Senki se gondolja, hogy csak a női nem nincs megelégedve saját magával, ugyanis a férfiak is majdnem ugyanannyi és ugyanolyan komplexusoktól szenvednek. Ez főleg azokra vonatozik, akik kisgyerekként, vagy fiatalon pufik és molettek voltak, ezáltal nagy és lógós mellük nőtt. Mivel gyerekkorban nagyon sok lelki bántalmazáson mennek át a fiatalok, ezért mindent meg akarnak tenni annak érdekében, hogy kiküszöböljék ezt a problémát. A nagyobb darab férfiak ezt azzal próbálják elérni, hogy edzőterembe járnak és leadják a felesleges kilókat, valamint megszabadulnak a fent említett mellektől. Mostani cikkünkben olyan gyakorlatokat hoztunk el nektek, amik utóbbi problémát nagyon szépen kezeli.

1, Hegymászó-gyakorlat.

Hogyan kell csinálni: Vedd fel a plank helyzetet és az egyik lábadat hajlítsd be. Majd végezz olyan mozdulatokat egymást után gyorsan, mintha futnál. A térdek legyenek párhuzamosak a könyökkel.

2, Mellhez emelés.

Hogyan kell csinálni: Ehhez a gyakorlathoz szükség lesz egy padra, vagy székre, ugyanis guggolás során jó ha a hátsóddal megérinted azt. Fogd meg két kézzel a kettlebellt és kezdj el guggolni. Érintsd meg egy pillanatra a széket a hátsóddal majd egyenesedj ki. Ha igazi kihívást keresek akkor szék nélkül csináld.

3, Tárogatás ferdepadon.

Hogyan kell csinálni: Feküdj háttal a ferdepadra, és vegyél mindkét kezedbe súlyzót. Nyújtsd ki magad elé a súlyokat a bal képen látható módon, majd kissé hajlított könyökkel engedd le két oldalra őket a jobb képen látható módon. Ezután zárd össze megint magad előtt. Figyelj arra, hogy lassan csináld, és vegyél egyenletesen levegőt.

4, Tolódzkodás.

Hogyan kell csinálni: Az edzőtermekben van speciális gép, amin el lehet végezni ezt a fajta edzést. Fogd meg a két kezeddel a két fém rudat és rugaszkodj el a földtől. Mikor a levegőben vagy a kezeid segítségével engedd le a tested, hogy a könyökeid 90 fokos szöget zárjanak be. Ezután told újra ki magad a kiinduló helyzetbe.

5, Pull-over gyakorlat.

Hogyan kell csinálni: Feküdj egy padra a képen látható módon és a súlyzót fogd két kézzel, majd emeld egészen az arcod fölé. Ezután lassan engedd hátra a kezed a fejed fölött a padló felé. Mikor odaértél lassan emeld vissza a kiinduló helyzetbe. Ebből csinálj 15 darabot.

6, Fekvenyomás egykezes súlyzókkal.

Hogyan kell csinálni: Feküdj egy ferdapadra úgy, hogy a lábaid legyenek a padlón. Vegyél mindkét kezedbe súlyzót és emeld őket a képen látható módon. Lassan nyújtsd ki a kezeidet a fejed fölé, majd engedd vissza őket a kiinduló helyzetbe. Ez az egyik leghatékonyabb mellkasi edzés.

7, Húzódzkodás.

Hogyan kell csinálni: Ezt is edzőteremben célszerű csinálni. Fogd meg két kézzel a felfüggesztett rudat, úgy, hogy a karjaid legyenek vállszélesség nagyságú távolságban. Húzd fel a tested úgy, hogy az álladdal meg tudd érinteni a rudat. A lábaddal is segíthetsz egy picit. Ezután engedd vissza magad és csinálj belőle 10-15 ismétlést.

8, Plank.

Hogyan kell csinálni: Vedd fel a plank pozíciót. Figyelj arra, hogy a hátad egyenes legyen a könyököd pedig 90 fokos szöget zárjanak be. Ez a gyakorlat gyakorlatilag az egész testet átmozgatja.

Hasznosnak találtátok az információkat?