KeződoldalEmberek10 jel, ami segít megkülönböztetni az okos embert az ostobától

10 jel, ami segít megkülönböztetni az okos embert az ostobától

-

“A bölcs ember képes kételkedni a saját igazában is, az ostoba viszont sohasem.” (Albert Einstein)

Az embereknek vannak rokonai, ismerősei, barátai. Nos, a rokonainkat nem válogathatjuk meg, de ez nem igaz az ismerőseinkre és barátainkra. Ebből pedig az következik, hogy eldönthetjük, kikkel szeretnénk és kikkel érdemes körülvennünk magunkat. Így választhatunk az ostoba és az okos, bölcs emberek között is. Ez azonban, nem mindig könnyű feladat, hiszen nem mindenki mutatja ki elsőre a foga fehérjét és azt, valójában ki is ő. A pszichológusok szerint viszont, létezik tíz jel, ami segít nekünk abban, hogy különbséget tehessünk az okos és az ostoba emberek között. Cikkünkben veled is megosztjuk ezt az információt, megkönnyítve ezzel jövőbeli dolgodat.

Amikor megismerkedsz valakivel, figyeld a következő tulajdonságokat. Ezek azok, amiket mindenképpen keresned kell beszélgetőpartneredben.

A helyzet alapos ismerete nélkül nem formál véleményt.

Egy okos ember soha nem von le elhamarkodott következtetést, semmilyen témában. Alaposan ismernie kell a kialakult helyzetet, a körülményeket és minden egyes részletet. Az okos ember nem ítélkezik és nem kritizál.

Beismeri hibáit

Az okos ember számára nem az a fontos, hogy mindig neki legyen igaza, inkább az, hogy megtalálja az igazságot. Ha valakit hibáztat valamiért, azt könnyen észreveszi, míg egy ostoba ember, ha el is ismeri hibáját, nem teszi meg ezt egykönnyen.

Nyugodt

Egy magasabb intelligenciájú személy általában nyugodtabb, mint a kisebb IQ-val rendelkező emberek. Egy tanulmány szerint összefüggés van az agresszió és az alacsony intelligenciaszint között.

Nem gondolja, hogy jobb vagy különb, mint bárki más.

Az ostoba emberek másoknál sokkal jobbnak tartják magukat. A kevésbé értelmes emberek képesek azért megsérteni másokat, hogy ők értékesebbnek tűnjenek. Emellett hajlamosak a rasszizmusra és a homofóbiára. Az okos ember nem hasonlítja magát másokhoz, képes örülni mások sikerének és bármilyen helyzetben készen áll a segítségnyújtásra.

Empatikusabb

Az alacsony intelligenciaszintű személyek gyakran egoisták. Csak magukkal vannak elfoglalva, nincsenek tekintettel mások érzéseire és szükségleteire sem. Nem értik meg mások gondolkodásmódját, helyzetükbe pedig képtelenek beleélni magukat.

Egyedül is jól érzi magát.

Az okos ember akkor sem unatkozik, ha teljesen egyedül van. Feltalálja és lefoglalja magát, továbbá, ilyenkor támadnak a legjobb ötletei. Ezzel szemben egy kevésbé értelmes ember nem szeret egyedül lenni, mert egyrészt fél a magánytól, másrészt pedig fél szembenézni saját ürességével.

Későn fekszik le és gyakran nyomja ki az ébresztőt.

A kutatók szerint a legértelmesebb emberek az éjszakai baglyok között keresendők. A szakemberek megállapították, hogy összefüggés van a cirkadián ritmus és a magas intelligenciaszint között. Ez pedig azt jelenti, hogy azok, akik gyakrabban nyomják ki az ébresztőt, alaposabban figyelembe veszik testük szükségleteit.

Nem fél attól, hogy ostobának tűnik.

Az okos ember engedélyezi magának a lazulást, a lazaságot és nem fél attól, hogy butának tűnik mások szemében. Ezzel ellentétben egy ostoba ember igyekszik bizonygatni saját értelmi képességeit. Biztosan neked is ismerős, ha azt mondjuk, ők azok, akik szándékosan igyekeznek kijavítani másokat.

Nem fél

Egy okos ember életét nem irányíthatja a félelem. Az ostoba ember viszont, szinte mindentől fél. Fél az újdonságoktól, azok kipróbálásától, ugyanis úgy véli, neki nem sikerülhet semmi. Aki befelé forduló és állandóan otthon gubbaszt, soha nem fogja megérteni az élet értelmét.

Beszélget másokkal

Amikor valakinek folyamatosan jár a szája és senkit nem hagy szóhoz jutni, akkor biztos lehetsz benne, hogy az az ember ostoba. Természetes, ha az ember elmondja érzéseit, kiönti szívét másoknak, de nem minden alkalommal, ugyanis erre senki nem vágyik és nem is kíváncsi rá állandó jelleggel. Az okos ember meghallgatja beszélgetőpartnerét, nem vág a szavába, minden mondatra hagy időt. Így ő és partnere is elmondhatja, amit szeretne.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...