10 mindennapi viselet, amik titokban károsítják az egészségünket

Bebizonyították, hogy a nők 73%-nál a hátfájás az a ruhák és a viselt kiegészítők miatt van. Rengeteg dolog lehet egy női gardróbszekrénybenb ami nem kicsit ártalmas az egészségre.

Mutatunk nektek 10 ruhadarabotb aminek számos egészségkárosító hatása lehet.

Szűk nadrág

A jelenleg szuper népszerű “skinny jeans” meglehetősen veszélyes az egészségre nézve. Lassú emésztést és rossz vérkeringést okozhat. Az oldalsó combcsont idegeire gyakorolt további nyomás miatt zsibbadást és fájdalmat érezhetsz. Ha farmert veszel figyelj arra, hogy ne csak jól nézz ki benne, hanem ne legyen egészségtelen a hordása.

Magassarkú

Tudósok szerint a nőknek négyszer annyi lábproblémájuk lehet, mint a férfiaknak. Az ízületi fájdalom, idegkárosodás, osteoarthritis stb. Az ilyen jellegű gondok elsősorban a magassarkúnak köszönhető. Minél magasabb és keskenyebb a sarka annál rosszabb. Próbáld korlátozni a hordását. Főleg hosszú távú sétáknál viselj inkább valami kényelmes sportcipőt.

Tanga

Ez a fehérnemű komoly belső gondokhoz vezethet. Hüvelyi fertőzések, aranyér, irritáció és bőrelváltozások. Persze a tanga a mindennapi viselet része, de figyelj arra, hogy 100% pamut legyen.

Nehéz fülbevalók és nyakláncok

A fülbevalók 20%-a bakteriális fertőzést okoz. Plusz, ha nem szakszerűen rakták be akkor könnyen tovább is terjedhet más testrészekre is. A nagy és nehéz fülbevalók fülgyulladást okozhat ami akár sebészeti beavatkozást is igényelhet. Nyaklánc ugyanez. Nyaki fájdalmak és nehezen kezelhető ráncok.

Nyakkendő

Nem csak a nők szenvednek a ruháiktól. A férfiak 67%-a olyan ingeket vásárol, amelyek kisebbek a nyakuknál. A kis ingek szoros nyakkendővel csökkentik a vérkeringést. Fejfájást és izomfeszültséget okoz a háton és a vállakon.

Nem megfelelő méretű melltartó

A rosszul megválasztott melltartó hát, váll és gerincfájdalmakhoz vezethet. Ha nagyobb kebleid vannak, akkor kerüld a vékony pántot. Figyelj rá, hogy a fém betétek ne károsítsák a bőrödet.

Flip-flop

A strand alapvető tartozéka a tangapapucs. Mivel rendszerint nagyon laposak a lábad nagyobb erővel ér a talajhoz, ami hátfájást okozhat. Ráadásul a gombás fertőzések is könnyebben ránk ragadhatnak benne.

Alakformáló ruha

A szűk öv légszomjat, izomfájdalmat és vérkeringési problémákat okozhat. Ha ilyet hordasz ügyelj a megfelelő méretre.

Extra nagy táskák

A nők táskája egy örök rejtély. Van abban mindig minden. De ha túl nagy súlyt hordasz folyamatosan az károsítja az ízületeidet. Ha ilyen nagy méretű táskákat szeretsz magaddal vinni, akkor legalább ne pakold tele felesleges dolgokkal. Csak amire igazán szükséged van.

Pencil szoknya

Túlságosan közrefogja a lábaidat. Könnyebben elveszíted az egyensúlyodat. Korlátoz a járásban az ülésben. Még akár térdelváltozásokat is okozhatnak.

Ti mit gondoltok erről?

Add Comment