11 igaz tény a férfiakról, amit senkinek sem vallanának be

Rengeteg olyan tény van a férfiakról, mely nem minden statisztikai elemzésben szerepel. Azt tudjuk, hogy a nők átlagosan hosszabb ideig élnek, mint a férfiak és hogy a pasik körülbelül egy évet töltenek el az életük során azzal, hogy különböző nőket nézegetnek. Viszont ezeken felül is még vannak olyan érdekes adatok, melyeket érdemes legalább egyszer elolvasni. A mai cikkünkben 11 izgalmas tényt hoztunk el, mely az erősebbik nem képviselőiről szólnak.

A férfiak rémálmaiban természeti katasztrófák szerepelnek.

Egy montreali egyetem tudóscsapata nagyjából tízezer álmot tanulmányozott, amelyből kiderült, hogy az erősebbik nem álmaiban általában valamilyen természeti katasztrófa szerepel. A nőknél viszont ez a típusú álom nem volt jellemző.

Bizonyos dolgok felvétele a földről.

A nők általában guggolva veszik fel a leesett tárgyakat a földről, míg a férfiak inkább lehajolnak érte. Nyilván ez attól is függ, hogy az adott hölgy milyen ruhában van. Ha szoknyában, akkor guggolva fogja felvenni a tárgyakat, hogy elkerülje a kellemetlen helyzeteket. A férfiaknál ilyen probléma nincs.

A férfiak az egészséges kinézetű nőket preferálják.

Bizonyos kutatások alátámasztották, hogy a férfiak inkább az egészségesebb kinézetű vékony lányokhoz vonzódnak jobban. Nyilván ennek is a családalapításhoz van köze, mert a pasik tudat alatt a potenciális anya jeleit is figyelik egy adott nőben. Tehát nem fognak olyan hölgyet választani, aki csont és bőr.

A férfiak az övükbe akasztják az ujjaikat, ha tetszik nekik egy nő.

A férfiak akaratlanul is olyan gesztust tehetnek, mellyel azt akarják sugallni, hogy tetszik nekik egy nő. Ennek a jele általában az övbe akasztott ujjak. Tehát, ha egy férfi így áll veled szembe, akkor biztosra veheted, hogy bejössz neki.

A férfiaknak nő az önbizalma, ha más férfiak dicsérik őket.

Természetesen jól esik a férfiaknak, ha a nők megdicsérik őket, ám sokkal elégedettebbek, ha az elismerő szavakat férfitársaiktól is hallják. Nem, ennek a dolognak semmi köze a nemi irányultsághoz, ez inkább amolyan férfi dolog.

A férfi barátságok általában a közös érdeklődésen alapulnak.

Ronald E Riggio pszichológus tanulmányokat végzett a női és a férfi barátságokkal kapcsolatban. Arra a következtetésre jutott, hogy a férfiak közti barátság elsősorban a közös érdeklődésen alapul, mint például a sport, a barátokkal való közös programok, vagy a meccsnézés. A női barátságok ezzel szemben az érzelmeken és a támogatáson alapulnak.

A férfiak hajlamosak kétszer annyit enni, ha nők társaságában vannak.

A férfiak 93%-kal több pizzát és 86%-kal több salátát esznek, ha nők társaságában vannak. Kevin Kniffin, a Cornell Egyetem egyik tudósa szerint a férfiak azért fogyasztanak több ételt, hogy lenyűgözzék a hölgyeket. Ez egy olyan bizonyítási vágy, ami természetüknél fogva bennük van.

Az erősebbik nem képviselői a lazább ruhákat részesítik előnyben.

A ruhák képesek tükrözni az érzéseinket, sőt ezek is hozzájárulnak az első benyomás kialakulásához. Például egy üzleti találkozó keretin belül a férfiak sokkal komfortosabban érzik magukat öltönyben, illetve a környezetükben lévő emberek is magabiztosnak tartják őket. Az öltözködési stílus a kor előrehaladtával megváltozik, ugyanis minél idősebb egy férfi annál lazább viseletet szeret hordani.

Az intelligenciahányados nagyban befolyásolja az életmódunkat.

Egy stockholmi kutatócsoport tanulmányai szerint, az IQ nagyban befolyásolja az életmódunkat. Ehhez a megállapításhoz 50.000 svéd férfi adatait vizsgálták meg, akik 1949 és 1951 között születtek. Kiderült, hogy az alacsonyabb intelligenciával rendelkező férfiak sokkal többet isznak, mint a magasabb IQ-val bírók. Azonban hozzátették, hogy nemcsak az IQ, hanem az érzelmi problémák is befolyásolják ezt.

Az erősebbik nem képviselői kétszer annyit hazudnak, mint a nők.

A nők naponta háromszor hazudnak a kollégájuknak, főnöküknek vagy partnerüknek, míg a férfiak hatszor. Erre a tényre akkor jöttek rá, mikor 2009-ben bemutatták a „Hazudj, ha tudsz!” című TV sorozatot.

A pasik körülbelül egy évet töltenek el azzal életük során, hogy nőket néznek.

Egy férfi 43 perc alatt 10 nőt néz meg, ez évente 259 órának felel meg. Egy kutatás szerint a 18 és 50 év közötti férfiak összesen 11 hónap 11 napot töltenek el azzal, hogy a nőket nézik. Ezzel szemben a nők összesen 20 percet fordítanak a különböző férfiak megtekintésére. A 18 és 50 év közötti nők csupán 6 hónapot töltenek el az erősebbik nem nézegetésére.

Add Comment