10 film a szeretetről, amiben nyoma sem volt annak a bizonyos rózsaszín ködnek.

A szeretetről szóló filmeknek nem mindig van boldog befejezése, nem minden esetben a szerelemről, boldog házasságról, gyereknevelésről… stb. szólnak, amire a legtöbb ember gondol. Van köztük, olyan mely az élet nehézségeiről, a veszteségekről, folyamatosan elkövetett hibákról, tragédiákról szólnak. Ezek sokkal jobban felkészíthetnek bennünket a való életre, arra, ami odakint vár. Ma összegyűjtöttünk néhány filmet, melyek a legmélyebb érzelmeket, a drámaiságot és a melodrámát foglalják magukba.

Sadece Sen – Csak Te (2013)

Szerelmi történet egy visszavonult ökölvívóról Ali-ről és egy vak lányról Hazal-ról. Útjaik egy véletlennek köszönhetően keresztezik egymást é gyorsan összemelegednek. A férfi sokáig nem is sejti, hogy Hazal milyen beteg, ám, amikor megtudja visszatér a ringbe. Ali úgy dönt minden erejével segíti szerelmét, ami örökre megváltoztatja az életüket.

Főszerepben: İbrahim Çelikkol, Belcim Bilgin.

IMDb minősítés – 8.1

Ensemble, c’est tout – Egyedül nem megy (2007)

Két férfi és egy nő él egy fedél alatt, és mindegyikük éli saját kis életét. Camille takarítónőként dolgozik, Philibert családi problémáin próbál túljutni, Franck pedig szakácsként tevékenykedik és a nők megszállottja. Az idő előrehaladtával szép lassan összebarátkoznak.

Főszerepben: Audrey Tautou, Laurent Stocker, Guillaume Canet.

IMDb minősítés – 7.5

W.E. – W.E. – Országomat egy nőért (2011)

A történet két párról szól az egyik, VIII. Eduárd brit király és egy elvált asszony Wallis Simpson kapcsolatáról szól, a másik pedig egy orosz biztonsági őr, valamint egy férjes asszony viszonyáról. A királyt mindenki elítéli azért, mert egy többszörösen elvált asszonyt akar elvenni feleségül, ám ő mit sem törődve ezzel véghez viszi tervét.

Főszerepben: James D’Arcy, Andrea Riseborough.

IMDb minősítés – 6.3

Never Let Me Go – Ne engedj el” (2010)

Ez a film a szeretetről szól. A főszereplők árvaházban nevelkedtek, ami idilli életet biztosított számukra, meleg ételt, fedélt a fejük fölé, meleg ruhákat… stb. Miután eljöttek az otthonból rá kellett jönniük, hogy a való élet nem olyan, amilyennek az árvaházban beállították.

Főszerepben: Keira Knightley, Carey Mulligan, Andrew Garfield.

IMDb minősítés – 7.2

Amour – Szerelem (2012)

Georges és Anne kamaszként rajonganak egymásért, jóban-rosszban kitartottak a másik mellett ám egy nap szörnyű dolog történt. Anne folyamatos agyvérzés következtében teljesen magatehetetlen állapotba kerül, sőt az emlékezetét is elveszíti, de férje nem akarja őt kórházba vinni, ezért elhatározza, hogy ő fogja ápolni.

Főszerepben: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert.

IMDb minősítés – 7.5

Samba (2014)

Samba és Alice a rendőrségen találkoznak, mert a férfi nem rendelkezik vízummal. Franciaország csendes életére vágyik, ezért mindent megtesz, hogy munkát szerezzen. Alice a félénk bevándorlási hivatalbeli alkalmazottnak feltett szándéka segíteni a férfin, ám nem tudnak egymástól távol maradni, így egymásba szeretnek.

Főszerepben: Charlotte Gainsbourg, Omar Sy.

IMDb minősítés – 6.6

Brothers – Testvérek (2009)

Sam és Tommy szöges ellentétei egymásnak. Sam apja nyomdokaiba lépett és katona lett belőle, Tommy pedig a család úgynevezett fekete báránya lett és nemrég szabadult a börtönből. A férfi nem igazán tudja mit kezdjen életével, ám ez hirtelen megváltozik, mikor Sam és csapata helikopterét lelövik és eltűnik. Tommy segíteni akar Sam feleségének Grace-nek és két lányának, majd szép lassan átveszi a családfő szerepet, és kezd rátalálni önmagára. A sors fintora, hogy Sam egy napon hazatér.

Főszerepben: Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Natalie Portman.

IMDb minősítés – 7.1

The Words – Lopott szavak (2012)

Rory Jansen regénye megjelenése után hírnevet szerez, ám senki sem veszi észre, hogy a könyv írója egy teljesen másik személy. Mivel Rory nem volt képes megírni a sztorit ezért lefizetett valakit, hogy írja meg helyette.

Főszerepben: Bradley Cooper, Jeremy Irons, Ben Barnes.

IMDb minősítés – 7.1

Allacciate le cinture – Öveket becsatolni! (2014)

Elena és Antonio szöges ellentétei egymásnak, ám mérhetetlenül szerelmesek egymásba csak egy a baj. Elena Giorgioval, míg Antonio Silviával jár. A legnagyobb kérdés az, hogy ennek tudatában is távol tudnak maradni egymástól, vagy engednek az érzelmeknek. Hatalmas csavar a történetben, hogy Elenanal súlyos betegséget diagnosztizálnak.

Főszereben: Kasia Smutniak, Francesco Arca.

IMDb minősítés – 6.6

Life Itself – Az élet maga (2018)

A történet két faitalról szól, akik mérhetetlenül egymásba szeretnek. Will és Abby, hamar rájönnek, hogy egymás mellett akarják leélni az életüket, ezért összeházasodnak, majd Abby teherbe esik. Ám a baba megszületése után egymás után jönnek a gondok, majd a pici nagyapjánál marad. Éveken át elveszettnek érzi magát, mígnem egy nap találkozik egy férfival, aki megváltoztat mindent.

Főszerepben: Oscar Isaac, Olivia Wilde, Antonio Banderas.

IMDb minősítés – 6.5

Ti láttátok ezeket a filmeket?

Add Comment