KeződoldalÉrdekességek10 szokatlan tanfolyam, amiről nagyon nehéz elhinni de valóban léteznek

10 szokatlan tanfolyam, amiről nagyon nehéz elhinni de valóban léteznek

-

A 2020 US News & World Report statisztikája szerint a világ 100 legjobb hivatása első helyén a szoftverfejlesztő áll. A mai világban az emberek olyan szakmákat, munkahelyeket választanak maguknak, melyek jól fizetnek, divatosak, és stabilak. Az egyetemeken, felsőoktatási intézményekben még mindig lehet tanulni a tipik szakmákat, hivatásokat úgymint ügyvéd, orvos, pénzügyes, állatorvos, geológus, bíró…stb. stb. Viszont ezek mellett újabb és újabb szakmák látnak napvilágot, amiről az emberek elősre azt gondolhatják, hogy csak egy vicc, de a végén kiderül, hogy nem. A mostani posztunkban olyan szakmákat, képzéseket szedtünk össze, melyek elsőre valóban nevetségesnek hangzanak, de valóban léteznek, és bizony sokan el is végzik őket.

1, Nindzsatudomány oktatás

Erre a képzésre a Mie Egyetem Nemzetközi Ninja Kutatóközpontjában lehet jelentkezni, ahol a nindzsatudományok minden csínját-bínját el lehet sajátítani. Persze ettől senki sem lesz profi nindzsa, viszont megtanulhatják annak történelmét A-tól Z-ig, illetve néhány harcművészettel kapcsolatos tantárgyon vehetnek részt. A képzés során fejlődik a túlélési ösztön és a harci képesség is.

2, Kalandoktatás

A Plymouth Állami Egyetemen aktív szabadtéri kaland képzést lehet elsajátítani, ami magába foglalja a hegymászást, sziklamászást, kötélpályákon való közlekedést és egyéb vadonban, terepen történő tevékenységet. Ezután külön lehet szakosodni a szabadtéri tevékenységekből, kalandokból. Az egész oktatás a kihívásokról, önfelfedezésről szól.

3, Szörf tudomány oktatás

Ennek a csodálatos oktatásnak a helyszíne a Cornwall Főiskola. A tanfolyamról azt kell tudni, hogy nem tartalmaz gyakorlati órát, vagyis nem helyszínen sajátítják el a sportág rejtelmeit. Az intézmény azt vallja, hogy nincs szükség szörfözési tapasztalatokra ahhoz, hogy megtanulják, hogyan is kell csinálni. Azt viszont megtanulhatják, hogyan kell saját, kézzel készített szörfdeszkát csinálni. Az itt tanulók többféle lehetőség közül választhatnak. Esélyük van edzőnek tanulni vagy eseményvezetőnek szakosodni.

4, Famászás

Ezt a tanfolyamot a Cornell Egyetemen lehet elvégezni, melynek lényege, hogy az illetők tökéletesen megtanuljanak fára mászni. Sokkal bonyolultabb, mint azt gondolnátok, mert nem olyan, mint mikor gyerekként másztál fára. Ezeken a kurzusokon különböző kötéltechnikákat, alternatív mászási technikákat lehet megtanulni, valamint, hogy hogyan lehet fáról-fára haladni. Ezen kívül megtanulod felmérni a fák veszélyeit is.

5, Humorista

Ezt a csodálatosan vicces kurzust a Kenti Egyetemen lehet elsajátítani. Az órákon a humor, a poénok, a nevettetés és a tökéletes hangulat megteremtését lehet megtanulni. A stand-up comedy rutin létrehozása és a teljesítmény javítása mellett tanulmányozhatod a komédia elméletét is és más humoristák műveit.

6, Fagylaltkészítés – rövid kurzus

A Pennsylvaniai Állami Egyetemen 128 éve létrehoztak egy olyan tanfolyamot, ami a legkülönleges kurzusnak minősül. Eddig körülbelül 4400 ember vett részt rajta, de nyugi nem kell hosszú évekig tartó tanulásra gondolni, mivel ez a tanfolyam összesen 7 napos. Az órákon el lehet sajátítani a fagylaltkészítés technikáit, gépeit, illetve, hogyan lehet különböző árnyalatokat létrehozni. A tanfolyam végén arra is van esély, hogy egy különleges díszítő tanfolyamot végezz el.

7, Kortárs cirkusz artista képzéssel

A Bath Spa Egyetem lehetőséget kínál az embereknek arra, hogy a show világa csöppenjenek, ahol a színház, cirkusz, tánc és más ágazatok vannak. Az előadások együtt járnak a fizikai fejlődéssel, hisz például egy akrobata képzésnél elengedhetetlen a fizikai erőnlét. Ha valaki elvégzi a tanfolyamot, lehetősége nyílik tovább tanulni és szakosodni, szakterületet váltani, alapképzésen felüli kurzusokat elvégezni.

8, Viking képző

Ha hiszed ha nem az Egyesült Királyságban van egy oktatási intézmény, ahol vikingnek lehet tanulni. Ezt London egyik híres intézményében a UCL-ben lehet megtanulni. A tananyagba beletartozik a viking történelem tanulmányozása, a skandináv és az ősi nyelv megértése. Hab a tortán, hogy egy éven át egy úgynevezett cserediák programba ki lehet utazni az országba és meg lehet ismerkedni a kultúrával.

9, Golf Menedzser képzés

A Florida Egyetemen minden olyan ember elsajátíthatja a golf minden csínját-bínját, aki rajong ezért a sportágért. A kurzuson belül meg lehet tanulni a golf alapjait, szabályait, történelmét, üzleti terveit sőt még az úgynevezett gyepgazdálkodást is. Ebben a szakban nagyon sokféle karriert fel lehet építeni. A legjobban azonban úgy lehet fejlődni, ha műveled is mellette a sportot.

10, Viharvadász képzés

A Michigani Egyetemen lehet jelentkezni az úgynevezett viharvadász képzésre, mely szélsőséges, extrém időjárási viszonyokat lehet tanulmányozni. A kurzus során a kataklizmák felsorolása mellett azt is megtudhatod, hogy mik okozzák, hogyan jönnek létre, milyen a fizikájuk. A vizsgán pedig időjárást, vihart kell elemezni.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...