KeződoldalÉrdekességek10 hétköznapi dolog, amit legtöbben nagyon rosszul használnak.

10 hétköznapi dolog, amit legtöbben nagyon rosszul használnak.

-

A mindennapi rutin folyamán már belénk rögzültek bizonyos tevékenységek, amikről egyébként azt gondoljuk, hogy jók, pedig nem. Sőt nagyon sokan a legegyszerűbb tevékenységeket is túlbonyolítják, ám azt már nem tudják megmagyarázni, hogy miért. Biztos ti is szoktatok mérőszalaggal mérni, vagy elvitelre kérni kávét, esetleg fogselymet használni. Ezeknek a hétköznapi dolgoknak az elvégzése egyszerűnek tűnhet, amit képtelenség elrontani, de ez tévedés. A mai cikkünkben olyan mindennapi tárgyakat, dolgokat hoztunk el most nektek, amit a legtöbben nagyon rosszul használnak.

1, Mérőszalag használata.

Minden mérőszalagon van egy kis lyuk, amit arra kell használni, hogy bármilyen csavarra, vagy kiálló dologra ráakasszunk, mert így sokkal pontosabb méreteket és értékeket kapunk.

2, Serpenyő fogantyúján a lyuk.

Ha eddig azt gondoltad, hogy az edények lógatására szolgálnak ezek a lyukak, akkor tévedsz, ide ugyanis a fakanalat kell beleállítani, hogy keverés után ne csöpögtess össze mindent.

3, Fogselyem használata.

A fogselyem viasszal van bekenve, hogy könnyebben ki tudja tisztítani a fogak közötti réseket. Ez lecsúszhat az ujjakról, ezért a végeit össze kell kötni.

4, Tic tac adagolás.

A legtöbben csak megborítják a tic tacos dobozokat és ezáltal 4-5 szem kerül a kézbe. Sokan nem tudják, hogy a doboznak  van egy speciális része, ami arra szolgál, hogy egyesével adagolja a cukorkát. Az alsó képen látható módon kell tartani és akkor garantált, hogy a helyén is marad az édesség.

5, Kínai kaja dobozok.

Sokan nem tudják, hogy a kínai papírdobozokat könnyedén papírtányérrá lehet alakítani, ha meghúzzák annak négy sarkát. Ezzel egyértelműen látható, hogy valójában mennyi étel van benne és aszerint el lehet dönteni, meg tudják-e az egészet enni vagy sem.

6, Fémdobozos üdítők nyílásai.

Ha fémdobozos üdítőbe teszel szívószálat, akkor a szénsav folyamatosan ki fogja tolni azt. Pontosan ennek megelőzésére szolgál a szájánál lévő lyuk, amibe, ha beledugjátok, akkor csodálatosan benne fog maradni az üdítőbe.

7, Hosszabbító használata.

A hosszabbítóval megtoldott csatlakozók a legkisebb érintésnél is különválnak. Annak érdekében, hogy a helyükön maradjanak össze kell őket kötni az alsó képen látható módon.

8, Kávéspoharak teteje.

Ha nem akarod a lyukon keresztül inni az italt, akkor annak tetejét leveheted és poháralátétként is használhatod.

9, Post-it helyes letépése.

Ezeket az öntapadós kis cetliket a legtöbben rosszul tépik le. Ha csak megfogják és egyenesen lehúzzák a tömbről, akkor el fog állni a faltól, viszont ha balról-jobbra húzzák el, akkor viszont nem.

10, Toffifee kiszedése.

Sokan azt hiszik a csomagolás csak egy dizájn és semmi funkciója nincs. Nos el kell mondanunk, hogy a könnyebb kiszedés érdekében meg kell nyomni a csokit körülvevő pontokat, hogy az kipattanjon és élvezhessük a finom ízeket.

Hasznosnak találtátok a cikkben leírtakat?

Ezt is olvasd el