10 tipikus nehézség, amivel minden párnak meg kell küzdeni egy párkapcsolat során.

Minden pár életében vannak könnyebb és nehezebb időszakok, ám meg kell tanulni őket kezelni. Nem minden attól szép, mert örök, így fel kell venni a ritmust a változással. Egyes esetek előrelendítik a kapcsolatot, míg mások visszahúzzák. Tisztában kell lenni azokkal a dolgokkal, amik a probléma forrásaként szolgálnak és meg kel oldani azokat. Ha már minden követ megmozgattatok, de a baj továbbra is fennáll, akkor ideje elgondolkodni a váláson. A mai cikkünkben olyan listát hoztunk el nektek, amik statisztikai adatok alapján bemutatják, mely dolgok okozzák a legnagyobb problémát egy párkapcsolat során.

1, Plusz kilók.

A Glasgow-i Egyetem tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy a friss házasok 1-3 kiló pluszt szednek magukra. A házas emberek pedig majdnem 6 kilóval nehezebbek, mint szingli társaik. Ez a pszichológiai kényelem miatt van, mert a párok tudják, hogy már senkinek sem kell megfelelniük, csak egymásnak, ezért egy kicsit elengedhetik magukat.

2, A gyermekek születése anyagi problémákhoz vezethet.

Egy fiatal pár életében pénzügyi problémához vezethet egy gyermek születése. A NerdWallet felmérései szerint a szülők nincsenek felkészülve egy gyermek érkezésére, pont ezért szembesülnek az alacsonyabb fizetéssel rendelkező családok a pénzhiánnyal.

3, Anyóssal élés.

A pszichológusok szerint sokkal több probléma alakul ki egy kapcsolatban illetve az egészségi állapotban, ha a pár egy házon belül él az anyóssal. Ez leginkább a feleség-anyós párosra igaz. Egy 1954-es kutatás szerint a nők 2/3-a nem volt megelégedve fia feleségével, valamint japánban arra jöttek rá, hogy nagyobb valószínűséggel alakul ki szívizom elégtelenség, ha a férj anyjával élnek együtt.

4, Másképp költik a pénzt.

Statisztikai adatok alapján a válás elsődleges okai között szerepel az anyagi viszály. Sokan az esküvő után külön kasszáról közös kasszára váltanak, ám mindegyik fél máshogy kezeli a pénzt. A probléma általában olyan pároknál fordul elő, akik eltérő fizetési bérbe vannak  besorolva. A „képzeletbeli” nagylelkűség miatt a párok általában nem beszélnek saját pénzügyeikről.

5, Partner bosszantó szokásai.

Több hónap együttélés után vesszük észre párunk bosszantó szokásait. A pszichológusok biztosak abban, hogy ez nagyon sok párral megesett már, ám ez nem ok arra, hogy véget vessünk a kapcsolatnak. Meglepő módon azok a szokások, amelyeket először vonzónak tartottunk, egy idő után elkezdhetnek bosszantani bennünket. Statisztikai adatok alapján ezek vannak az első helyen sport iránti szeretet, olvasás iránti szenvedély, népszerűség a baráti társaságban…stb.

6, Ellaposodik a kapcsolat.

Minél több ideje alkotunk egy párt a másikkal annál ritkábbak a romantikus cselekvések, mint például egy vacsora egy étteremben, virágcsokor vétele, közös filmezések, kirándulások… stb. Ez azzal magyarázható, hogy a felek elvárásai egyre csak nőnek. Szerencsére azonban akadnak olyan párok, akik meg tudnak ezzel birkózni.

7, Rossz baráti társaság.

Nemcsak a rokonok kapnak egy új családtagot, hanem a barátok is. Gyakran előfordul, hogy a baráti társaság nem repes az újonc barátnőért/barátért, vagy épp fordítva. Egy friss házasságban úgy tűnhet, hogy a barátok sokkal több helyet foglalnak el, mint kellene, ezért rossz irányba terelhetik az illetőt.

8, Eltérő alvási szokások.

A korán kelő típusok, már reggel úgy ébrednek, hogy tele vannak energiával és ez estig ki is tart. Ám, aki éjszaka éli aktívabban az életét, az ennek pont, hogy szöges ellentéte. Mi van akkor, ha eme két csoport tagjai közös életbe kezdenek? Nos valószínű. hogy sokkal előbb lesz vége a kapcsolatnak, ugyanis nem igazán lehet hozzászokni, egy efféle alvási rendhez.

9, Egyenlőtlen háztartási feladatok.

Annak ellenére, hogy már a 21. században élünk, mind a mai napig megvannak azok a sztereotípiák, melyek a nemek közti munkamegosztást foglalják magukba. Az ilyen sztereotípiák szerint egy nőnek otthon a helye a gyerek mellett, vacsorát kell tennie az asztalra és el kell végeznie a házon belüli munkákat. Az ilyen felfogás konfliktushoz vezethet. Ma már egyébként az édesapák is simán elvégezhetik ezeket a feladatokat.

10, Apróságokon való fennakadás.

Pszichológusok szerint minden házasságban vannak hullámvölgyek, ám vannak pontok, mikor a partner, házastárs elégedetlensége a tetőfokára hág. Vannak azonban előnyös válságok, amik lehetőséget adnak arra, hogy egy magasabb szintre emeljék a kapcsolatukat. Ám az is előfordul, hogy más nincs értelme megmenteni a kapcsolatot főleg abban az esetben nem, mikor egy védtelenül nyugodt partner lesz dühöngő őrült, aki minden apróságon felhúzza magát.

Nektek mi a véleményetek?

Add Comment