KeződoldalÉrdekességek10 kacat, amely horroráron kelt el az aukciókon

10 kacat, amely horroráron kelt el az aukciókon

-

Jártál már valaha árverésen? Biztosan van a világon olyan tárgy, amelyért te is képes lennél rengeteg pénzt fizetni. De vajon fizetnél egy megrágott rágógumiért 167 millió forintot vagy egy kis darab csokoládéért 83 ezret? Nagy valószínűséggel a válasz egy hatalmas nem. Nos, a most következő tárgyakért vagy inkább kacatokért bizony csillagászati összegeket fizettek emberek, azt azonban nem tudnánk megmondani, miért volt szükségük ezekre a tárgyakra. Arra pedig még csak ötletük sincs, miért áldoztak ennyi pénzt olyan dolgokra, amivel aztán semmit sem lehet kezdeni. Ők azonban licitáltak és megvették ezeket.

Hal- 200 millió forint

Egy arab üzletember 700 ezer dollárt, azaz közel 200 millió forintot fizetett a képen látható halért, aminek az oldalán az “Allah” szó olvasható arab nyelven.

Postai bélyeg – 650 millió forint

Ez egy svéd bélyeg, amely azért ilyen értékes, mert Svédországban egyébként kék színű bélyegzőket használnak, ez az egy pedig sárga színű. 1855-ben adták ki, akkoriban mindössze hét svéd koronába került. 2010-ben egy bélyeggyűjtő 2,3 millió dollárt, vagyis több mint 650 millió forintot fizetett ezért a ritkaságért.

Kiköpött rágógumi – 167 millió forint

Egy online aukción Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzőjének utolsó mérkőzésén rágott rágógumija 167 millió forintért kelt el. Az edző a pálya szélére köpte a rágógumit, melyet egy szemfüles rajongó megtalált, felvette és bekeretezve elárverezte azt az interneten.

Csokoládé – 83 ezer forint

Az ecuadori To’ak névre hallgató csokoládé bizony a világ legdrágább csokoládéja. Eredeti ecuadori kakaóbabból készül, súlya pedig alig 50 gramm, mégis több mint 80 ezer forintba kerül darabja.

Palack víz – 17 millió forint

A világ legdrágább vize az Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani névre keresztelt 1,25 literes palackban árult víz. Kétféle változata van: az egyiknek az üvege kristályból (bal) a másiknak az üvege pedig aranyból (jobb) készül. A víz belsejében is arany található, több milligramm aranyat oldanak fel az izlandi gleccserek, kristálytiszta francia és fidzsi-szigetei források vizéből készült szomjoltóban.

Double Fantasy album – 127 millió forint

John Lennon és Yoko Ono albumának létezik egy John Lennon által aláírt változata is. Az 1980. december 8-án a zenész aláírt album évekkel ezelőtt 127 millió forintért talált gazdára egy aukción.

Gyártáshibás üdítős doboz – 80 millió forint

Az Ebay-en, egy névtelen személy 281 ezer dollárt, azaz közel 80 millió forintot fizetett ezért a gyártáshibás alumínium dobozért.

Baseball-labda – 141 millió forint

Ezzel a baseball labdával 1920-ban fejen találták a Clevelandi indiánok egyik játékosát, Ray Chapman-t, aki 12 órával a baleset után belehalt a fejsérülésbe. Egy gyűjtő 141 millió forintot fizetett érte.

Muhammad Ali kabátja – 141 millió forint

Ali a XVII. nyári olimpián viselte ezt a kabátot, ahol könnyűsúlyú bajnok lett.

Baseball-kártya – 793 millió forint

1909-ben dobták piacra a Pittsburgh Pirates baseballcsapat játékosát, Honus Wagner-t ábrázoló kártyát, méghozzá a Piemont-cigaretták reklámozása céljából. Wagner azonban soha nem dohányzott és ezért rendkívül ideges lett, amikor megtudta, hogy a fotója szerepel egy cigarettás dobozon. Kiharcolta, hogy beszüntessék a gyártását, ennek ellenére negyven darabot mégis sikerült értékesíteni belőle. Egy gazdag gyűjtő 793 millió forintot fizetett érte egy aukción.

Ezt is olvasd el