10 nagyon könnyű szabály, amit a gazdag emberek napi szinten követnek!

A mai modern, felgyorsult világban, sajnálatos módon az emberek nem fordítanak elegendő figyelmet saját magukra, és a körülöttük élő szeretteikre. Ez nagyon sok gondot okozhat. A sikeres és nagy vagyonnal bíró személyek, egy előre megtervezett rendszer és szabályzat szerint élik a mindennapjaikat. Ezt leginkább a szokásokhoz lehetne társítani. Biztos észrevetted már, hogy a legtöbb gazdag ember mennyire nyugodt, nos, ha te is ilyen szeretnél lenni, akkor jobb ha megjegyzed ezeket a szabályokat.

Állandó jellegű tanulás.

Napi szinten jelennek meg az új technológiák, fejlesztések, innovációk és termékek. Annak érdekében, hogy sikeres ember legyél, folyton új dolgokat kell megtanulnod.

Válogasd meg kikkel barátkozol.

Annak érdekében, hogy egy sikeres ember képében legyél, időt kell fordítanod a barátaid bölcs kiválasztására. A barátok sok mindent képesek befolyásolni, tehát először is fel kell tenned magadnak a nagy kérdést, miszerint: Mindent megtesznek, hogy remek formában legyél, vagy csak visszahúznak?!

Beszélj kevesebbet, és hallgass többet.

Nagyon fontos szempont, hogy figyelemmel kísérjük az embereknek az igényeit, főleg, ha üzletről van szó. Steve Jobs egyik nagyon híres mondata szerint: “Nincs értelme azért felvenni okos embereket, hogy megmondjuk nekik, mit csináljanak, azért alkalmazzuk őket, hogy ők mondják meg nekünk, mit csináljunk!”

Tudd mikor jött el az idő, hogy szünetet tarts.

Azok az emberek, akik minden téren sikeresek, tökéletesen tisztában vannak vele, mikor jött el az idő a sziesztára. Ha te sem akarod rendszeresen azt érezni, hogy nincs energiád és fáradt vagy, akkor jobb, ha a munkádat a munkahelyeden hagyod.

A legnagyobb érték, amit birtokolhatsz az az idő.

Ha van rá lehetőséged, akkor redukáld a monitor előtt töltött időt. Ezt az időt olyan dolgokra is felhasználhatod, ami sokkal hasznosabb, például egészségesebb életmód kialakítása, barátok szerzése… stb.

Irodán kívüli megbeszélés.

Próbáld a megbeszéléseidet irodán kívülre szervezni. Ezzel nagyszerűen tudod a látókörödet szélesíteni. Sajnos nem vagyunk képesek rá, hogy mindent egy asztal és számítógép mögött ülve intézzünk el. Hagyd, hogy a tudás találjon rád!

A sikeres emberek mindig olvasnak.

A sikeres emberek szánnak némi időt a napi szintű olvasásra, még ha csak a napi újságról van szó. A tehetős emberek 88% -a napi szinten olvas minimum fél órát.

Mindig figyelj az egészségedre!

Nagyon fontos, hogy mind a fizikai, mind pedig a szellemi egészségedre odafigyelj. Nincs semmi másra szükséged, csak arra, hogy jól érezd magad a bőrödben, tele legyél energiával, és képes legyél ellazulni. Jó, ha folyamatosan elmész a szűrővizsgálatokra, mert ezzel is mérsékelhető a nem kívánt betegségek kialakulásának a kockázata.

Pénzügyi helyzet.

A tehetősebb emberek nem adnak ki feleslegesen pénzt extravagáns és méregdrága ruhákra, kocsikra. Igaz sokan hiszik ezt, de ez nincs így. Ha nem muszáj nem költekeznek, hanem éppen ellenkezőleg, gyűjtögetnek, annak érdekében, hogy befektethessék azt a pénzt.

Határidőnapló vezetése.

A sikeres emberek, határidőnaplót vezetnek, hogy feljegyezzék a fontos dátumokat és eseményeket, megtervezzék a napot. Listát írnak a rövid, valamint a hosszútávú céljaikról.

Add Comment