KeződoldalEgyéb11 extra gyors takarítási praktika a makulátlan otthonért

11 extra gyors takarítási praktika a makulátlan otthonért

-

Vendégfogadás mindig stresszes , de még inkább akkor ha váratlanul ér. Biztosan mindannyiunkkal előfordult már, hogy feltorlódtak a feladataink, a vendég sereg már úton volt , de időnk alig maradt a lakásban a takarításra és a rendrakásra.

Ezekre az esetekre gyűjtöttünk össze nektek néhány olyan vészhelyzeti praktikát, amit előhúzhatunk , ha rövid időn belül szeretnénk a lakást látszólag makulátlanná varázsolni , és az érkező vendégeinket lenyűgözni.

 1. Koncentrálj azokra a területekre, ahol a vendégek időt töltenek.

Ha kevés idő áll rendelkezésre, takarítási szempontból azokat a helyeket vegyük célba, ahol a vendégeink várhatóan megfordulnak. Szokták mondani , hogy ott takarítsunk , ahol a papok táncolnak. Ezek a területek például a nappali, a konyha, a fürdőszoba illetve a bejárat környéke és az előszoba.

2. Szellőztessük ki az egész házat.

A kellemetlen szagoktól, a zárt helyiségekben rekedt rossz levegőtől való megszabadulás legjobb módja a kiadós szellőztetés. A levegő csere alapvető higiéniai feltétel a helyiségek lakhatóságához . A szellőztetés hiánya betegség és penész kialakulásához is vezethet. Legyen az egy rövidebb intenzív szellőztetés vagy egy hosszabb ideig tartó ám bukóablakon történő levegőcsere mindenképpen hasznos a lakók és a vendégek számára egyaránt.

3. Szedd össze és rendszerezd a holmikat.

A rendrakás közben szedd össze az elszórt holmikat, szabadulj meg a feleslegtől. Ha szorít az idő ideiglenesen rakhatod őket díszes dobozokba vagy kosarakba is.

4. Fertőtlenítsd a fürdőszobát.

A vendégek nagy valószínűséggel fogják a fürdőszobát használni, ezért fontos , hogy tiszta legyen , megfelelően fertőtlenítve.

Kövesd az alábbi néhány lépést, és pillanatok alatt ragyogóan fehér fürdőszobát varázsolhatsz:

 • Dobd egy fertőtlenítő tablettát a WC csészébe, hagyd hogy feloldjon majd öblítsd le.
 • – Győződj meg, hogy van-e elég szappan.
 • – Cseréld le a koszos textíliákat, törölközőket és fürdőszoba szőnyegeket.
 • – Dörzsöld át a csapokat egy kis citrommal , hogy fényesek legyenek.
 • Tisztítsd meg a mosdót a szappan vagy fogkrém lerakódásoktól.
 • – Keféld át a WC csészét.
 • – Gyorsan tisztítsd meg a tükröt.

5. Rakj rendet a konyhában.

Nem biztos, hogy a vendégek eljutnak a konyháig, de jobb felkészülten várni, ha mégis segítenének a kávé készítésben és váratlanul megjelennének melletted. Összpontosítsunk arra, hogy a konyha a lehető szalonképes legyen.

 • Takarítsuk össze az ételmaradékokat és morzsákat.
 • – A szemetest ürítsük ki.
 • – A piszkos edényeket mosogassuk el, de ha kevés az időnk próbáljuk elrejteni őket a mosogatógépbe vagy a szekrényekbe.

6. Távolítsuk el az állatszőröket minden felületről.

Ha a háziállatunkat a lakásban tartjuk, elkerülhetetlen , hogy az állat szőr jelenléte a bútorainkon. Amennyiben lehetséges egy gyors porszívózással próbáljunk megszabadulni a nagy részéről, különösen a kanapéról, ahol a vendégek ülnek.

7. Gyorsan seperjünk fel.

Ha már összegyűjtöttél mindent a földről, itt az ideje egy gyors sepregetésnek. Ha van háziállatod így a földről is gyorsan megszabadulhatsz az állatszőr maradványoktól.

8. Távolítsa el a port és a foltokat a látható felületekről.

Az asztalok, sötét bútorok és a televízió törléséhez használj papírtörlőt vagy egy rongyot. Ezeknek a felületeknek a megtisztítása elengedhetetlen, mivel a gyakori használat során rengeteg por és szennyeződés halmozódik fel.

9. Rakj rendet az előszobában.

Ez az első hely, amit a vendégek meglátnak, amikor belépnek a házba, itt szerezik az első benyomást otthonunkról. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy szép és reprezentatív legyen. A bejárat tisztasága és rendezettsége érdekében rendezd el a kabátokat, és szedd össze a szanaszét heverő cipőket .

10. Végezetül pedig jöhet egy gyors felmosás.

Ha különösen nagy rohanásban vagyunk , előfordulhat , hogy már nem jut időnk egy felmosásra is, de ha mégis belefér az időnkbe ne hagyjuk ki ezt a lépést sem. Töröljük át a padlót egy kevés tisztítószeres vízzel , így megszabadulhatunk a padlóra ragadt foltoktól is.

11. Illatosítás.

Ahhoz, hogy a lakásunk kellemes illatú legyen, és megszabaduljunk az esetlegesen megmaradt rossz szagoktól, használhatunk egy kis légfrissítőt , diffúzort, illóolajokat, aromás gyertyákat vagy természetes aromaolajokat. Ezzel az egyszerű végső érintéssel a vendégek kellemesebben és komfortosabban érzik majd magukat az otthonunkban.

+ Dobjunk össze egy kis harapnivalót.

Ha pedig maradt egy kis időnk a takarítás végén, és azt szeretnénk , hogy a vendégeinket még inkább elkényeztetni , összedobhatunk néhány könnyű előételt. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak dobjunk tányérra néhány szelet sonkát , diót, és kis apró süteményt vagy chipset.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...