KeződoldalEmberek10 ember, aki felülírta a genetikai törvényeket

10 ember, aki felülírta a genetikai törvényeket

-

A világon minden egyes ember egyedi és különleges. Külsőnket köszönhetjük a genetikának és persze a törődésnek, egészséges ételeknek, sportnak és így tovább. Ugyanakkor vannak olyan emberek, akik még az átlagosnál is sokkal különlegesebbek, ez pedig mindenkinek azonnal szemet szúr. Az utcán sétálva, egy boltban vagy akár az iskolában is találkozhatunk olyan egyedi külsejű és tulajdonságokkal rendelkező emberekkel, akiket nem is tudunk kiverni a fejünkből.

Azonban, még ezt is lehet fokozni, ugyanis az igazán egyedi emberek testi adottságaiknak köszönhetően bekerülhetnek a Guinness-rekordok könyvébe is. Cikkünkben tíz embert mutatunk be neked, akik tulajdonképpen mind-mind a természet csodálatos “alkotásai”.

Ayanna Williams

Körmünk velünk születik és életkorunk előrehaladtával nő. Néhányunknak pillanatok alatt letörik, már akkor is, ha éppen csak egy kicsit hozzáérünk valamihez. Az Egyesült Államokban azonban, a világ leghosszabb körmű hölgyével találkozhatunk, akit Ayanna Williamsnek hívnak. A nő körmeinek hossza 579 centiméter. Ayanna húsz éve növeszti elképesztő karmait, amik nyilvánvalóan rendkívül erősek, ami nem mindannyiunknak adatik meg. Tavaly a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült. Williams szeretne minél tovább az első helyen szerepelni, így nagyon óvatos, nehogy valamilyen okból elveszítse körmeit. A nő házimunkát is végez, a mosást kivéve. Te el tudnád képzelni, hogy ezekkel a körmökkel bármit is lehet csinálni?

Elmondása szerint minden tevékenységet képes elvégezni, ám sokkal több időbe kerül, mint nekünk, átlagos körömmérettel rendelkező embereknek. Alváskor körmei egy külön párnát foglalnak el, kilakkozásuk pedig, több, mint húsz órát vesz el mindennapjaiból. Egyébként Ayanna műkörmös, így ő maga festi ki körmeit, nem fordul szakemberhez, ahol valószínűleg egy egész vagyont hagyna ott, már, ha valaki elvállalná egyáltalán ezt a korántsem egyszerű feladatot.

Mehmet Özyürek

A világ leghosszabb orrú emberét Mehmet Özyüreknek hívják. Orrának hossza 8,8 centiméter. A Törökországban élő férfi ezzel 2010. március 18-án bekerült a világrekordok könyvébe.

You Jianxia

Jianxia 1968-ban született, a bal felső szemhéján pedig, olyan szempilla van, amelynek mérete egyenesen óriási. Jianxia szempillái 12,4 centiméter hosszúak. Legalábbis voltak 2016-ban, amikor a rekordot felállította. Így azóta nagy valószínűséggel még hosszabbak különleges szempillái.

Svetlana Pankratova

Pankratova Volgogradban született. Az orosz kosárlabdajátékos 1992 és 1995 között a virginiai Commonwealth Egyetemen kosarazott. Pankratova ugyan nem a világ legmagasabb nője, lábai olyan hosszúak, hogy 2003-ban bekerült a Guinness-rekordok könyvébe. Lábainak hossza 132 centiméter.

Jeison Orlando Rodriguez Hernandez

Jeison Orlando Rodriguez Hernandez rendelkezik a világ legnagyobb lábával. Hernandez tizennégy éves kora óta kisebb lábakról álmodozott, soha nem gondolta volna, hogy ennek köszönhetően 2016-ban bekerül a világrekordok könyvébe. Lábfeje 40,6 centiméter hosszú, ami azt jelenti, hogy az ötvenes méretű cipő is kicsi rá.

Sajjad Gharibi

Az iráni fiatalember 1991. december 19-én született és jelenleg Busherben él. Beceneve hatalmas izomtömege miatt az “iráni Hulk” vagy a “perzsa Hercules.” Gharibi hatalmas testi adottsága miatt internetes jelenséggé vált. Az egyik legismertebb közösségi oldalon körülbelül fél millió követője van.

Jyoti Amge

Amge 1993. december 16-án született. Az indiai színésznő a Guinness-rekordok könyve szerint a világ legkisebb élő nője. Amge 2011. december 16-ban töltötte be 18. életévét, ezt követően pedig, bekerült a rekordok könyvébe. A magassága 62,8 centiméter, súlya pedig öt kilogramm. A nő korlátozott magasságát az achondroplasia néven ismert genetikai rendellenesség okozza.

Sultan Kösen

Kösen 1982. december 10-én született. A férfi egy török közszereplő, gazda és kurd származású pásztor, aki a legmagasabb élő férfi a világon. 251 centiméteres magasságával a Guinness-világrekordját birtokolja. Kösen növekedése az akromegáliás állapot következménye, amelyet az agyalapi mirigyét érintő daganat okozza. A férfi állapotából kifolyólag mankóval vagy bottal közlekedik. Ő a hetedik legmagasabb ember a történelemben.

Maxwell Day

Maxwell bekerült a világrekordok könyvébe, méghozzá egy elképesztő szokatlan tulajdonságnak köszönhetően. A fiú olyan mértékben képes elforgatni lábfejeit, amit el sem tudunk képzelni. Jobb lábát 157 fokkal, míg bal lábát 143 fokkal minden kellemetlenség és fájdalom nélkül képes elforgatni.

Wim Hof

A holland férfi, Wim Hof egy igazán különleges tulajdonsággal rendelkezik. Hof egész egyszerűen nem érzékeli a szélsőséges hideget. A Jégembernek nevezett férfi akár aludni is képes a jégen, a hóban és egyáltalán nem zavarja a dermesztő hideg sem. A holland extrém sportoló 59 éves és 26 világrekordot tudhat a magáénak. Nemcsak mozdulatlanul tűri a hideget, hanem az is előfordult, hogy a namíbiai sivatagban lefutott egy maratont, illetve 66 métert úszott egy jégtábla alatt.

Ezt is olvasd el