KeződoldalÁllatok10 népszerű turisztikai szórakozás, amely minden látszat ellenére kegyetlenség

10 népszerű turisztikai szórakozás, amely minden látszat ellenére kegyetlenség

-

Néhány népszerű nyaralás alatti tevékenység mögött brutális dolgok rejtőzhetnek, amelyekről nagy valószínűséggel mi semmit sem tudunk. Legyen szó ölelkező koalákról, majmokról, kígyókról vagy barátságos delfinekről, amik egy életre szóló élményt szereznek nekünk, az állatok azonban rengeteget szenvednek emiatt. Helyhiány, rossz étrend, láncok, kimerültség és még sorolhatnánk azokat a dolgokat, amelyekkel ezeknek az élőlényeknek mindennap meg kell küzdenie.

Cikkünkben megmutatjuk ezeknek a népszerű turisztikai tevékenységeknek az árnyoldalait is, amelytől talán neked is megváltozik a véleményed, hiszen több millió turista vesz részt ezeken évente és teszi ezzel pokollá az állatok életét. Hisz, ha mi nem lennénk ennyire kíváncsiak, akkor talán nem is lenne szükség a fogságban tartásukra sem.

Úszás delfinekkel

Ez a tevékenység szórakoztatónak tűnik, de a legtöbb ember tudatában sincs annak, hogy miféle kegyetlen dolgok vannak a háttérben. A delfineket üldözik és elfogják, szállítás közben pedig olyan stresszt élnek át, ami miatt sokuk még az utat sem éli túl. Akik pedig mégis, egész életüket egy kis medencében élik le, ami számukra teljesen természetellenes.

A delfin show során a helyzet még rosszabbá válik. Az előadások között ezeket az állatokat egyik helyről a másikra szállítják, mint a poggyászokat. Egy apró helyiségben szoronganak, borzalmas vízhiány mellett.

Utazás elefántháton

Az elefántokon való lovaglás tönkre teszi ezeket a gyönyörű állatokat. A bébi elefántokat elszakítják anyjuktól, kiképzik őket, miközben csupán csak korlátozott mennyiségű ételt és vizet kapnak. Egész életüket láncon élik le, nem lépnek kapcsolatba más elefántokkal, amely tönkreteszi őket mind fizikailag, mind pedig pszichésen.

Medveparkok

A vadonban a medvék szeretnek egyedül élni. A parkokban azonban ketrecben tartják őket, általában hármasával. A kínzásuk azonban, ezzel még nem ér véget. Vannak parkok, ahol jelmezbe öltöztetik őket és trükköket tanítanak nekik azért, hogy a látogatók jól szórakozhassanak. Ezek az állatok óriási mennyiségű stresszen mennek keresztül.

Táncoló majmok

A Thaiföldön elfogott makákók rengeteg kellemetlenségen mennek át. Kiképezik őket, hogy trükköket adjanak elő és táncoljanak a tömeg előtt. Ez az emberek számára szórakoztatónak tűnhet, de az állatok egyáltalán nem élvezik ezt. Az előadás végeztével pedig láncon vagy ketrecben tartják őket.

Kígyóbűvölés

Ez az ősi szokás rengeteg korosztályt vonz. Ezeknek a veszélyes állatoknak a figyelése lélegzetelállító lehet, de gondoljuk csak bele, hogy a kobrákat csapdába ejtik a vadonban, majd eltávolítják a méregfogaikat. Ennek következtében a méregcsatornáik elzáródnak, így egy ártalmatlan és védtelen állat lesz belőlük. Ez a beavatkozás gyakran valamilyen fertőzéshez vezet, ami végül el is pusztítja őket.

Afrikai cibetmacska a kávéültetvényeken

Ezeket az állatokat azért tartják fogva, hogy a kávébabokat tulajdonképpen megpucolják. Eközben pedig rengeteg kávét fogyasztanak, ami számukra egészségtelen. Megbetegszenek, akár meg is sérülnek a csapdába ejtés során, a rabság pedig stresszt okoz. A turisták előszeretettel látogatják ezeket a helyeket, ahol fogva tartják őket, ugyanis itt lehetőségük van a kávék megkóstolására is.

Bikaviadal

Ez a hagyomány már több ezer bika elpusztulásához vezetett. A küzdelem előtt meggyengítik az állatot annak érdekében, hogy a torreádor biztosan győzzön. Eltávolíthatják a szarvukat, vazelint kenhetnek a szemükre, ezzel rontva a látásukat. Általában a bikák megbénulva hagyják el az arénát.

Hal-pedikűr

Erre a célra általában a Garra rufa nevezetű halakat alkalmazzák. A halak leeszik az elhalt bőrt, de nem azért, mert szeretik, hanem azért, mert éheztetik őket. Több országban már védett fajnak számítanak, másutt azonban online is megvásárolhatók, a szállítást pedig nem minden esetben élik túl.

Ölelkezés koalákkal

A koala egy nagyon kedves, barátságos állat, akinek mindenki szívesen adna egy puszit vagy ölelne meg. Számukra azonban, ez túl zajos és rendkívül stresszes. Rengeteg traumát élnek át az emberek miatt.

Lovas kocsi túrák

Leginkább a szerelmespárok vesznek részt ezen a romantikusnak számító utazáson. Az állatok a kocsihoz vannak rögzítve, órákon keresztül róják a zajos várost az időjárási körülményektől függetlenül. Néha annyira túlhajtják őket, hogy kimerülnek és összeomlanak.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...