KeződoldalÉrdekességek10 egyszerűnek tűnő dolog, amit a tudomány szerint lehetetlen megcsinálni

10 egyszerűnek tűnő dolog, amit a tudomány szerint lehetetlen megcsinálni

-

Az emberek a történelem során számos feljegyzést és elméletet gyártottak bizonyos dolgokról. Kiderült, hogy vannak olyan tevékenységek, amiket a tudományos alapelvek miatt képtelenek vagyunk megcsinálni, ilyen például a könyökünk megnyalása, vagy egy tojás széttörése az ujjunk segítségével. Természetesen akadnak olyan emberek, akik nem hiszik, hogy ezeket valóban nehéz, vagy képtelenség lenne megcsinálni, ám sok-sok kísérlet során bebizonyosodott, hogy csak néhány illető képes trükközni a nyelvével, vagy behajlítani úgy a kisujját, hogy a többi nem mozdul meg. Mai cikkünkben olyan tevékenységeket hoztunk el nektek, amiket a tudomány szerint nem lehet megcsinálni.

1, Nyolcszor meghajtani az A4-es papírt.

A “MythBusters” egy kísérletet hajtott végre ezzel kapcsolatban és arra a következtetésre jutottak, hogy még egy nagyon nagy, száraz papírlapot sem lehet hatszor meghajtani, így az A4-es papírt is maximum csak hétszer lehet összehajtani.

2, Behajlítani a kisujjat úgy, hogy a többi ujj nem mozdul.

Mivel az ujjak szoros kapcsolatban állnak egymással, ezért lehetetlen az egyiket úgy megmozdítani, hogy a többi ne mozduljon vele együtt. Csak nagyon kevés ember képes arra, hogy a kisujját behajlítsa úgy, hogy a többi meg se mozdul.

3, Bonyolult nyelvi trükközés.

Szakértők szerint genetikai öröklés eredménye, hogy a nyelvünkkel képesek vagyunk különböző trükköket bemutatni. A képen látható mutatványokat nem túl sok ember tudja például elvégezni.

4, Fülek mozgatása.

Régen az emberek képesek voltak arra, hogy mozgassák a füleiket, ám ez az idő múlásával eltűnt. Csupán néhány ember tudja még mindig mozgatni a füleit, 3 izom segítségével, amik a fülek előtt, fölött és mögött helyezkednek el.

5, Könyöknyalás.

Ezt csak abban az esetben tudod megcsinálni, ha rövid felkarod vagy túlságosan is hosszú nyelved van. Ezen felül fontos még, hogy rugalmas legyél, hiszen csak így érheted el a könyöködet.

6, Levegővétel közben beszélni.

Furának tűnhet, de ha veszel az orrodon levegőt, nem tudsz rendesen beszélni közben. Ahhoz, hogy hangot tudj képezni levegőre van szükség, ám a szervezet és az agy tökéletesen tudja, hogy az orron át történő levegővétel pillanatában nem fogsz tudni rendesen beszélni, mert nem fog hang kijönni a torkodon. Általában akkor tudsz beszélni és hangot képezni, ha a szádon át veszed a levegőt.

7, Egy kanál fahéj lenyelése.

A fahéj olyan anyagokat tartalmaz, amik automatikusan kiváltják a köhögő reflexet, amint a szádba érnek. Szóval jobban teszed, ha nem veszel a szádba egy evőkanál fahéjat, ha nem akarod úgy érezni magad, mint aki fuldoklik.

8, Saját magadat megcsikizni.

Tapasztalt neurológusok szerint a kisagy befolyásolja, hogy meg tudjuk-e magunkat csikizni vagy sem, ugyanis ez a szerv képes megkülönböztetni a várt és a váratlan érzéseket, ezért van az, hogy csak akkor nevetünk, ha mások csiklandoznak meg.

9, Ugyanolyan sebességgel forgatni a kezed.

Mivel nem vagyunk szimmetrikus lények, ezért képtelenek vagyunk ugyanolyan sebességgel forgatni a kezeinket. A jobb kezünk erősebb, mint a bal így azt sokkal gyorsabban fogjuk tudni mozgatni. Ha bal kezes vagy, akkor a bal kezed lesz a gyorsabb.

10, Ujjal széttörni egy tojást.

A tojás felső és alsó pontján a legerősebb a héj, ezért, ha ott ugyanolyan nyomással próbáljuk széttörni, mint ahogy az oldalát fognánk, nem fog sikerülni, mivel a nyomás eloszlik, így kevesebb feszültség van a héjon.

Te tudtál ezekről?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...