KeződoldalDivat10 öltözködési hiba, amivel tönkreteszed a megjelenésed

10 öltözködési hiba, amivel tönkreteszed a megjelenésed

-

A hibátlan megjelenés a nap 24 órájában rengeteg erőfeszítést igényel. Ezért éppen olyan fájdalmas ráeszmélni, hogy minden befektetett kemény munka odaveszhet egy apró hiba miatt.

Hogy elkerülhesd összegyűjtöttük neked ezeket a gyakori bakikat, és a jövőben már csak magabiztosan az elismerő tekinteteket kell állnod.

  1. Az utolsó pillanatra hagyott készülődés

Az egyik kezedben egy csésze jéghideg kávé a másikban még egy pirosító ecset és a fejedben csak cikáznak a gondolatok, vajon mit vegyek fel ?! Ugye ismerős ? Minden hozzávaló adott ahhoz , hogy megint elkéss a munkából. Egy ilyen megfeszített tempóval szinte lehetetlen elérni azt az áhított tökéletes megjelenést. Ugyanakkor könnyen elkerülhető, ez az idegtépő rohanás okozta stressz, ha előző este rászánsz egy kevés időt és előre összeállítod a következő napi megjelenésed és előkészíted a kulcsdarabokat.

2. Nem az időjárási viszonyoknak megfelelő öltözék

Most az adott napi időjárásra gondolunk, és nem feltétlenül az évszakra. Bár december végén aktuális lehet egy stílusos szőrmekabát, mégsem okos döntés abban elindulni otthonról egy esős napon. De szintén rossz döntésnek bizonyul egy finom selyem harisnya, akkor is naptár már tavaszt mutat, de kint még repkednek a mínuszok. Fontosabb, hogy az egészséged megőrzésére helyezd a hangsúlyt. Próbálj meg összerakni egy stílusos szettet, ami melegen tart.

3. Nem az alkalomnak megfelelő öltözék viselése

Egy magassarkú a macskakövön vagy koktélruha az irodában nem mindig a legjobb választás. Nem a márka a lényeg, az ilyen esetekben. Nem az alkalomnak megfelelő ruhadarab viselése mindig elrontja az összképet.Az összeállítások kiválasztásánál mindig vedd figyelembe az esemény jellegét, és annak megfelelően készülj el. Ne az legyen szempont, hogy bemutasd az éppen legfrissebben beszerzett kis estélyid ha éppen moziba indultok.

4. Elméretezett ruhadarabok

Minden hölgy szekrényében lapul egy farmer nadrág, amibe egyszer majd szeretne beleférni. De tartsuk észben, hogy ne próbáljuk meg felerőltetni magunkra, ha még nem állunk készen. Ha egész este egy túl szűk felső vagy túl rövid szoknya miatt kell feszengened, nem tudod jól érezni magad.

5. Apró szépséghibák

Egy kis gyűrődés itt, egy kilógó cérnaszál ott, egy folt a fehér ingen vagy állatszőr a fekete nadrágon. Mindenki találkozott már ezekkel a jelenségekkel. Sajnos elkerülhetetlen, hogy megtörténjen. Persze próbálhatsz úgy tenni,mintha ott sem lenne és reménykedni, hogy senki nem veszi észre. De talán jobb megoldás felkészültnek lenni. Készíts be a táskádba egy kis túlélő készletet, tűt, cérnát, egy kis szösz eltávolítót és könnyedén orvosolhatsz minden hirtelen jött problémát.

6. Kiegészítők hiánya

Persze egy egyszerű farmer és fehér póló összeállítása is hihetetlenül menő tud lenni. De mindig fel lehet dobni egy jól megválasztott kiegészítővel. Legyen a hangsúly okos választáson. Lehet az egy sál, öv vagy egy csinos ékszer. Tartsuk észben azonban, hogy néha a kevesebb több. Az ékszerek megválasztásánál pedig törekedjünk a minőségre és ne a mennyiségre.

7. Nem megfelelő anyag választás

A szintetikus anyagból készült darabok sokszor olcsó hatást kelthetnek. Könnyen gyűrődnek és elvesztik az alakjukat, vagy könnyen megfakulnak. Ha megteheted törekedj arra, hogy jobb minőségű darabokat vásárolj, amik hosszabb ideig társaid lehetnek és nem mellesleg egy minőségibb megjelenést is kölcsönöznek számodra.

8. Rossz színösszeállítás

Bár a modern kori divatban már nincsenek tabuk a színek és minták kombinálásában, a helyes párosítások megtalálása mégis trükkös feladat lehet. A legfontosabb szempont, amit érdemes szem előtt tartani, hogy a választott színek összhangban legyenek egymással és a viselőjükkel.

9. Rossz minta választás

Egy-egy minta megválasztása körültekintő odafigyelést igényel. Egy helyesen összeállított szettnél egy vad leopárd minta is lehet elegáns, de ha mellényúlunk könnyen kaphatunk végeredményként egy egészen ízléstelen megjelenést is. Ha nem vagy biztos abban, hogy mit mivel kombinálj , válassz valami klasszikus mintát mint a csíkos vagy a pöttyös.

10. Rossz fehérnemű választás

Azt gondolhatod magadban, mégis mit számít, hiszen úgysem látszik. De minden tökéletes alapja egy jól megválasztott fehérnemű. Ha nem kényelmes az, amit a ruhád alatt viselsz már nem tudod, olyan magabiztossággal viselni a kiválasztott szettet sem.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...