KeződoldalÉrdekességek10 híres fénykép, aminek hitelességét senki sem kérdőjelezte meg, de most felfedjük...

10 híres fénykép, aminek hitelességét senki sem kérdőjelezte meg, de most felfedjük az igazságot!

-

Az interneten megosztott képek néha futótűzként terjednek, mert hajmeresztőbbnél-hajmeresztőbb dolgok láthatók rajtuk, amiről azt feltételezzük, hogy igaziak ám hetekkel, hónapokkal, évekkel később kiderül, hogy az egész csak kacsa volt, így rombolva le a naiv emberek jóhiszeműségét. Ezeket a képeket gyűjtöttük most össze, hogy megtudjátok, nem minden arany, ami fénylik, és nem kell mindent elhinni, ami világhálón látható.

A nagy Szfinx a hóban.

Ez a kép berobbant az internetre azzal képcímmel, hogy Kairóban 112 év után havazott először. Ám a fotónak nincs semmi köze Egyiptomhoz, ugyanis a kép a Tobu Világ Térben készült, ami Japánban található.

Lentikuláris felhők a Fuji hegy tetjén.

A fotót egy olyan történet kísérte, miszerint öt részből álló felhő piramisaként csúcsosodik a Fuji-hegy tetején. Természetesen jól néz ki. És bár a lentikuláris felhők rétegezve vannak, az eredeti képen mégis csak egy darab felhő látható.

Szabadság szobor a “Sandy” hurrikán alatt.

2012-ben a Sandy hurrikán súlyos károkat okozott Észak Amerika keleti partvidékén. New Jersey-ben, New York-ban és Connecticut-ban. Később az interneten megjelent egy fotó, amelynek címe: “A Szabadság-szobor ” Sandy” hurrikán csatája.” Sokakat lenyűgözött a kép, mert egy ilyen kép elkészítéséhez egy hurrikán alatt nagy szerencse kellett. Ám a filmes rajongóknak köszönhetően kiderült, hogy ez a fantasztikus kép nem más, mint a 2004-es “The Day After Tomorrow ” film egyik jelenetéből való.

Cápák a Kuvait-i Kutatóközpontban.

Az interneten ez a fotó hatalmas népszerűségnek örvendett, ahol állítólag a kuvaiti Tudományos Központban elrepedt akváriumból kiszabadult cápák úszkálnak az épület alagsorában. Ez nem teljesen van így, sőt még csak nem is a Tudományos központban készült ez a kép. Ezt a képet Torontóban készítették és heves esőzések következtében a víz elárasztotta a város Union Metróállomását.

A Vérszomjas Koala.

2009-ben megjelent egy vérszomjas Koala képe az interneten. Azóta sokan viccelődnek, hogy a képen látható állat úgy néz ki, mint egy horrorfilmbe illő karakter. A fotómontázs mestere a vicc kedvéért egy kutya állkapcsát adta a koalának, hogy az állat még veszélyesebben nézzen ki. De az eredeti képen, semmi ilyesmi nem látható.

India a Diwali ünnep éjszakáján.

A műholdtól származó színes kép az interneten elterjedt azzal a szöveggel: “Így néz ki India a Diwali éjszakában.” Ezt követően a NASA az eredeti fekete-fehér fényképeket tette közzé, megmondva, hogy a képet Chris Elvage kutató 2003-ban színezte be, hogy megmutassa, hogyan változott India 1992 óta.

Az angol pók.

Szerencsére az arachnophobiába szenvedő emberek számára ez a fotó nem igazi. A világ legnagyobb pókjának mérete egy felnőtt ember tenyeréhez hasonlítható. Ezt a fotót Paul Santa Maria 2011-ben készítette, amikor egy hatalmas pókot vélt felfedezni Floridai házának oldalán. Valójában csak lefényképezte a házát, és egy pókot photoshoppolt a falára.

Földkelte, melyet William Anders készített a Földről az Apollo–8 küldetés során.

Akárcsak India képéhez hasonlóan, a Földkelte színes képe széles körben elterjedt az interneten. Valójába az eredeti kép 1968-ban készült és fekete-fehér színben.

Vad emu.

Ezt a képet nagy valószínűséggel azzal a célzattal hozták létre, hogy ráijesszenek azokra a turistákra, akik Ausztráliába terveznek menni. Hatalmas hegyes fogakat tettek szegény madár képére, ám igazából ez a kép teljesen ártalmatlan.

Óriás tintahal Új-Zéland partjainál.

2015 márciusában az interneten megjelent, hogy egy hatalmas tintahalat, Punkayka tengerpartján sodort ki a víz. Ez megint csak fotómontázs mesterek műve. Az eredeti képet 2012 júniusában fotózták le a White Rock-i tengerparton, ahol egy bálnát dobott partra a víz. A helyi lakosok próbálták megmenteni az állatot, de a kísérletek sikertelenek voltak.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...