KeződoldalÉrdekességek10 érdekesség a királyi családról, melyet még biztosan nem hallottál

10 érdekesség a királyi családról, melyet még biztosan nem hallottál

-

Annak ellenére, hogy a világ leghíresebb családja még mindig rengeteg olyan dolgot lehet tanulni róluk. Rendkívül szigorú szabályok szerint élnek, melyek az átlagemberek számára elképzelhetetlenek lennének. Egyes hagyományok teljesen beleszövődtek a hétköznapjaikba. Nyilván ezek a megkötések kezdetben kellemetlenek lehetnek, de azok számára, akik ebbe a családba születtek bele és így lettek nevelve teljesen normális dolognak számít.

Hoztunk nektek 10 érdekességet a királyi hagyományokról.

A karácsonyi vacsora előtt megmérik a súlyukat
Ez egy régi hagyomány, mely VII Edward királytól származik. A lényege, hogy vacsora előtt és vacsora után is lemérik magukat, így mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy a vendégek eleget ettek és jóllaktak. Egyes beszámolók szerint ez a hagyomány a mai napig él.

Nincs 13. vendég
A legtöbb szállodában nincs 13-mas szoba. Ha vendégségbe mennénk a királyi családhoz, akkor kizárt dolog, hogy 13-man legyünk. Alapvetően nem azért van ez a szabály, mert a királyi család babonás, hanem azért mert esetleg valamelyik vendég lehet, hogy az. Vagy több, vagy kevesebb vendég van, de soha nem pont 13.

Mindegyiküknek 3 vagy 4 neve van
A több név azért van, hogy ezzel összekössék a nemzedékeket és a családokat évszázadokon keresztül. Mindannyian az őseik királyi nevét használják. Gondoljunk csak Sarolta Erzsébet Diánára, akinek a neve II. Erzsébet királynő és Diana hercegné nevéből adódik össze.

Gyermekkorukban még nincs címük
Minden királyi személy egy hivatalos névvel rendelkezik felnőttként, melyet a vezetéknevük helyett használnak. A történelemben ez a név a királyok által vezetett ország neve volt. Manapság csak azt jelzi, hogy melyik házhoz tartoznak. Ezt felnőttkorukban kapják meg. Így lett Vilmosból Cambridge hercege, Strathearn grófja, Carrickfergus bárója.

Tilos bárminemű “villantás”
A királyi családnak szerényen és nem túl kihívóan kell öltözniük. Nem mutogathatnak dekoltázst. Az alábbi képen jól látható, ahogy Diána is takarja a táskájával.

Ugyanaz a keresztelő ruha 8 generáción keresztül
Ezt a selyem- és csipkeruhát már 62 királyi csecsemő viselte az elmúlt 163 év alatt. Viktória királynővel kezdődött, majd azóta minden királyi keresztelőn ezt viselik. 2004-ben kért a királynő egy pontos másolatot, melyet 2019-ben használtak Archie herceg keresztelésén.

Gyerekként nem találkozhatnak a világ vezetőivel
Ez egy szokványos eljárás. Bár György herceg egyszer engedélyt kapott arra, hogy a londoni Kensington palotában későig fennmaradhasson és így találkozhatott a világ vezetőivel 2016-ban.

Nem viselnek bundát
2019-ben a királynő megtiltotta a valódi szőr használatát a királyi ruhatárban. Csak műszőrméből készülhetnek a ruháik. A régi ruháit még ugyan használja és azokon valódi állati szőr van, de ennek ellenére ő az első királyi sarj, aki ezt megtiltotta.

Vacsorára nem esznek burgonyát, rizst vagy tésztát
Nem akarnak túl sok keményítőt fogyasztani. Bizonyos ételeket eltiltott a királyi asztalról. A palota séfje szerint halat és steaket fogyasztanak zöldséggel és salátákkal.

Nincs külön foglalkozásuk
Ők a pénzt az államtól kapják. Nem jogosultak magánjövedelemre vagy munkára. Már csak ezért is lett hirtelen a figyelem középpontjában Meghan Markle és Harry herceg, akik úgy döntöttek, hogy szeretnének pénzügyi szempontból függetlenek lenni és nem szándékoznak ezt a hagyományt folytatni. Ez lehetővé tenné Meghan számára, hogy újra színészkedhessen.

Mit gondoltok? Elijesztene ez attól, hogy a királyi család tagjai legyetek? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...