A képszerkesztés már régóta ismert dolog és ma már nincs szükség a Photoshop ismeretére ahhoz, hogy az emberek ki tudják retusálni a fotóikat. Megszámlálhatatlan applikáció van már, amit néhány másodperc alatt le lehet tölteni a telefonra és néhány kattintással már kész is van a kép. Ez a szokás a hírességektől jött át, akiknek képeit majdnem minden egyes alkalommal kiretusálták, mikor magazinoknak álltak modellt. Ma már egyre kevesebb sztár él a retusálás lehetőségével, pontosan azért, hogy önbizalommal töltsék fel, a hozzájuk hasonló nőket. Be akarják bizonyítani, hogy ők is csak emberek és nekik is vannak hibáik, narancsbőrük, striáik és így tovább.

Mostani posztunkban 11 híres nőt hoztunk el, akik felvállalták magukat retusálás nélkül.

1, Hilary Duff

“Ezt lányok, nők és anyák nevében teszem közzé. Egy hosszú filmkészítési szezon után, néhány hétig a fiammal voltam nyaralni. A bulvárlapok mindig keresik a lehetőséget, hogy olyan képeket osszanak meg a hírességekről, ahol tökéletlenségeik látszódnak. Nos, igen emberek, vannak hibáim, de a testem életem egyik legnagyobb ajándékát adta, Luca fiamat. Hölgyek legyünk büszkék magunkra, még akkor is ha nem vagyunk tökéletesek.” – írta Hilary Instagramon.

2, Demi Lovato

„A legnagyobb félelmeim közé tartozik, mikor fürdőruhás fotó készül rólam retusálás nélkül. És találd ki mi ez? Narancsbőr! Belefáradtam abba, hogy szégyelljem magam a testem miatt, vagy, hogy más ideáljainak megfeleljek. Végre az akarok lenni, aki vagyok, anélkül, hogy bárkinek meg kellene felelnem. ”- kommentelt Demi retus nélküli fotója alá. Ezt a képét több, mint 9,6 millió ember likeolta be.

3, Kate Upton

Az Health magazin szeptemberi számának borítóján Kate Upton látható. Kate már több, mint 10 éve dolgozik a modelliparban. Vonzó külseje ellenére többször felmerült benne, hogy fogynia kellene, de mégsem tette. A retusálás nélküli fotózás lényege az, hogy bebizonyítsák a többi nőnek az egészséges életmód nem arról szól, hogy jó legyen a legkisebb méretű ruha. Kate kezdetben nem tudta eldönteni mennyire lesz jó ötlet, hogy szülés után néhány hónappal ilyen fotózáson vegyen részt, de végül belement a lánya és a többi nő kedvéért.

4, Sharon Stone

A színésznő, producer és egykori modell Sharon Stone már 61 éves, de ugyanolyan csodálatosnak tűnik, mint évekkel ezelőtt. Visszavonulása ellenére nem habozik megosztani fényképeit, ami se smink nincs az arcán, se szép ruhában nem pózol a kamera előtt és semmilyen retus nincs rajta. Sőt, ha jól megnézitek még a véraláfutásokat sem tüntette el a lábairól.

5, Ashley Graham

A közismert plus size modell, Ashley Graham egy időben drasztikus súlycsökkenésen esett át, aminek következtében rajongói teljesen felháborodtak. Azzal a méretével se a vékony, se pedig a plus size méretű modelleket nem képviselhette. Majd annyira visszahízott, hogy utóbbiak táborát erősíthesse. Ashley nem rejti el striáit és tökéletlen bőrét,a mi miatt sokan felnéznek rá.

6, Kourtney Kardashian

Kortney Kardashian, az amerikai modell és üzletasszony, megosztott egy fényképet, amelyen megmutatja, hogy csípőjén bizony vannak striák. A hozzászólásokban sok ember megköszönte a 40 éves nőnek, hogy szerkesztés nélküli képet töltött fel az Instagramjára.

7, Renée Zellweger

A színésznő a New York Magazine borítóján szerepelt, és ezeken a képeken bőrének minden tökéletlen vonása jól látható. A magazin borítóján az 50 éves Zellweger gyakorlatilag smink nélkül látható. Úgy tűnik sokak szerint sokkal jobban néz ki így, mintha kiretusálták volna a képet.

8, Serena Williams

A Harper’s Bazaar 2019 augusztusában kiadott számában a profi teniszezőnő, Serena Williams volt látható a borítón. A legjobb az egészben, hogy a képet egyáltalán nem retusálták meg. A 38 éves sportoló nem szégyellte, hogy néz ki valójában. Serena reméli, hogy ezzel a képpel legalább egy olyan lánynak segít, aki súlybéli komplexitásokkal küzd.

9, Jameela Jamil

Jameela Jamil brit származású színésznő 2018-ban az Arcadia magazin által szervezett fotózáson vett rész. A képeket nem retusáltatta, így látható volt, hogy idomain mennyi stria van. Jameela azt írta a képhez, hogy ő szereti ezeket a striákat.

10, Victoria Beckham

Victoria Beckham egy fotózáson vett részt 2019-ben a a Glamour magazin jóvoltából. Ha hiszitek ha nem az ő képei sem lettek kiretusálva. Beckhamné szerint igazán felszabadító az, ha valaki el tudja fogadni magát 45 évesen is, még jobb, ha magabiztosan is érzi magát. Egy interjúban azt mondta: “Igen, nekem is vannak ráncaim, és ez rendben is van”

11, Chrissy Teigen

Chrissy nemcsak modell, hanem műsorvezető, színésznő és boldog anya is. Twitter oldalára feltett egy képet, melyen a szülés utáni striái láthatók. A modell azt mondta egyáltalán nem érdekli, hogy azok ott vannak, ez pedig pozitív választ váltott ki a rajongóiból. A nők ezek után megosztották fotóikat a kép alatt, és egyikük azt írta, hogy Teigen segített neki megérteni, hogy lehet gyönyörű egy nő 4 gyermek után is.

Ti mit gondoltok?