11 dolog, ami megváltozik egy hosszú párkapcsolat alatt!

A válság minden pár életében egyszer bekövetkezik. Ezek lehetnek nagyok vagy kicsik. Egyes párok 2-3 év után búcsút intenek egymásnak, mások pedig évek óta boldogan élnek együtt. Ez nem csak szerencse kérdése – van egy egyszerű koncepció, amit minden boldog házaspár megért, és ezzel együtt meg tudsz megbirkózni a család bármely problémájával.

Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amik tönkretehetik a házasságot, de ha ezeket a tanácsokat megfogadod, akkor elkerülhető lesz a válás.

Plusz kilók.

A Glasgow-i Egyetem kutatói szerint, a friss házaspárok körülbelül 1-3 kilót szednek fel a házasság első évében. A súlygyarapodás gyakran kapcsolódik a pszichológiai kényelem állapotához, mivel a partnerek elkényelmesednek egymás mellett, és úgy érzik nem kell tenniük semmit a megjelenésük miatt.

Megoldás: A táplálkozási szakemberek figyelmeztetnek, hogy a férfiak gyorsabban fogynak, mint a nők. A legjobb módja, hogy újra fitt legyél, ha biciklizel, hegyet mászol vagy sétálsz.

 

A gyermek születése pénzügyi válsághoz vezet.

A NerdWallet felmérései alapján, a szülők nem állnak készen anyagilag a gyerek vállalásra. Mind a középosztálybeli, mind az alacsonyabb jövedelmű családok a pénz hiányával szembesülnek ilyenkor.

Megoldás: Kezdd el megtakarítani a pénzed mielőtt az első gyermeked megszületik. Így megszabadulsz a felesleges kiadásoktól.

Együttélés az anyóssal.

A pszichológusok azt mondják, hogy ezek a kapcsolatok meglehetősen drámaiak, és mindkét egyén egészségügyi állapotát károsíthatják. A japán tudósok kiderítették, hogy az anyóssal együtt élő nők nagyobb valószínűséggel tapasztalnak iszkémiás szívbetegséget.

Megoldás: A legmegfelelőbb módja, hogy elkerüld az anyóssal való problémákat, ha külön éltek.

Pénzköltés.

Statisztikai adatok szerint a válás egyik fő oka a pénzügyi helyzetből adódó konfliktus. Az esküvő után általában a felek közös kasszából gazdálkodnak, de ez sokak számára stresszes lehet különösen, ha az egyik házastárs többet keres, mint a másik.

Megoldás: Az anyagi szakértők azt javasolják, hogy a pénzügyi kérdésekről nyíltan, és őszintén beszéljenek a felek.

Bosszantó szokások.

Meglepő módon azok a szokások, amelyek vonzóvá tették a partnered, egy idő után elkezdhetnek bosszantani téged. A pszichológusok biztosak abban, hogy ez sok pár esetében megtörténik, de ez nem jelenti a szerelmed végét.

Megoldás: Fogadd el. Ne felejtsd el, hogy a partnered szokásai egyedülállóvá teszik őt. Végtére is, beleszerettél, ami ezeknek a szokásoknak is köszönhető.

Megszokás.

Előbb vagy utóbb, a várakozások ellenére, a virágok, a romantikus esték és a meghitt beszélgetések száma elkezd csökkenni, így a partnerek között unalmas rutin alakul ki.

Megoldás: A házastársaknak csak meg kell tervezniük egy romantikus randevút, vagy fényes eseményt, ez segít megőrizni a szikrát.

Add Comment