10 kiábrándító kép a földünkről, amely a globális felmelegedés miatt teljesen tönkremegy

Sajnálatos módon az éghajlatváltozás jelentős mértékben befolyásolja a bolygót, ami közel sem jó irányba tart. Rengeteg ember van a világon és napról-napra még több születik melynek következtében a hőmérséklet is évről-évre nő, ami ellen csak az országok tudnának tenni. Rengeteg olyan szervezet van, akik minden erejükkel arra törekednek, hogy megóvják a földet és olyan állapotba állítsák vissza mely jótékony hatással van rá. Több ipari szakértő is azon dolgozik, hogy olyan környezetbarát vegyszereket dolgozzanak ki, melyek teljes mértékben megfelelnek a mezőgazdaság igényeinek, valamint növelni szeretnék a természetes energiafelhasználás lehetőségét is. Ha minden ország törekedne arra, hogy megőrizzék földünk gyönyörű és tiszta mivoltát, akkor a jövő generációi is megismerkedhetnének bolygónk szépségeivel.

Ma összegyűjtöttünk néhány képet, mely a globális felmelegedés hatásait mutatja be, amitől remélhetőleg több ember is észbe kap és elgondolkodik rajta, hogy valamit kellene tenni szeretett világunkért.

Ezen a két képen tökéletesen látszik, hogy mennyit változtat a globális felmelegedés a föld éghajlatain és hőmérsékletén. A bal oldali képen az Alaszkában fellelhető Muir-gleccser található az 1890-es években, a jobb oldali kép viszont a 2005-ös viszonyokat mutatja meg.

Izland negyedik legnagyobb gleccsere a Mýrdalsjökull, melynek területe 1980-ban 595 km2 volt. Szemmel látható, hogy 2014-re mennyit változott a gleccser mérete.

Kaliforniában az Oroville nevű tó 2011-ben még tele volt vízzel, ám három évre rá, 2014-ben igencsak megcsappant a víz mennyisége, mondhatni teljesen kiszáradt a tó.

A Nagy-korallzátony 2002-ben még csodálatos színekben pompázott a tenger mélyén. Sajnálatos módon 2014-ben már közel sem az a látvány tárult elénk, ami normális lenne.

Az Argentínában található Mar Chiquita nevű tó egy műhold felvétel alapján szemmel láthatóan veszített egykori méretéből. A rengeteg öntözésnek és aszálynak köszönhetően sokat csökkent a mérete.

Íme a Matterhorn nevű hegység, amely az Alpok hetedik legmagasabb hegye és egyértelműen látszik, hogy az 1960-ban készült képen teljes egészében hó takarta, míg 2005-ben már közel sem volt rajta annyi, mint hajdanán.

A Közép-Afrikában található Csád-tóról három kép is készült mely bemutatja, hogy milyen változáson ment át néhány év leforgás alatt. A bal oldalon látható képet még 1972-ben készítették róla, a középsőt 1987-ben a jobb oldalon láthatót pedig 2002-ben. Konkrétan az egész tó eltűnt.

Ez a műhold felvétel az Aral-tóról készült még 1989-ben, azóta rengeteget változott, hiszen 2014-ben már alig maradt belőle valami.

Az Egyesült Államok Utah-i államában található a Powell nevű tó, mely teljesen kiszáradt az aszálynak köszönhetően.

Argentínában ilyen gyorsan tűntek el az erdők 1972 és 2009 között.

Add Comment