és nemzet elítéli a magyarokat, mert aljasnak, mihasznának, hazugnak tartanak minket, holott nem vagyunk azok. Mai cikkünk arról szól, hogy mi magyarok mennyire hasznos részei vagyunk a társadalomnak és az emberiségnek.

1, Kreatívak és többfunkciósak vagyunk

Mivel mi magyarok nem engedhetjük meg magunknak, hogy két kézzel szórjuk a pénzt, ezért saját magunknak kell megoldanunk a problémáinkat. Ha nincs pénz például autószerelőre, festőre, fodrászra… stb, akkor mi magunk válunk szakemberekké. Képesek vagyunk önerőből kifesteni az egész házat, megjavítani a kocsit, vagy levágni a saját hajunkat, ha a szükség rávisz. Nekünk magyaroknak nem okoz nehézséget új készségek szerzése. Bátran vetjük bele magunkat az ismeretlenbe és a lehető legnagyobb lazasággal oldjuk meg a helyzeteket.

2, Őszinte barátságokat ápolunk

Mi magyarok elmondhatjuk magunkról, hogy vagyunk annyira szerencsések, hogy igaz barátokkal rendelkezzünk. Nem azokról a pletykásokról, a hátunk mögött kibeszélős kamubarátokról, barátnőkről beszélünk, hanem azokról, akiket az éjszaka kellős közepén is fel lehet hívni, ha rossz kedved van, akik kihúznak a slamasztikából, akik akkor is velünk vannak, ha minden a lehető legnagyobb rendben van. Ez a kapcsolat pedig kölcsönös, nem csupán egyoldalú. Ezek a barátok nem haragszanak meg arra, ha “bunkón” beszélünk velük, hisz ismernek minket, tudják, hogy nem komoly csak poénkodunk.

3, A magyarok okosak.

Minél kevesebb pénzünk van, annál jobban kell tanulnunk, gondolkodnunk, problémákat megoldanunk, célokat felállítanunk stb. Nem egy példa erősíti szabályunkat, hiszen hány olyan eset van, hogy egy szegény családból érkező magyar gyermek olyan felsőfokú iskolában folytathat tanulmányokat, amit sem ő sem szülei nem engedhetnének meg maguknak. Ezzel szemben a vagyonos családok gyermekei közel sem érnek el ilyen eredményeket.

4, Rendkívül szorgalmasak vagyunk

Mi magyarok tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy csak akkor jutunk pénzhez, ha keményen dolgozunk érte. Ennek tudatában nincs időnk heverészni, nyaralgatni, semmit tenni, mert abból nem lesz pénzünk, s úgy nem tudjuk elérni a céljainkat. Nyilván nem arról van szó, hogy munkamániásak vagyunk, hiszen a legtöbb munkanap a kisebb pihenőket, ebédszünetet várjuk a legjobban, hanem arról, hogy nem mondhatunk fel csak úgy uk-muk-fuk és élhetjük gondtalanul mindennapjainkat.

5, Jó humorérzékkel vagyunk megáldva

Mi magyarok nagyon jó humorérzékkel vagyunk megáldva. Rengeteg humoristánk van, akik mindent megtesznek azért, hogy jól szórakozzunk és vidám perceket okozzanak. Ott vannak a stand uposaink, Hofi Géza, Gálvölgyi János, Bajor Imre, Fábry Sándor és még sorolhatnánk. Rajtunk kívül persze sok olyan nemzet van, akik humorosak, de mi különösképpen értjük a viccet. Tuti biztos, hogy ti is emlékeztek arra a megannyi vicces műsorra, ahol csak úgy röpködtek a poénok jobbra-balra.

6, Különleges szokásaink vannak

A magyar emberek bárhol képesek jól érezni magukat, mindegy, hogy a hely luxusban úszik vagy romokban hever. Fővárosunkban nem egy olyan hely van, mely a romkocsma hangulatát idézi fel bennünk, és ahol szívesen szórakozunk barátainkkal de akár családunkkal is. Mindegy, hogy egy magyar sláger már a csapból folyik képesek vagyunk még 50 -szer végighallgatni és torkunk szakadtából üvölteni az utcán. Minket nem rettent el a hideg, ha egy szuper koncertről van szó, mert a tombolással, táncolással úgy is felmelegszünk. Mi magyarok húsvétkor vödör vízzel köszöntjük a lányokat, hogy ne hervadjanak el. Ez csak néhány a sok közül, viszont ezek mind-mind különlegessé teszik szeretett országunk lakóit.

7, Kiemelkedő sportolók vagyunk

Mi magyarok mindent megteszünk azért, hogy a legjobb eredményeket érjük el a világversenyeken legyen szó úszásról, tornáról, kézilabdáról…stb. A versenyeken mindig hatalmas lelkesedéssel szurkolunk sportolóinknak, hogy a legjobb eredményeket érjék el. Olyan olimpikonokra lehetünk büszkék, mint Csollány Szilveszter, Fodor Rajmund, Czene Attila, Hosszú Katinka és még sorolhatnánk.

8, Nem dőlünk be butaságoknak

Sokan nem hiszik, de nekünk magyaroknak sokkal több eszünk van, mint amennyit elsőre mutatunk. Minket nem lehet csak úgy megvezetni és rászedni. Mindegy, hogy mennyire próbálnak meggyőzni bennünket, mi akkor is kitartunk saját véleményünk mellett, még akkor is, ha az első hallásra teljesen abszurdnak tűnik. Egyéni véleményünk olyan erős, hogy senki sem tudja megrendíteni.

9, Mindegy mi a baj, mindig találunk rá megoldást

Valószínű nálunk optimistább emberek nem léteznek, mert mi mindig meglátjuk a legrosszabban is a legjobb lehetőségeket. Sőt, mi tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy a szerencse forgandó ezért nem is esünk kétségbe, ha valami elsőre nem sikerül. Akkor erő van bennünk, amivel bármilyen akadályt ledöntünk és átlépünk. Sok nemzet tanulhatna tőlünk.

10, Egyáltalán nem vagyunk nagyzolósak

Mi magyarok a legelső fizetésünket megkapva nem arra gondolunk, hogy milyen luxuscikkre költsük el, hanem, hogy milyen jól jövedelmező cégbe fektessük be. Ez azért van, mert a luxustermékek csak ideig-óráig boldogítanak, viszont egy jól menő vállalkozás akár örök életre megpecsételheti az életünket.

Na mit szóltok?

Forrás: Szabó Eszter énekesnő blogja

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...