KeződoldalÉrdekességek10 dolog aminek napi takarításáról mindenki megfeledkezik

10 dolog aminek napi takarításáról mindenki megfeledkezik

-

A takarítási szokások, háztartásonként eltérnek. Vannak, akik pedánsan minden nap rendet tesznek maguk után, van, aki heti egy alkalommal tart takarító napot és akad olyan is, aki a 2 heti nagytakarításra esküszik. Azt azonban kevesen tudják, hogy vannak olyan felületek és tárgyak, amiket érdemes minden használat után áttörölni. Hogy melyek ezek olvass tovább és Te is megtudhatod.

Mobiltelefon

A mai világban már senkinek a kezéből és zsebéből nem hiányozhat egy mobiltelefon. Mégis kevesen figyelnek a rendszeres tisztításukra. A mindennapi használat során mobilunk kijelzőjén előfordulhat, hogy több baktérium található, mint egy WC ülőkéjén. Érdemes odafigyelni és rendszeresen áttörölni egy alkoholos kendővel a biztonság érdekében.

Távirányító

A mobilunkhoz hasonlóan a távirányító is a kezünkbe kerül legalább egyszer egy nap, ezáltal rendkívül gyorsan koszolódik. Mivel közvetlenül a kezünkkel érintkezik, ajánlatos nap, mint nap letörölgetni.

Számítógép/laptop billentyűzet

A rendszeresen használt billentyűzeten nemcsak az ujjainkról származó +-zsírréteg tapad meg, hanem a kintről behozott baktériumok tömkelege is. Emellett egy-egy számítógép/laptop előtti falatozás után, ételmaradékok és morzsák is lehetnek a billentyűzetben, ami szintén sokat ront az eszközünk higiéniai állapotán. A port, szöszöket és ételmorzsákat, érdemes porszívó segítségével kiszívatni a billentyűzet alól, a felületét pedig áttörölni valamilyen fertőtlenítő hatású törlőkendővel.

Sminkecset

Rengeteg ember használ ecseteket smink készítése során, mégis legtöbben nagyon ritkán fordítanak időt arra, hogy rendszeresen tisztítsák a smink ecseteiket. Ezek az eszközeink napi szinten érintkeznek az arcbőrünkkel, így ha szeretnénk elkerülni a csúnya pattanások kialakulását és megőrizni arcunk egészséges szépségét, érdemes az ecseteket legalább a héten egyszer alaposan kimosni.

Kilincs és villanykapcsoló

Köztudott, hogy a kilincseken és a kapcsolókon, szinte hemzsegnek a kórokozók. A nagytakarítások során tisztítások mégis mindig kimarad. Célszerű odafigyelni rájuk és legalább hetente egyszer lefertőtleníteni őket.

Fogkefe

Te tudtad, hogy a fogkefét szekrényben kellene tárolni? Azért, hogy minél kevésebb alkalommal érintkezzen más tárgyakkal és a levegőben található baktériumokkal. A mindennapos használat miatt, különösen fontos a tisztasága. Hogy a szád egészségét megőrizd, hetente egyszer áztasd a fogkefédet alkoholos szájvízbe. Emellett pedig arra is figyelj, hogy három havonta lecseréld.

Mosdókagyló, csapok és zuhanyrózsa

A háziasszonyok egyik legnagyobb ellensége, a fürdőszoba felületein megtapadó baktériumok mellett, a szintén ádáz vízkő. Ha ezeket felületeket rendszeresen tisztítjuk, illetve fertőtlenítjük, hosszú távon rengeteg bosszúságtól kíméljük meg magunkat.

Ékszerek, karórák

Az ékszereit mindenki nagy becsben tartja, arra mégis kevesen gondolnak, hogy ezeket a kincseket is ajánlatos fertőtleníteni a viselésüket követően.

Kormánykerék

Az autónk belső felületeire, kezünkről rengeteg kórokozót viszünk be. Érdemes ezeket időről időre letörölni és tisztán tartani.

Ezt is olvasd el