KeződoldalÉrdekességek10 higiéniai szokás, mely ártalmas az egészségünkre

10 higiéniai szokás, mely ártalmas az egészségünkre

-

Gyakran elgondolkodunk azon, hogy miként gondoskodhatnánk jobban magunkról és a szeretteinkről. Az interneten számtalan tanács van és nehéz kiválogatni azokat, melyek tényleg hasznosak lehetnek a számunkra. Egyik évben azt mondják, hogy igyunk sokat. A következő évben, hogy olyan sokat azért ne. Egyszer azt mondják, hogy jó a szója, majd a következő éven megcáfolják. Mindig van valami és nehéz döntést hozni. Ezért hoztunk nektek most pár teljesen alapvető higiéniai dolgot, melyeket célszerű betartani. Természetesen megmagyarázzuk, hogy miért.

Fogmosás után nem kell öblögetni
A fogorvosok szerint sokkal jobb, ha fogmosás után egyszerűen a nyálunkra hagyatkozva kiköpjük a fogkrémet. Ha vízzel öblögetünk, akkor azzal kiöblítjük a fluoridot is és ez a legfontosabb összetevője.

A hajkefét ki kell tisztítani
A hajkefe tökéletes táptalaja lehet rengeteg baktérium számára. Hetente le kell mosni, fertőtleníteni. Az orvosok szerint annyiszor kell tisztítani, ahányszor a hajunkat mossuk. Egy szokványos samponnal megoldható a dolog.

A törülközőket soha ne tároljuk a fürdőszobába
Lehet, hogy frissnek és üdének tűnik a fürdőszobai polcon, de ne felejtsük el, hogy rengeteg pára képződik benn és ez megülhet a törülköző szövetében a baktériumokkal egyetemben. Ha wc is van a fürdőben, akkor még rosszabb a helyzet, ugyanis sokkal több kórokozóval kell számolnunk.

Orrszőr
Divat, vagy egészség? A testszőrt sokan valami egészségtelen dologhoz társítják. Nyilván egyetlen nő sem szeretne szőrös lábbal flangálni, de vannak pontok, ahol jó minden úgy, ahogy van. Ilyen az orrunk. Kifejezetten ártalmas az egészségünkre nézve, ha teljesen kiszedjük, ugyanis megszűri a port és egyes allergén anyagokat, melyek a tüdőbe jutnának. Elég azt levágni, ami esetleg kikandikál.

Forró vizes kézmosás
Sokan azt gondolják, hogy a forró víz megöli a kórokozókat. Ez sajnos tévedés. A víz hőmérsékletének 100 °C fokhoz kéne közelítenie, hogy önmagában kezdjen valamit a baktériumokkal. Viszont a forró víz nem tesz jót a bőrünknek. Inkább mossuk tovább a kezünket langyos vízben, mint rövidebb ideig forróval.

Túl hosszú zuhanyfüggöny
A gyűrődéseibe meseszép baktériumtenyészet tud kifejlődni. Ha leér a padlóra, akkor nem tud úgy kiszáradni. Figyeljünk arra, hogy pár centivel a talaj felett lógjon.

Dezodor zuhanyzás után
Zuhanyzás után dezodort kenünk a hónaljunkra, hogy elkerüljük a kellemetlen izzadtságszagot. Ez a legtermészetesebb dolog. Viszont ez így helytelen. A dezodort teljesen száraz bőrre kell felvinni, különben nem ér semmit. Egy kis türelem…

Fürdőpamacs
A korokozók kedvelt helye. Szépen össze tudnak gyűlni benne. Vagy cseréljük gyakrabban, vagy térjünk át valamilyen szilikon súrolóra. Könnyebben tisztítható és nehezebben ülnek meg benne a baktériumok. Ráadásul hipoallergén tulajdonságai miatt kíméletesebb lesz a bőrnek.

Fürdőszoba tisztítása
Lényegesen könnyebb a fürdőszobai takarítás, ha előtte egy kicsit felmelegítjük a helységet. A párás melegtől könnyebb lesz a súrolás. Egy forró zuhany pillanatok alatt felmelegíti és bepárásítja a fürdőnket.

Mezítláb a nyilvános zuhany alatt
A padló a legpiszkosabb felület. Nem csak a fürdőszobában, hanem szinte mindenütt. Egy edzőteremben, uszodában általában a nap végén takarítják őket. Megannyi kórokozó és fertőzés melegágya. Gondoljunk csak a szemölcsre, ami ha megjelenik akkor hosszú és fájdalmas küzdelem vár ránk.


Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...