10 mondat, amit a sikeres emberek teljesen kiiktattak az életükből!

Egy német pszichoterapeuta Nossrat Peseschkian volt az első, aki tanulmányozta a szavak energiáját, és bebizonyította, hogy az képes befolyásolni az életünket. A sikerek és az eredmények nagymértékben függnek a gondolkodásmódtól. Ezért, mielőtt problémákat okoznál saját magadnak, érdemes átnézni a szókincsedet, mely szavakat használod gyakrabban. Vannak mondatok, melyeket a sikeres emberek teljesen kiiktattak az életükből.

Nem tudom.

Ha az ember valamit külső tényezők miatt nem tud valamit megcsinálni, azzal nincs semmi probléma, mint például nem tudsz autót vezetni jogosítvány nélkül. De amikor azt mondod magadnak: “Nem tudok lefogyni” vagy “Nem tudok változtatni az életemen”, azok csak üres kifogások.

Semmi sem sikerül.

Ha az ember úgy fogja fel a dolgokat már az elejétől fogva, hogy nem fog sikerülni, akkor valóban nem fog. Ezt egy sikeres ember soha nem mondja, ő mindig azt mondja, hogy előbb-utóbb csak sikerül. A pozitív gondolkodás pozitív eredményeket szül.

Nem az én hibám.

Amikor felelősséget kellene valamilyen rossz cselekedetért vállalni, az ember általában másra hárítja ezt. Ez elronthatja a kapcsolatot a családdal és barátokkal. Koncentrálj inkább a probléma megoldására. A sikeres emberek mindig vállalják a felelősséget.

Megpróbálhatom.

Ha ezt mondjuk, akkor az ember felelősséget vállal az eredményeiért. Ha nem sikerül, azt mondod magadnak: “Megpróbáltam, de nem volt elég.” A sikeres emberek nem próbálnak, hanem csinálnak dolgokat.

Lehetetlen.

Miután ezt kimondtad, biztos lehetsz benne, hogy most már tényleg lehetetlen a dolog. Ez a kifejezés korlátoz a céljaid elérésében. Fektess abba energiát, hogy irányítsd és megvalósítsd a céljaidat.

Dehát.

Az ilyen gondolatok beskatulyáznak. Például “Párizsba akarok menni, de nagyon drága”, “annyira szeretnék dolgozni ennek a cégnek, de nem felelek meg az igényeiknek”, azonnal kudarcra van ítélve. Találj egy megfelelő utat, amivel elérheted, amit akarsz.

Ha csak…

“Ha csak” olyan mondat, amely elválasztja az embert a valóságtól. Azt mondod magadnak: „Ha gazdagok lettek volna a szüleim híres színész lehetnék” vagy  „ha magasabbra nőttem volna, lehetnék topmodell.”  Fel kell ismerni a valóságot és a jelenlegi helyzet alapján cselekedni.

Nincs más választásom.

Az emberek általában csak egyféle szempontból vizsgálják meg a helyzetet. Egy sikeres ember, annyi oldalról vizsgálja ki a helyzetet, amennyiről csak lehetséges.

Nem szeretem a munkámat!

Sok minden  miatt nem szereted a munkádat. Néha az egyik legjobb módszer, ha felmondasz. De sajnos nem mindig van mód arra, hogy ezt a lépést megtegyük. Ahelyett, stresszelnél ezen a helyzeten, megpróbálhatod a tevékenységed pozitív aspektusait figyelni.

Nem.

A “Nem fogadom el” kifejezés korlátozza a személy lehetőségeit. Ha gyakran használod, akkor kihagyod a lehetőségeket, hogy megváltoztasd az életed. A sikeres emberek nem félnek a kísérletezéstől.

Add Comment