KeződoldalÉrdekességek11 kényelmetlen igazság a párkapcsolatokról, amit sok ember nem akar beismerni

11 kényelmetlen igazság a párkapcsolatokról, amit sok ember nem akar beismerni

-

Sokan meg szeretnének tapasztalni egy romantikus párkapcsolatot az életük során, ám nem mindenkinek adatik meg, hogy egy ilyenben kiteljesedjenek. Ennek azonban több oka van, például mindig ugyanolyan partnert vonzzanak be, vagy mindig találnak valamit a másik félben, ami egyáltalán nem tetszik nekik. Minél több negatív kapcsolatban részesül az ember annál kevésbé akar belekezdeni egy újba. A kudarcok okai sokfélék lehetnek, amiket ma be is mutatunk nektek. A cikkünkben olyan kellemetlen igazságokat foglaltunk össze a párkapcsolatokról, amit sokan nem hajlandóak beismerni.

1, Az életkor bizony számít

A kor befolyásoló tényező egy szerelmi kapcsolat kiépítése során. Ha egy illető már nem tinédzser, és nem is a 20-as éveiben jár, akkor érdemes egyfajta stílusváltáson átesni, ami jobban passzol hozzá és nem tűnik nevetségesnek vele a megjelenése. Vannak, akik hajlamosak bizonyos módszerekkel elrejteni a korukat, de ez csak önmegtévesztés. Az ifjúság elkerülhetetlenül is elmegy mellettük, viszont cserébe tapasztalatokat, készségeket és csodálatos pillanatokat kapnak.

A pszichológusok azt tanácsolják, hogy az emberek a boldogság elérése érdekében próbálják saját életüket

2, A neheztelés nem működik

Vannak emberek, akik lelki terrorral próbálják megváltoztatni az emberek viselkedését. Ez azonban nagyon rossz ötlet, mert nemcsak, hogy nem működik, de még szánalmas is. Az a helyzet, hogy az emberek eltérő módon reagálnak az ilyen módszerre, arról nem is beszélve, ha fordítva tennék ugyanezt a másik fél fel lenne háborodva. Ha probléma merül fel egy kapcsolatban, a pszichológusok azt javasolják, hogy a felek üljenek le megbeszélni.

3, Ugyanolyan embereket vonzol be újra és újra

Bizonyára neked is feltűnt már, hogy szinte csak ugyanolyan habitusú, gondolkodású, stílusú emberekkel létesítesz párkapcsolatot, aminek a vége mindig ugyanaz. Valószínű emiatt többször fel is tetted már a kérdést, hogy vajon miért vonzod az ilyen embereket. A pszichológusok szerint ennek oka lehet egy trauma, a szülők vagy partner neheztelése, esetleg érzelmi függőség.

A szakemberek hangsúlyozzák, hogy ameddig nem találod meg magadban a belső okot arra, hogy mi késztet téged ilyen emberek bevonzására, addig nem is fogsz tudni normális, kiegyensúlyozott kapcsolatot kiépíteni.

4, A vezérlés nem menti meg a következményektől

Te is tudod, hogy az összes párkapcsolat kiszámíthatatlan. Pontosan ebből kifolyólag próbálod magad megvédeni benne, ám ennek az a hátulütője, hogy ilyenkor hajlamos vagy a párodat is az irányításod alá vonni. Mind a cselekedeteit, sőt még az érzéseit is. Viszont ebből semmi jó nem származik. Vannak olyan cselekedetek, amik nem tőled, és a párodtól, hanem a körülményektől, eseményektől függnek, így bármit tehetsz, nem úgy fog elsülni, ahogy szeretnéd.

A szakemberek szerint az ilyen jellegű irányításmánia, csak felesleges energiapazarlás, mert ehelyett hasznosan is el lehetne tölteni az időt.

5, Ha valakiben valami bosszant, az nem az ő hibája, hanem a tied

Ha valakiben valami felbosszant az voltaképpen nem az ő hibája, hanem a tied. Az emberi viselkedés csak rávilágít a problémákra és megválaszolatlan kérdésekre. A pszichológusok elmondása alapján, azok a dolgok bosszantanak egy másik emberben, amit te saját magadban képtelen vagy elfogadni. Mielőtt bárkivel szemben negatív érzelmeket állítanál fel, inkább gondolkozz el a saját érzelmeiden, érzéseiden.

6, Nem vagy a partnered pszichológusa

Ha a partnered nem szeretne valamiről beszélni, akkor ne erőltesd a dolgot. A szakemberek azt javasolják, hogy hagyj egy kis időt neki, ne faggasd, ne akard kiszedni belőle a gondjait, mert ha el akarja mondani, így is meg úgy is el fogja. Ha nagyon erőszakos vagy azzal csak elüldözöd magad mellől, és az neked sem lesz jó.

7, Jobb ha hozzászoksz: Mindenki hazudik

Ha elhiszed, ha nem akkor is így van. Minden ember hazudik hol ezért, hol azért. Egy kapcsolatban is többször hazudunk a párunknak azért, hogy fenn tudjuk azt tartani. Az erősebbik nem képviselői gyakran füllentenek más nőkről, de olykor ezek kegyes hazugságok.

Például biztos, hogy te is tettél már fel olyan kérdéseket a párodnak, hogy: “Az ő alakja jobb, mint az enyém?”, “Tetszik, hogy ekkora a keble?”, “Szerinted szép?” és a többi. Valószínű a partnered erre mind nemmel válaszol, holott nagy valószínűséggel igennel felelne.

8, Sokan nem is szerelmesek

Tanulmányok szerint az emberek nem a szerelem miatt vannak aktuális kapcsolataikban,hanem azért, mert félnek a magánytól. Ha például te úgy érzed, hogy a kettőtök közti szerelem elmúlt, akkor nem kell aggódnod, mivel ez egy teljesen természetes és normális dolog. Csupán rajtad múlik, hogy maradsz-e a partnereddel vagy sem. A szerelem mellett sok más kellemes dolog is van egy párkapcsolatban ilyen a barátság, közös hobbiűzés, utazgatások…stb.

9, Soha nem fogsz kiismerni annyira egy embert, hogy olvass a gondolataiban

Ha úgy gondolod, hogy sok évnyi házasság után könnyű megmondani, hogyan fog a partnered bizonyos helyzetekre, beszélgetésekre, eseményekre reagálni, akkor tévedsz. Még akkor is, ha 40 éve alkottok egy párt, soha nem fogod tudni, hogy mire gondol, vagy milyen reakciót ad. De ezzel nincs is semmi probléma, hagyni kell, hogy a másik élje az életét és élvezze a szabadságát melletted.

10, Mindig lesz olyan, akinek jobb élete van mint neked

Bizony nem mindenkinek jut ugyanolyan élet, és ez megint csak így van rendjén. Akadnak, akiknek jobb, szebb élet dukál, míg másoknak szomorúsággal teli. Vannak, akik többet utaznak, és akadnak, akik egyáltalán nem tudnak sehova sem menni. Viszont jobb ha tudod, mindenki a saját életének és sorsának a kovácsa, ezért ha te nem akarsz rosszul élni, akkor tenned kell azért. Fontos, hogy legyenek céljaid, és mindig jobb akarj lenni. A kudarcok pedig nem jelentik azt, hogy béna vagy, sőt több erővel látnak el.

11, Egy új kapcsolat nem fog neked segíteni

Ha számodra úgy tűnik, hogy egy új kapcsolatban majd nyugalomra lelsz, akkor tévedsz. Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek és problémák, amik egyszerűen elkerülhetetlenek. A lényeg, hogy ne megfutamodni akarj, hanem megoldani a problémákat. Ha meg akarod találni a megfelelő partnert először békülj ki önmagaddal és azután vesd bele magad az ismerkedésbe.

Ezt is olvasd el