KeződoldalEmberek11 igazság, mely feltárja,hogy miért nem szabad hinni a "szerelem első látásban"

11 igazság, mely feltárja,hogy miért nem szabad hinni a “szerelem első látásban”

-

Tudjuk, hogy Romeó és Júlia egyből szerelmesek lettek egymásba, amint megpillantották egymást. Még az időtlen klasszikus a “Titanic” is megmutatta, hogy létezik ez a típusú szerelem, mikor Jack megpillantotta Rose-t. De az igazság az, hogy a szerelem első látásra nem egy különleges dolog, sőt a tudomány magyarázatot is tud adni rá. Mai cikkünkben ezeket szedtük össze, hogy ti magatok is rájöjjetek, hogy miért nem szabad hinni ebben a típusú “szerelemben”.

1, A “szerelem első látásra” valójában a személyes elfogultságunkon alapul.

Minden embert az elfogultság befolyásol, mikor először találkozik valakivel. Pontosan emiatt van az, hogy “első látásra” megszeretnek valakit, ugyanis ez majdnem olyan, mint a tökéletes és a nagy Ő megtalálásának sztereotípiája.

2, A hormonok beindulnak és aktiválják az intimitási vágyat.

Amikor vonzódunk valakihez, a tesztoszteron és az ösztrogén működésbe lép és aktiválja az agy azon részét, mely az intimitási vágyért felelős. Alapvetően ez egy természetes folyamat, mert az emberi szervezet úgy van felépítve, késztetést érezzen a szaporításra. Szóval az első látásra szerelem csak egy ösztön.

3, Agyunk olyan anyagot bocsát ki, amely többet akar.

Miután megtörtént a fizikai kontakt a partnerrel, agyunk dopamint szabadít fel. Ez egy erős hormon, mely arra késztet, hogy az eddigitől többre vágyjunk. Sokan azt gondolják ez azért történik, mert a szeretet ereje egyre csak nő bennük.

4, Egy másik hormontól teljesen megszállottá változunk.

Amikor rájövünk, hogy az általunk szeretett személy viszont szeret, akkor szerotonin szabadul fel a szervezetben. Ettől a hormontól annyira boldognak érezzük magunkat, hogy szó szerint a fellegekben járunk. Mivel ilyenkor teljesen máshogy gondolkodik az agy azt hihetjük, hogy szerelmesek vagyunk… pedig nem.

5, A testünkben lévő hormonok rózsaszín ködöt varázsolnak a szemünk elé.

Az úgynevezett feniletil-amin (PEA) arra késztet bennünket, hogy jobban megismerjük azt az embert, aki iránt erős érzelmeket érzünk. A PEA teljesen elvakít minket, és nem azt látjuk, ami a valóságban történik. Ez arra késztet, hogy az gondoljuk a szeretett személynek egyáltalán nincsenek hibái.

6, Egy hormon, mely jobban összeköti az embereket.

Mikor megtörténik a koitálás egy úgynevezett oxitocin hormon szabadul fel. Minél többször létesítünk ilyen viszonyt a szeretett féllel, annál erősebb a kötelék.

7, A szerelem nem csupán a fizikai megjelenésről szól.

Az “első pillantás” azt jelenti, hogy 100%-ban csak a szemünkre hagyatkozunk. De igazság szerint sokkal többről van szó, mint fizikai látásról. Az első benyomást nagy mértékben befolyásolja az illat, a testbeszéd, a hang, a kiejtés…stb.

8, Amikor szerelembe esünk, konkrét hormon koktél szabadul fel.

A szerelem kialakulásához időre van szükség, ugyanis a szervezet nem egyszerre szabadítja fel azokat a hormonokat, mely ezért felelős. Nem mindenki érzékeli, de attól a pillanattól fogva kezdenek felszabadulni a hormonok, hogy valakivel szembefordulunk. A hosszú távú kapcsolatban élők viszont azt hiszik, hogy egyből beleszerettek a másik félbe.

9, A szerelem első látásra csak vágy.

Ha csak azért akarunk kapcsolatot létesíteni mert tetszik, amit látunk, akkor szimplán csak vágyról van szó. A vágy úgy határozható meg, mintha valami iránt fizikailag erősen vágyakoznál. Itt nem számít milyen mélyen ragaszkodunk az adott személyhez, mert előtt-utóbb elmúlik.

10, A “szerelem első látásra” könnyen előfordul a szép és jóképű emberekkel.

Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik nagyobb vonzerővel rendelkeznek 9-szer nagyobb valószínűséggel érezték úgy, hogy “szerelem első látásra” pillanatot élnek át.

11, A szerelem első látásra általában nem kölcsönös.

Viszont egy másik tanulmány azt is kimutatta, hogy ez a “szerelem” általában csak egyoldalú. Ennek fényében elmondható, hogy ez a típusú szerelem nem túl gyakori. Ezzel persze gyorsan össze tudjuk törni a másik szívét, mert úgy érzi mi nem vonzódunk annyira hozzá.

Te mit gondolsz?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...