KeződoldalDivat10 öltözködési hiba, amitől molettebbnek tűnhetsz, mint amilyen valójában vagy

10 öltözködési hiba, amitől molettebbnek tűnhetsz, mint amilyen valójában vagy

-

Sokan bele sem gondolnak abba, hogy akár a legkisebb dolgok is elronthatják a megjelenést. Még a legalapvetőbb ruhadarabok is képesek néhány kiló pluszt rájuk varázsolni. Ennek oka, hogy az emberek nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a részleteknek, pedig ahogy a mondás is tartja az ördög abban rejlik. A legtöbben olyan hibákat követnek el, mint a nem megfelelő méretű, hosszúságú, anyagú, fazonú ruha kiválasztása. Mai cikkünk során összegyűjtöttünk 10 ilyen bakit, hogy tudd miket kell elkerülnöd öltözködés során.

1, Gomb nélküli ing választása

Sokan azt gondolják, hogy egy teljesen basic ing nem tudja tönkre tenni a megjelenést. Ez nem igaz. Azok az emberek, akik el szeretnék rejteni tökéletlenségüket, plusz kilóikat érdemesebb inkább gombokkal rendelkező inget választaniuk. Viszont ennek is megvan a szabálya, hogy lehet vele optikailag csalni. Ha pólót vesznek alá és nyitva hagyják az inget, az vizuálisan képes megnyújtani a testet.

2, Bő pulóver viselése szoknyával

A laza kötésű pulóverek képesek elrejteni a derék vonalát, így vizuálisan megnövelik annak méretét. Mivel senki sem szeretne teltebbnek tűnni a ruhákban, ezért érdemes néhány cselhez folyamodni, hogy kiemeld az alakod. Fogj egy övet és tedd a pulóverre a képen látható módon. Ezáltal megemeled az egészet és hangsúlyt kap a csodálatos, gyönyörű csípőd, derekad.

3, Blézer mellőzése

A kicsit molettebb testalkatú lányoknak érdemes olyan ruhadarabokat választaniuk, ami elrejti tökéletlenségeiket. Ki kell hangsúlyoznunk, hogy a vékony lányoknak is vannak tökéletlenségei, szóval senki se gondolja, hogy, akinek XS-es méretű ruhái vannak nincsenek hibái. Visszakanyarodva fontos, hogy a kissé pocakosabb hölgyek ne csak egyetlen felsőrészben legyenek, hanem valamilyen blézerrel egészítsék ki a szettjüket, mivel ez képes elvonni a figyelmet egyes testrészekről.

4, Nem mutatod a vékonyabb testrészeidet: csuklót, derekat, nyakat

Amikor az ember úgy érzi, hogy hízott akkor általában nagyobb, bővebb ruhákat ölt magára, hogy senki ne vegye észre a változást. Viszont sokat lehet csalni az összképen, ha olyan vékony testrészeket mutatnak meg, mint a csukló, derék, nyak…stb. Ezek azok a testrészek, melyek nagyon ügyesen képesek slankítani az emberek alakját.

5, Gombos, vékony kötött kardigánok használata

Sok nő ruhatárában megtalálhatók ezek a ruhadarabok, viszont óvatosan kell bánni velük. Ha úgy érzed, hogy a dereka és a vállad hangsúlyos rész, akkor ezek a darabok nem fognak karcsúbbá tenni… sőt épp ellenkezőleg. Jobb, ha egy kötött pulóvert választasz, aminek lazább szabása van.

6, Egyszínű szettektől való félelem

A legtöbb nő valamilyen oknál fogva kerüli az egyszínű szetteket, aminek lehet oka az, hogy unalmasnak találják. Pedig egy színű ruhaköltemény pont, hogy nagyon csinos és elegáns tud lenni. Amúgy az eltérő alsó-felsőrésszel rendelkező ruhák vizuálisan képesek szélesíteni a testet, ami egy alapjáraton is széles csípőjű nőnél nem annyira előnyös. Amennyiben szoknyát választanak érdemes beletűrni a felsőt, hogy jobban kihangsúlyozzák derekukat.

7, Túlságosan rövid nadrág viselése

A rövidnadrágok egyáltalán nem teszik karcsúbbá és vékonyabbá az embert. Sőt nagyon gyakran olyan hibákat tárnak fel, amit amúgy sose vennénk észre. A rövidnadrágok viselésénél érdemesebb a kissé bővebb fazonok felé kacsintgatni, illetve, ami körülbelül combközépig leér. A nadrág kiválasztásánál érdemes elkerülni a gyerekes mintájúakat, mert túlságosan is felhívja a figyelmet a hasra.

8, Rövid és feszes ruhák választása

A legtöbb nő azt gondolja, ha többet mutat a lábaiból, azzal hosszabbnak tűnik a teste…és minél hosszabbnak tűnik a teste annál vékonyabb is. Nos, ez nem így van sajnos. Egy rövid szoknya képes drasztikusan elvágni a láb hosszát, főleg akkor ha fekete színű. A legideálisabb, ha már szoknyáról beszélünk a ceruzaszoknya, vagy a hosszabb rakott szoknya. Ezek a darabok tökéletesen ki tudják hangsúlyozni a nőiességet.

9, A kabátnál hosszabb szoknya/ ruha viselése

Jó messziről el kell kerülni azokat a típusú kabátokat, amik rövidebbek a ruháknál, szoknyáknál, mivel sokkal jobban ki tudják hangsúlyozni a tökéletlen vonalakat, testrészeket. Ha egy kicsivel molettebbnek látod magad, mint szeretnéd, akkor érdemes hosszabb kabátokat választani. Ezek vizuálisan karcsúbbá teszik a testet.

10, Szoknya hosszának rossz kiválasztása

A szoknya, ruha hosszának kiválasztása is komolya feladat. A térd feletti hossz gyakran molettebbnek mutat, mint amilyen valójában vagy. Persze ez testtípustól és egyéntől is függ, ám a legoptimálisabb, ami mindenkinek jól áll az körülbelül 10 cm-rel hosszabb a térnél.

Te milyen ruhákat szoktál hordani?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...