KeződoldalEmberek10 fontos dolog elalvás előtt, ami segít, hogy boldog párkapcsolatod legyen

10 fontos dolog elalvás előtt, ami segít, hogy boldog párkapcsolatod legyen

-

Még a megrögzött agglegények is úgy gondolják, hogy az a természetes, ha valaki egy kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban él. Ehhez szerelem kell és boldogság. Valójában mindenki erre vágyna, csak nem olyan egyszerű. Nem fog csak az ölünkbe huppanni a boldogság. Ezért rengeteget kell tenni. Egyrészt meg kell adni az esélyt arra, hogy két ember összecsiszolódjon. Az elején lehet, hogy felhúzzuk a szemöldökünket a másik hülyeségeire, de ezeket szépen lassan elengedjük. Rengeteg dolog van, amin elbukhat egy kapcsolat és legalább ugyanennyi, ami megerősíti azt. Az arányokon múlik minden. Soha, senkinek nem lesz tökéletes kapcsolata és a rózsaszín köd mindig tovaszáll. Ami megmarad, abból kell gazdálkodnia mindenkinek.

Most egy nagyon kritikus dologra próbáljuk felhívni a figyelmeteket. Az emberek nem is gondolnák, hogy mennyi minden múlhat azon, hogy milyen állapotban és hangulatban fekszünk le aludni. Az igazán jó és boldog kapcsolatnak vannak ezzel kapcsolatos feltételei, melyekre oda kell figyelnie minden párnak.

Hoztunk nektek pár tanácsot ezzel kapcsolatban.

Mobilozás
Az emberek teljes mértékben függői lettek a közösségi médiáknak. Ez kihatással van az oxitocin felszabadulására a szervezetben. Ez egy olyan hormon, ami felelős az érzelmi intimitásért és kötődésért. Ott vagytok egymásnak egy teljesen meghitt hangulatban. Tényleg az a legfontosabb, hogy lecsekkoljuk az ismerőseink fényképeit? Miért? Erre kell legyen idő napközben is, vagy még lefekvés előtt. Zárjátok ki a külvilágot. Tegyétek le a telefont. Ha lehet, akkor kapcsoljátok ki vagy némítsátok le.

Munka
Nem este és nem az ágyban kell dolgozni. Nem kell a munkahelyi e-mailokat ellenőrizni. Arra ott volt az egész nap, illetve az este is. Akkor tudsz igazán produktív lenni napközben, ha tartasz egy kis szünetet. Előfordulhat, hogy húzós és kemény nap van mögötted. Épp ezért kell az, hogy kihúzd a dugót és csak a párodra figyelj. A munkahelyi stressztől meg kell szabadulni és nem bevinni a közös ágyba. Ugyanez érvényes az anyagi gondokra is. Ne késő este diskuráljátok meg. A negatív tartalmú beszélgetések vitákat generálhatnak köztetek. Fontos, hogy próbáljatok pozitív témákat keresni. Közös nyaralás, kirándulás.

A pároddal egyszerre menjetek aludni
Ha hasonló műszakban dolgoztok, akkor hasonló időben is vagytok szabadok. Ezt használjátok ki. Próbáljatok meg egyszerre az ágyba bújni. Egész nap nem láttátok egymást. Curt Smith pszichológus szerint a boldog párok egyszerre mosnak fogat és utána lefekszenek. Ez segíthet megőrizni a kapcsolatotok meghittségét. Egy idő után már nem is szerettek a másik nélkül aludni menni. Fogjátok fel úgy, mint egy közös rutin. Ehhez a szervezetek is alkalmazkodni fog. El kell dönteni, hogy mi a fontosabb.

Őszinte beszélgetések
Ez remek idő ahhoz, hogy egy picit megnyíljatok egymásnak. Benn fekszetek a meleg takaró alatt, kettesben. Ez már önmagában létrehoz egy meghitt, nyugodt, megbízható légkört. Nem itt kell megfejteni az élet értelmét, de jó arra, hogy őszintén meghallgassátok a másik érzéseit. Ryan Howes pszichológus azt tanácsolja, hogy szánjatok pár percet lefekvés előtt arra, hogy mondtok egymásnak pár pozitív, támogató mondatot. Ez azért fontos, mert így pozitívan tudjátok zárni a napot. Az általános hangulatot is jó irányba befolyásolja. Mondd el a párodnak, hogy mennyire szereted őt. A lényeg az őszinteség.

Eszedbe se jusson vitatkozni!
Egyrészt csak felbosszantjátok egymást, ráadásul biztos, hogy valaki sértődve fog majd elaludni. Ettől majd másnap lesztek depisek. Nem vádaskodunk és még csak véletlenül sem hívjuk fel a másik fél figyelmét a hibáira, vagy azokra a helyzetekre, amikor kudarcot vallott valamiben. Az sem megoldás, ha valaki duzzog és ezt érzi a másik. Ha rendszeresen vitatkoztok lefekvés előtt, abból egyenes út vezet a szakításhoz.

Mindenkinek megvan a maga helye
A gyerekek maradjanak az ő szobájukban és a háziállatoknak sem a ti ágyatokban van a helye. Nem szabad a gyerekeket a felnőttek hálószobájába szoktatni. Értelem szerűen azért nem, mert így oda a romantika és a meghittség. Nem tudtok egymással “foglalkozni” ha ott mocorog mellettetek valamelyik lurkó. A hálószoba mindenki saját kis privát vára. Ez vonatkozik a háziállatokra is. Azok, akik a kis kedvencükkel alszanak 63%-a nem tudja rendesen kipihenni magát. Egyrészt az állatok sem alusszák át az egész éjszakát. Mocorognak, fészkelődnek, amitől te is felébredsz. Feleslegesen.

Egy kis masszázs?
Ezt nem kell túlmagyarázni. Egy könnyű pihentető masszás javítja az alvás minőségét, csökkenti a szorongást és közelebb hozza a párokat. Azt se felejtsük el, hogy esetleg meghozhatjátok a kedveteket “egymáshoz”.

Se bagó, se alkohol
Ezt több szempontból is illene elhagyni. Egyrészt senki nem szeret egy füst és alkoholszagú ember mellett feküdni. Egy kis borozástól is nyűgösebbek lehetünk reggel, annak ellenére, hogy könnyebben alszunk tőle. Azt se felejtsük el, hogy az enyhén ittas állapot is növelheti a horkolás esélyét.

Szakítás
Ha mégis vitába bonyolódnátok, akkor a szakítás szót el kell felejteni. Ezt, itt még csak véletlenül sem szabad kimondani. Tilos felhánytorgatni, még akkor sem, ha nagyon megharagudtatok egymásra.

Ölelés és csók
Vannak, akik nem tudnak összebújva aludni. Ettől függetlenül öleljétek meg egymást lefekvés előtt és mindenképpen adjatok csókot egymásnak. Egy apró simulás és csók is tud biztonságérzetet generálni bennünk. Ha valahol, akkor itt megengedett a rutinszerű “szeretlek” szócska is.


Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!


Ezt is olvasd el