KeződoldalEmberek10 intelligens termék, ami emberek százezreinek segíthet és spórolhat.

10 intelligens termék, ami emberek százezreinek segíthet és spórolhat.

-

Több, mint 20-30 évvel ezelőtt el sem tudtuk volna képzelni, hogyan vásárolhatunk készpénz nélkül, vagy hogyan tudunk egymással beszélni face-to-face anélkül, hogy elhagynánk az otthonunkat és még sorolhatnánk. Szerencsére a technológia az évek alatt annyit fejlődött, hogy szinte ki sem kell tennünk a házból a lábunkat ahhoz, hogy bizonyos dolgokat el tudjunk intézni, úgymint banki tranzakció indítás, csekkek befizetése, bevásárlás, ruha vásárlás… stb. A kutatókkal, tudósokkal, feltalálókkal és kreatív emberekkel nagyon nehéz lépést tartani, hiszen az ő gondolkodásuk már messze nem ott jár, ahol a mienk. Az elképzeléseik megvalósításához néhány cég segítségére volt szükségük, úgy mint a Lenovo, a Puma, vagy épp a francia Spinali Design. Mai cikkünkben olyan korszakalkotó terveket hoztunk el, amikkel megkönnyíthetjük az életünket, és rengeteget spórolhatunk vele.

1, Különleges kialakítású cipő.

Egy cég olyan koncepcióval rukkolt elő a cipőkkel kapcsolatban, ami megváltoztatja a lábbeli viselést. Valójában egyetlen talprészből áll az egész, ami remekül illeszkedik a talp romájához. A cég tervezői szerint az ilyen jellegű cipők egyesítik a cipők kényelmét és a papucsok egyszerűségét.

2, Szagsemlegesítő ruha.

A fiatal tervező, Rosie Broadhead  és a Gent Egyetem tudósai összedugták a fejüket és egy olyan anyagból készült ruhát alkottak meg, mely olyan baktériumokon alapuló természetes anyagból áll, mely semlegesíti az izzadságból származó kellemetlen szagokat. Ezzel vége a kínos, szagos találkozóknak.

3, Hangulatváltó ruha.

A londoni The Unseen kutató és tervező cég egy olyan kísérleti termékeket készít, melyek a a kabáttól kezdve, a táskákig, és a hátizsákokig különleges technológiai anyagból készülnek. A ruha vagy kiegészítő érzékeli a test hőmérsékletét az adott helyzetben, és aszerint váltogatja a színét, hogy az illető milyen hangulatban van.

4, 50 évig is használható harisnya.

A Sheerly Genius alapítója, Catherine Homout azt mondja, hogy a cége által gyártott harisnyát lehetetlenség elszakítani. Ezt egyedülálló technológiájának köszönheti: a harisnya olyan rostokból készül, amit általában hegymászó felszerelés gyártásakor szoktak használni.

5, Napelemes kabát.

A Vollebak cég egyedi ruhákat gyárt férfiak számára. A márka egyik legnépszerűbb terméke egy olyan kabát, amit voltaképpen bármilyen fényforrás segítségével fel lehet tölteni. A fluoreszkáló felület elnyeli a fényt és a sötétben világít. Ez a kabát hasznos lehet azoknak az embereknek, akik éjszaka vagy sötétben futnak.

6, Egy fürdőruha, ami meggátolja a leégést.

A francia Spinali Design, olyan fürdőruhákat gyárt, mely megakadályozza, hogy viselője leégjen a napon. A bikini olyan beépített érzékelővel van ellátva, mely továbbítja a testhőmérséklet valamint az UV-aktivitás adatait az okostelefonunkra. Mielőtt felvennéd a ruhát előtte meg kell jelölnöd milyen a bőröd típusa és az emlékeztető jelez, ha már nem kellene többet kint lenned a napon.

7, Zeneérzékelő póló.

A Soundshirt nevű pólókba 16 mikro- meghajtó van beépítve, ami lehetővé teszi, hogy ne csak halld, de a bőrödön keresztül érezd is a zenét. Egy szimfonikus koncerten a karodon élvezheted a hegedűket, és a hátadon a dobot. Ez a találmány lehetővé teszi a halláskárosultak számára, hogy testükkel “hallják” a zenét.

8, Cipők bakteriológiai szellőzéssel.

A Puma sportmárka a Massachusettsi Egyetem együttműködésével, egy speciális baktériumokból készített cipőt állított elő, amelyek lehetővé teszik a megfelelő szellőzést. A mikroorganizmusok az anyagból állapítják meg mikor kell szellőzniük. Amikor a láb izzadni kezd, a baktériumok aktiválódnak és szellőzőnyílásokat hoznak létre.

 

9, Testre permetezhető ruha.

A londoni tudósok olyan polimerek keverékét fejlesztették ki, amelyeket rá lehet fújni a bőrre. Ezek a ruhák kellemesen illeszkednek a testhez, és tapintásuk nagy mértékben hasonlít egy normál pólóéhoz. Azok az emberek, akiken elsőként végezték el a kísérletet arról számoltak be, hogy ezeket ugyanúgy le lehet venni, mint a rendes pólókat, de sokkal strapabíróbbak, mint a bolti változatuk.

10, Szívroham ellenőrző póló.

A Lenovo vállalat létrehozott egy intelligens pólót, amely figyelemmel kíséri a szív- és érrendszer állapotát. Egy EKG-érzékelőt rögzítettek a ruházatba, hogy figyelemmel kísérje  pulzusszámot és a légzést. Naponta egyszer a póló az összegyűjtött adatokat elküldi egy szerverre, ahol a mesterséges intelligencia kielemzi azokat és figyelmeztet a lehetséges problémákra.

Milyen menők nem? Neked melyik tetszett a legjobban?

Ezt is olvasd el