KeződoldalÉrdekességek10 hasonló dolog, amit az emberek rendszerint összekevernek

10 hasonló dolog, amit az emberek rendszerint összekevernek

-

Mi emberek hajlamosak vagyunk összetéveszteni, összekeverni bizonyos dolgokat, mert elsőre teljesen úgy néznek ki, mintha azonosak lennének pedig nem azok. Ilyen például a makaróni és a spagetti, a darázs és a méh, vagy a vörösboros és fehérboros pohár. Nyilván, aki a vendéglátásban dolgozik, az meg tudja különböztetni a poharak, aki pedig szakácsként tevékenykedik meg tudja mondani mi a különbség a két tészta között. Mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy egyszer, s mindenkorra tiszta vizet öntsünk a pohárba és elmondjuk nektek, hogy a hasonló megjelenésű tárgyak, állatok, dolgok között mi a különbség.

1, Spagetti / makaróni

A laikusok nagyon könnyen össze tudják téveszteni a spagetti tésztát a makarónival. Annak ellenére, hogy mindkettő hosszú, még nem jelenti azt, hogy ugyanolyan is. A makaróni olyan, mint egy szívószál vagyis lyukas belül, ezzel szemben a spagetti nem. A másik, hogy a makaróni jobban laktak, mint a spagetti ezért tudunk belőle keveset enni.

spagetti
makaróni

2, Borotválás / epilálás

A hatalmas különbség a két szőrtelenítési módszerben az, hogy míg a borotválás nem távolítja el a szőrtüszőből a szőr gyökereket, addig az epilátor ezt lazán lehetővé teszi, mivel a benne lévő csipeszek gyökerestül tépik ki a szőrszálakat, ami kicsivel kellemetlenebb folyamat.

borotválás
epilálás

3, Fűszer / ételízesítő

A fűszerek és az ételízesítő között az a különbség, hogy a fűszerek egyedi ízt adnak az ételeknek. Vannak fűszerek, melyek megédesítik az ételeket, vannak, melyek csípőssé teszik, de a sós és a keserű ízt is ki lehet általuk hozni. Az ételízesítők ezzel szemben, több összekevert zöldség és ízfokozó egyvelegét alkotják, ami mindig ugyanolyan ízt ad az ételeknek.

fűszerek
ételízesítő

4, Balzsam / kondicionáló

Sokan nem tudják, hogy mi a különbség a balzsam és a kondicionáló között ezért általában egy kalap alatt említik őket. Ez hiba. A balzsam olyan anyagokat tartalmaz, melyek regenerálják és helyreállítják a sérült haj szerkezetét, ezzel szemben a kondicionálók a fésülés, bontás közbeni hajkárosodást akadályozzák meg.

balzsam
kondicionáló

5, Teljes kiőrlésű / durumbúza

Az egészsége táplálkozás nagykövetei bizonyára tudják mi a különbség a kettő között, ám a laikusok ezt nem tudják megmondani. Nos, míg a teljes kiőrlésű termékekben a gabona miden egyes része benne van, ami se pörkölésen, sem finomításon nem esett át addig a durumbúza sok fehérjét, rostot, és összetett szénhidrátokat tartalmaznak, melyek jobban laktatnak.

teljeskiőrlésű
durum

6, Highlighter / concealer

Azok az emberek, akik nem igazán sminkelik magukat, vagy csak egy kis szempillaspirált tesznek fel a pilláikra, nem tudják, hogy mire is való a highlighter és a concealer. Az első a arc bizonyos részeinek kihangsúlyozására szolgál, például az orrcsont, arccsont, amivel a kisebb hibák háttérbe szorulnak. Ezzel szemben az utóbbi a bőr hiányosságainak kiegyenlítésére, eltüntetésére szolgálnak.

highlighter
concealer

7, Vörös / fehérboros pohár

Akik nem fogyasztanak napi szinten bort, vagy nem a vendéglátásban dolgoznak nem tudják mi a különbség a vörös és a fehérboros poharak között. Nos. A vörösboros pohár sokkal öblösebb, kerekdedebb, s kb. 4 deciliternyi ital fér bele, míg a fehérboros inkább keskenyebb és kisebb méretű, nagyjából 3 deci bor fér bele.

vörösboros pohár
fehérboros pohár

8, Veranda / terasz

A veranda egy olyan része a házban, ami a tető alatt helyezkedik el és többnyire korlátokkal, esetleg üveggel van körberakva. A terasz ezzel szemben olyan helyen van, ami fölött nem igazán van tető, sőt korláttal sem zárják körbe.

veranda
terasz

9, Aligátor / krokodil

Egyesek szinte képtelenek megállapítani, mi a különbség az aligátor és a krokodil között ezért egy kalap alatt említik őket. A legnagyobb eltérés a szájuknál van. Az aligátoroknak “U” alakú szájuk van, míg a krokodiloknak “V” alakban végződik. A másik szembetűnő dolog, hogy a krokodilok fogai jól látszódnak, az aligátoroké viszont csak egy kicsit.

krokodil
aligátor

10, Darázs / méh

Elsőre valóban hasonlítanak egymásra, ám a darazsak fekete-sárga, a méhek viszont barna-sárga csíkokkal rendelkeznek. A másik, hogy a darazsak szúrnak, a méhek viszont csípnek, ám utóbbiak csak egyszer képesek erre, mert fullánkjuk könnyen beleszakadhat a bőrbe, ami az állat pusztulását idézi elő.

méh
darázs

Te melyiket tévesztetted össze?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...