KeződoldalÉrdekességek10 élelmiszeripari termék, amely váratlan meglepetéseket tartogat

10 élelmiszeripari termék, amely váratlan meglepetéseket tartogat

-

A mai modern világban a mindennapi termékek bizony rejtegetnek különféle csapdákat és meglepetéseket. Sokan vannak, akik nem olvassák el a csomagoláson vagy a címkén lévő információkat, ennek ellenére pedig azt gondolják, hogy mindent tudnak az adott termékről. Nos, el kell árulnunk, hogy nagyot tévednek. Mutatunk néhány megdöbbentő és egyben váratlan tényt azokról a termékekről, amelyeket szinte mindennap fogyasztunk.

A Pringles nem burgonyából készül

Ez a termék különféle tésztákból készül. Búzát, rizst, kukoricaliszt és dehidrált burgonyapehelyet tartalmaz. Ezeket a vékony tésztadarabokat sütik, szárítják, fűszerekkel és más ízesítőszerekkel permetezik.

A mandula, a földimogyoró és a pisztácia nem dió

Botanikai szempontból a dió egy gyümölcs, kemény héja van, amely természetes körülmények között nem nyílik meg. A valódi dió a mogyoró, a gesztenye és a makk. A mandula vetőmag, a földimogyoró pedig hüvelyes. A pisztácia, a dió és a fenyőmag pedig magvak.

A sárgarépa színe különböző lehet

Az emberek csak a 17. században kezdték el a narancs színű répa termesztését. Előtte csak lila, fehér és piros színű sárgarépa volt.

A 100% -ban természetes gyümölcslé nem csomagolható

A gyümölcslé frissességének megőrzése érdekében a gyümölcsöket mesterségesen megfosztják az oxigéntől, ezzel pedig elveszti ízét és illatát. A gyártók ezért ízesítőket és egyéb adalékanyagokat adnak hozzá, ezért a gyümölcslére nem mondható, hogy száz százalékban természetes.

A zabpehely nem 100% -ban természetes termék

Sokan gondolják, hogy a zabpehely meglehetősen egészséges. Azonban a zab gyorsabb száradásához vegyszereket is használnak. Az Egyesült Államokban, 2010-ben egy peres eljárás is indult az egyik híres zabpehely-gyártó cég ellen, ugyanis termékük az egészségre veszélyes összetevőket tartalmazott. A társaságot hamis hirdetéssel is vádolták.

A juharszirup nem mindig egészséges

A juharszirup jó hatással lehet az egészségre. Alternatívának tekintik a cukor helyettesítésére, de egy olcsó palack szirup tartalmazhat tartósítószereket és mesterséges aromákat is.

A modern üzletekben nehéz megtalálni a valódi olívaolajat

Az olívaolaj valóban egészséges és hasznos, azonban vigyáznunk kell, ha vásárolni akarunk. A Nemzeti Fogyasztói Liga szerint ugyanis a szupermarketekben található palackok kétharmada olívaízű szójabab-olajat tartalmaz.

A koffeinmentes kávé is tartalmaz koffeint

A kávénak számos előnye és hátránya is van. Azonban minden koffeinmentes kávécsomag 0,01–3% koffeint tartalmaz.

A fitneszrudak vagy müzliszeletek nem egészségesek

A népszerű müzliszeletek hatalmas mennyiségű cukrot, sót, repceolajat és kukoricalisztet tartalmaznak, amely nem is olyan egészséges. Sőt, különféle kémiai anyagokat használnak a pelyhek szárításához. Ezért 2014-ben és 2016-ban az Egyesült Államok bírósága megtiltotta az egyik társaságnak a “100% -ban természetes” címke használatát.

A mályvacukor nem vegetáriánusok számára készült

A puha mályvacukor az állatok bőréből és csontjaiból készített zselatint tartalmaz. A komponenseket felforralják, majd keményítőt és édesítőszereket adnak hozzá.

Bónusz: A banán is rejthet kellemetlen meglepetéseket

Nagyon kell vigyáznunk, ha banánt vásárolunk, mert könnyen előfordulhat, hogy találkozhatunk rendkívül veszélyes kártevőkkel is.

Az Egyesült Királyságban vásárolt banán mellett például a világ leghalálosabb pókja bújt meg. Ez a pók mérgező, tojásait is el kell égetni ahhoz, hogy biztosan megsemmisüljön.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...