KeződoldalDivat10 vad trend, ami napjainkban már sokkoló és nevetséges lenne

10 vad trend, ami napjainkban már sokkoló és nevetséges lenne

-

Ahogy telnek-múlnak az évek sok minden változik, beleértve a divatot is. Ami népszerű és trendi volt régen, napjainkban már inkább sokkolóan hat, sőt, vannak olyan ruhadarabok, amiken ma már csak egy nagyot nevetnénk. Pedig, valljuk csak be mindannyian, mi is hordtuk ezeket annak idején.

Természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy minden egyes ruhadarab divatjamúlt, de sok olyan van köztük, aminek eltűnése csak jót tett nekünk és a divatszakmának is. Akkor azonban, azt gondoltuk, hogy nagyon dögösek vagyunk, sőt, bármi jött divatba, arra szükségünk volt.

Cikkünk fotói ezekre az őrült időkre emlékeztetnek, így mindannyian nosztalgiázhatunk és nevethetünk egy kicsit.

Peeking fehérnemű

Jellemzőek voltak a csípőnadrágok, az övek és azok a fehérneműk, amiket mindenki láthatott, annak ellenére, hogy viseltünk nadrágot. A világsztárok is előszeretettel hordták ezeket a darabokat, amiket a tervezők kövekkel, strasszokkal, virágokkal és pillangókkal díszítettek.

Hárem nadrág

A 2000-es években az ilyen nadrágok mind a lányok, mind pedig a fiúk körében népszerűek voltak. Pólóval, kabáttal, pulóverrel, sportcipővel, sőt, saruval is viselték annak idején.

Köldök piercing

A ’90-es években a piercing virágkorát élte. A világsztárok és a topmodellek körében is népszerű volt, például Naomi Campbell, modell vagy Britney Spears, énekesnő is viselt köldökpiercinget. Egy póló vagy pulóver könnyen elrejthetővé tette a köldökpiercinget, így abban az időben, a 12-15 éves fiatalok könnyen eltitkolhatták szüleiket elől, hogy csináltattak maguknak.

Szőrme csizma

A szőrme csizma farmerhez, szoknyához, hosszú ruhához vagy rövidnadrághoz is viselték. Az északi népek lakóinak cipője készült gyapjúból és állati szőrből, ez ihlette a népszerű szőrme csizma tervezőit.

Tetoválás a derékon

A hát alsó részén és a derékon nagyon népszerűek voltak a tetoválások. Viselőik személyiségük hangsúlyozására használták, annak ellenére is, hogy nem minden ruhadarabban volt látható. Legtöbbször valamilyen felirat, pillangó, virág vagy csillag tetoválást választották a test ezen részére.

Aranyfólia az autóra

Az autó aranyfóliával való leragasztása a státusz és az eredetiség megmutatásának céljával készült. Szerencsére nem sokáig volt divat, hogy valaki így vágjon fel ismerősei előtt.

Szoknya vagy ruha a nadrág felett

A nadrág és a szoknya szokatlan kombinációja rendkívül népszerű volt a ’90-es években, főleg a hírességek körében. Még a vörös szőnyegen is viselték ezeket.

Csípőfarmer

Az alacsony derekú, vagyis csípőfarmer Alexander McQueen designernek köszönhetően vált trendivé. “A testet akartam meghosszabbítani, nem feltétlenül a fenék megmutatásával.” Szüleink és nagyszüleink viszont, mindig óva intettek minket a kilátszó deréktól, hiszen könnyű volt megfázni egy ilyen nadrágban.

Bársony hajgumi

Az ilyen hajgumi volt az 1990-es és 2000-es évek legfontosabb kiegészítője. Szinte minden korosztály viselte: gyerekek, felnőttek és a divat őrültek is.

Limuzin partik

A születésnapi, esküvői, sőt, diplomaosztó vagy lány-és legénybúcsúztató partik kelléke volt a limuzin, persze csak annak, aki megengedhette magának. Ez ugyanis, a gazdagok kiváltsága volt, akik többször is igénybe vették ezt a szolgáltatás. Napjainkban van igény az ilyen típusú szórakozásra, bár már nem akkora, mint a 2000-es években.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...