KeződoldalÉrdekességek10 filmbéli karakter, akit a legtöbb rajongó utált, pedig valójában nagyon rendes...

10 filmbéli karakter, akit a legtöbb rajongó utált, pedig valójában nagyon rendes emberek voltak

-

A negatív karakterek különböző érzelmeket váltanak ki a rajongókból. Néhány gonosztevő olyan bájosnak és karizmatikusnak bizonyul, hogy a főszereplők szó szerint elhalványulnak mögöttük. Ilyen például Loki előadása, akit Tom Hiddleston alakít a Bosszúállók és a Thor című filmekben. Viszont más karakterekkel szinte lehetetlen együtt érzeni ilyen például, Joffrey vagy Ramsey a Trónok Harca sorozatból. Van egy másik kategória, akiket szintén elítélnek a nézők, pedig valójában nem mind negatív karakter.

1, Janice – Jóbarátok

Amikor Janice először jelent meg a sorozatban senki sem szerette őt. Ennek több oka is volt, például, hogy nagyon harsány, hangos, idegesítő nevetésű nő, aki mindig vinnyogott a többiekkel. Alapjában véve azonban Janice nagyon kedves lány volt, akit jó humorérzék áldott meg ezen kívül pedig szeretetteljesen gondoskodott Chandler-ről, aki nem igazán tisztelte őt, sőt olykor megvetéssel kezelte. Még arra is kész volt, hogy legjobb barátjával Joey-val megtalálja a közös hangot, hogy jobb legyen a viszonyuk, mivel tudta, hogy ez Chandler-nek nagyon fontos.

2, Draco Malfoy – Harry Potter

Gyerekként sokan gondolák úgy, hogy ez a karakter rendkívül gonosz, arrogáns, és kegyetlen főleg Hermionéval. Ahogy a részeket felnőttként visszanézzük rájövünk, hogy Draco viselkedése a rossz szülői nevelés eredménye. Ő egy összezavarodott fiatalember, aki rossz döntéseket hozott határozott apja hatására, mikor nyomást gyakorolt rá.

Mindent amit Draco tett azért tette, hogy apja büszke legyen rá. A könyvben Draco odadobja pálcáját Harrynek a Voldemort elleni küzdelem során, (bár ez a film végső verziójába sajnos nem került bele). Azt viszont lehetett látni, hogy Draco úgy tesz, mint, aki nem ismeri fel Harryt amikor bezárták a családi birtok alagsorába.

3, Cersei Lannister – Trónok Harca

A csodálatos Lena Headey által alakított Cersei Lannister alattomos és könyörtelen manipulátornak tűnik, viszont ha jól belegondolsz akkor minden cselekedete okkal történt. Cersei csak magára és gyerekeire akart vigyázni, semmi több. Igen tény, hogy nagy gazember volt, de ez nem meglepő, hiszen minden gyermekét, férjék, apját, egy tucat tanácsadót és szövetségest elvesztett. Pontosan emiatt Cerseinek nem volt olyan gyenge pontja, amin keresztül nyomást lehetett volna rá gyakorolni. Ezen felül vitathatatlanul okos volt, aki soha nem engedte, hogy bárki is félrevezesse.

4, Tintás Tunyacsáp – Spongyabob Kockanadrág

A fiatal nézők számára Tunyacsáp egy nagyon unalmas és folyton morgós karakter, akit a legapróbb dolgok is felbosszantanak, míg a főszereplők, Spongyabob és Patrik jól szórakoznak. Felnőttként azonban már máshogy látjuk az ő karakterét. Ő csak egy introvertált figura, aki békére és csöndre vágyik és akinek az egyetlen szenvedélye a klarinétozás.

5, Blair Waldorf – Pletykafészkek

Blair Waldorf, Serena van der Woodsen legjobb barátnője, aki a felső tízezerbe született ennek tükrében mindene a hercegnősködés és a márkás ruhák viselése. Sokan nem szerették ezt a karaktert, aminek több oka is volt. Blair ügyes manipulátor volt, zseniális intrikákat szőtt más emberekkel szemben. Ennek ellenére nagyon kiszolgáltatott személy volt, aki nagyra értékelte saját szabadságát és függetlenségét, sőt tisztelte azokat az embereket, akik őt is tisztelték.

6, Summer – 500 nap nyár

A Zooey Deschanel által megformázott karaktert nagy manipulátornak tekintik, aki Tom érzelmeivel játszadozott, majd összetörte a szívét. A filmkészítők azt sugallták, hogy a főszereplő maga az áldozat. Valójában ez viszont nem igaz, mert egy meglehetősen önző és megszállott ember, aki arra számít, hogy Summer megoldja a gondjait majd a karjaiba omlik.

7, Demóna – Demóna

A készítők feldolgozták Csipkerózsika történetét és így született meg a Demóna című film, amiben Angelina Jolie alakítja a főszerepet. Megpróbálták sokkal mélyebben, sokoldalúbban bemutatni a karaktert, ami végül sikerült is. Átgondolva az atrocitások okait és motívumait, és megértve a történet hátterét, rájövünk, hogy Demóna a körülmények áldozata, aki úgy döntött, hogy bosszút áll, majd végül mégis visszatér a jó oldalra az anyai szeretetnek hála, amit Aurora iránt érzett.

8, Karen Filippelli – Office

A sorozat rajongói abban a hitben vannak, hogy Jimnek és Pamnak együtt kell lennie, ezért minden olyan karaktert, aki zavarhatja az ő boldogságukat, utálnak. Ide értjük Karent is. Amikor kialakult a kapcsolat egy másik emberrel, egyből mindenkinek szimpatikus lett a nő. Objektív szemszögből nézve Karen nem érdemli meg, hogy negatív kritikák érjék őt.

9, Miranda Bailey – A Grace klinika

Szelíd, igényes, egyértelmű – ezek a szavak jutnak eszünkbe, mikor Mirandáról van szó. Viszont mindez annak a ténynek köszönhető, hogy teljes szívéből szereti a munkáját. Noha a munka gyakran elvonja a figyelmét életének az igazán fontos eseményeitől (még az esküvője napján is egy sürgősségi műveletet kellett elvégeznie), továbbra is hihetetlenül erős nő, szerető anya és csapatvezető.

10, Spike – Buffy, a vámpírok réme

Kezdetben a szőke hajú vámpír volt Buffy leggonoszabb ellensége, de amikor viszonyuk gyorsan kezdett fejlődni a sorozat rajongói még jobban utálták őt. Sokan azt remélték, hogy Buffy, Angellel fog összejönni. Noha Spike gazember volt, és többször is megpróbálta megölni Buffyt, ő akkor is egy szerető, hűséges és gondoskodó férfi volt.

Te kit nem szerettél a sorozatokból?

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...