KeződoldalÉrdekességek11 divatosnak hitt ruhadarab, ami csak tönkreteszi a megjelenésed

11 divatosnak hitt ruhadarab, ami csak tönkreteszi a megjelenésed

-

Minden évben kikerül egy lista azokról a ruhadarabokról, kiegészítőkről, amik már egyáltalán nem tartoznak a divatos kategóriába, sőt inkább már anti trendi. Persze nehéz a divattal lépést tartani mivel mindig változik, de érdemes az ilyen jellegű cikkeket kicsit tüzetesebben átolvasni, nehogy óriási bakit kövessél el. Az első és legfontosabb a ruhaválasztás terén, hogy hangsúlyozza az alakod, méretednek megfelelő legyen, és stílusban is tükrözzön téged. Nem utolsó szempont, hogy a hibáidat, tökéletlenségeidet elrejtse. A mai cikkünk során igyekeztünk olyan ruhadarabokat összeszedni, melyek egykoron nagy népszerűségnek örvendtek, de ma már inkább ciki a viselésük.

1, Elől rövid hátul hosszú szoknyák

Az ilyen jellegű aszimmetrikus ruhadarabok vizuálisan meghosszabbítják a lábakat, ami egy alapjáraton hosszú lábú nő esetén nem annyira szép látvány. Arról nem beszélve, hogy valamilyen oknál fogva görbébbnek is tűnnek a lábak, valamint nagyobb lesz a csípő. Ahhoz, hogy minden szem a lábadra szegeződjön olyan ruhákat, szoknyákat érdemes választani, ami oldalt van felvágva.

2, Bokavillantós nadrág

Az ilyen nadrágok sajnálatos módon képesek elvágni az emberek magasságát, amitől az egész összkép tönkremegy. Ki akar amúgy is alacsonyként még alacsonyabb lenni?! De van még egy nadrág, ami megint óriási mellényúlásnak minősül, ez pedig a terepmintás nadrág, ami telis-tele van zsebekkel. Ez a nadrág képes vizuálisan sokkal szélesebbé tenni a combokat, mint amilyen valójában.

3, Vékony kötött ruhák

Az ilyen anyagból készült ruhák nagyon rossz minőségűek, mert a többféle szövet kombinálásával hamar elvesztik alakjukat és rugalmasságukat. Arról nem beszélve, hogy a vékony anyag kihangsúlyozza a tökéletlenségeket. Ezen túlmenően pedig a fehérnemű kontúrvonalai is átütnek az anyagon, ezzel pedig fennáll a veszélye annak, hogy vulgárisnak tűnik a megjelenés.

4, Buggyos, bő nadrág

Az ilyen nadrágok kétségtelenül nagyon kényelmesek a mindennapok során, de a legnagyobb baki, hogy katasztrofálisan amorffá teszi az emberek alakját. A lábak rövidebbnek tűnnek, a csípő pedig szélesebbnek. Akárhogy is csűrjük-csavarjuk a dolgokat teljesen aránytalan megjelenése lesz a viselőjének.

5, Hajcsat tele gyöngyökkel

Nem is olyan régen óriási népszerűségnek örvendtek azok a hajcsatok, melyek tele voltak gyöngyökkel. Ám ma már ez inkább anti trendi, ezért érdemes magad mögött hagyni, ha lapul egy-két ilyen darab a fiókodban. De, hogy miért is annyira rosszak ezek a kiegészítők? Nos nem minden embernek állnak jól, csak az ovális arcúaknak. Arról nem beszélve, hogy bizonyos vonásokat hangsúlyoznak az arc pedig durvábbnak, keményebbnek tűnik.

6, Push-up melltartó

Ha hiszed ha nem ezek a melltartók már teljesen elavultak. Ennek az az oka, hogy természetellenes megjelenést kölcsönöznek, ami ma már nem igazán divat. Mindenki próbál természetes külsőt varázsolni magának, ehhez pedig egyáltalán nem jó partner a push up melltartó. Abban az esetben lehetséges a viselése, ha el van rejtve a ruha alatt és sehol nem látszik ki.

7, Harisnyanadrág absztrakt mintával

Az a legnagyobb probléma a mintával ellátott világosszürke vagy bézs színű harisnyákkal, hogy messziről úgy tűnik, mintha valami súlyos bőrbetegsége lenne az illetőnek. Bizonyos darabok szőrös láb hatást keltenek, ami szintén nem túl kecsegtető látvány. Érdemes inkább a sötétebb árnyalatú sima harisnyanadrágokkal próbálkozni, melyek egységessé teszik a lábakat.

8, Cipők kis sarokkal és hegyes orral

Az a legnagyobb probléma ezekkel a cipőkkel, hogy vizuálisan nagyobbnak tűnik benne a láb. Ebből kifolyólag a 36-nál nagyobb lábú nők esetében egyáltalán nem néz ki jól. Ha ez mind nem lenne elég, akkor meg kell jegyeznünk, hogy az ilyen cipőkben a lábujjak általában természetellenesen állnak, ami tyúkszemhez is vezethet.

9, Széles vállú kabátok

A században a széles vállal ellátott ruhadarabok óriási népszerűségnek örvendtek és nemcsak a férfiak, hanem a nők is előszeretettel hordtak efféle ruhadarabokat. Ez a tendencia nem is olyan régen újra visszatért, ám ma már valamilyen oknál fogva nem mindenkinek állnak jól. Fontos, hogy mindig felpróbálják és megnézzék, hogy mennyire áll előnyösen a kiszemelt darab. A körte alakkal rendelkező nőknek jól áll, ám a fordított háromszög alakúaknak egyáltalán nem, mert csak még jobban kihangsúlyozzák a vállakat.

10, Túlméretezett kabátok

Az ilyen jellegű kabátok azt az érzést keltik, mintha egy teljesen más ember szekrényéből akasztották volna le őket. A túl nagy kabátokban viszont nevetségesnek tűnhetsz, sőt mémmé válhatsz, ha nem figyelsz. Annak érdekében, hogy megkíméld magad a kellemetlen helyzetektől inkább válassz olyan kabátot, ami alakodhoz, magasságodhoz, stílusodhoz jobban passzol.

11, Rövid farmerdzsekik

Az ilyen dzsekik sajnálatos módon teljesen aránytalanná teszik a testet, és jelentősen megnövelik a vállak szélességét. A levágott, rövid kabátok kihangsúlyozzák a hasad, és ha széles csípőd van, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem fog jól állni. Sokkal jobb, ha inkább a klasszikus vonalon indulsz el, mivel azok többnyire mindenki számára alkalmasabbak.

Ezt is olvasd el