KeződoldalÉrdekességek11 sminkelési hiba, amit minden nő elkövet élete során

11 sminkelési hiba, amit minden nő elkövet élete során

-

A smink nagyon sokat segíthet abban, hogy vonzóbb megjelenésed legyen, illetve kiemelje tökéletességeidet és elfedje hiányosságaidat. Viszont jó néhány szabályt be kell tartani ahhoz, hogy valóban olyan legyen az eredmény amilyennek lennie kell! Persze sokan fittyet hánynak rá, mert úgy gondolják anélkül is jól néznek ki. Nos ez nagy tévedés. Ha a sminkből túl sokat teszel és nem megfelelő helyre kened, akkor sokkal rosszabb lesz a megjelenésed. Nagyon kell vigyázni például az alapozó használatra, a korrektor színének kiválasztására, a rúzsokra és nem utolsó sorban a szemöldökök formázására. A mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk ezeket a hibákat.

1, Nem készíted elő az arcbőröd sminkelés előtt

A jó smink még azelőtt kezdődik, hogy elkezdenéd felvinni az arcodra a kozmetikumokat. Először is meg kell tisztítani az arcodat, majd el kell távolítani az elhalt hámsejteket róla, hogy a pórusok is megtisztulhassanak. Vannak olyan hidratáló krémek, melyeket fel lehet vinni alapozás előtt. Ezek segítenek, hogy ne száradjon ki a bőröd még a kozmetikumoktól se. Ezek után jöhet az alapozó, mely jól el tudja fedni a kisebb foltokat, ráncokat.

2, Világosabb korrektort választasz, mint a bőröd színe

Bizonyára te is találkoztál már a szemed alatt sötét karikákkal, melyek fáradtabbá tették a tekintetedet. Sokan, valószínűleg te is a bőröd tónusától világosabb árnyalatot választottál, hogy biztosan elfedd ezeket a részeket. A probléma csak az, hogy ezzel még fáradtabb tekintetet kölcsönzöl magadnak. A legjobb megoldás, ha a bőröd színétől minimálisabban világos alapozót választasz, majd használod a bőröd tónusával azonos árnyalatú korrektort. Ezzel együtt tökéletes összhangot teremtesz.

3, Nem használsz ecsetet alapozáshoz

Az ujjakkal való alapozófelhordás nem épp a legjobb és leghigiénikusabb megoldás. Sokkal jobb, ha ecsettel, szivaccsal viszed fel a megtisztított bőrödre a sminket, mert ezzel sokkal egységesebb eredményt érhetsz el. Viszont óvatosnak is kell lenni, mert ha túl sokat viszel fel belőle, akkor úgy tűnhet, mintha egy maszk lenne rajtad és beleülhet a mélyebb ráncokba is.

4, Matt hatású kozmetikai termékek használata

Az alapozót, korrektort és a púdert úgy tervezték, hogy a T-zónát tegye ragyogóbbá. Viszont ha más célra vagy nem megfelelően alkalmazod őket, akkor csökkenti az arc fényességét, sőt fáradtabb megjelenéssel ruház fel és kihangsúlyozza az arcod ráncait.

Az ilyen matt hatású termékeket általában zsíros bőrre ajánlják, és csakis kizárólag a T-zónában lehet alkalmazni. Amennyiben száraz, vagy normál bőröd van jobb ezeket elkerülni és olyan szépségápolási, kozmetikai termékeket használni, melyek megfelelnek a bőrödnek.

5, Túl sok szemfestéket használsz

Tagadhatatlan, hogy a szemfesték nagyon szépen tud mutatni az arcon, viszont ha sokat használsz belőle, akkor pont ellenkező hatást fogsz elérni vele. A fényes szemfestékek kiemelik a szemet, ezért olyan helyre kell kenni, ahol nincsenek mélyen ülő ráncok. Ennek oka, hogy a fényes, csillogós kozmetikumok beleülnek a szarkalábakba, ráncokba és hangsúlyosabbá teszik azt, sőt felhívják a figyelmet a szem alatti karikákra.

6, Túlzásba esel a bronzosítóval

Ha túl sok bronzosítót használsz egyáltalán nem a természetes hatást fogod elérni. A sminktanácsadók azt javasolják, hogy apránként vidd fel ezt a kozmetikumot és addig-addig rétegezd, míg el nem éred a kívánt hatást. Ezt a terméket a következő területekre szabad csak felvinni: homlok, de ott is a hajtövek közelében, az arc középső része, egyik orcától a másikig, illetve az áll.

7, Túl sok szempillaspirált használsz az alsó pilláidra

A szempillaspirálhű társ lehet abban az esetben ha azt megfelelően használod. Amikor hangsúlyosabbá, de egyben lágyabbá is szeretnéd varázsolni kinézeted ezek megnagyítják a szemet. De vigyázz, mert az alsó pillákra téve kihangsúlyozod a ráncokat is. De nemcsak erre kell figyelni, hanem arra is, hogy ne legyen piszkos, szűkülő tekinteted általa. Semmiképp se legyen csomós, összeragadt pillád, mert az akár ápolatlanságot is sugározhat.

8, Elhanyagolod a szemöldöködet

A szemöldök ad keretet az arcnak, tehát nagyon is oda kell rá figyelni. A remek megjelenés attól függ, hogyan emeled ki. Mindenek előtt fontos, hogy formázd őket és csak azután lehet bármiféle sminket alkalmazni rá. Sminktanácsadók szerint a hangsúlyosabb szemöldök elérése érdekében kissé felfelé kell őket fésülni.

9, Túl sok szemceruzát használsz

A szemceruza használata trükkös dolog, mert nem mindenki tudja megfelelően használni. Aprólékosnak és biztos kezűnek kell lenni, mikor felviszed. Az egyik leggyakoribb hiba a jó vastag felhordás. Ennek következtében a szem zárt és fáradt lesz. Szintén nem tanácsos a szem vízvonalát kihúzni, vagy az alsó szempillák tövét satírozni. A legjobb megoldás, ha a felső pillák tövét hangsúlyozod ki.

10, Intenzív matt rúzs használata

A matt bordó, barna, bor, vagy sötétlila rúzsok fáradttá és öreggé teszik a megjelenést, mivel kiemelik az öregedési jeleket. Emellett az ajkak redői sokkal látványosabbak lesznek, ami cseppet sem nyújt kecsegtető látványt. Célszerűbb nude színű rúzst, vagy csak sima ajakbalzsamot használni.

11, Természetes tónustól eltérő rúzs kiválasztása

A másik leggyakoribb hiba a rúzsok színének téves kiválasztása. Ez annak köszönhető, hogy sokan nem a bőrtónusuknak megfelelő színeket választanak. Például, ha barna árnyalatot választasz a halvány bőrszínedhez, akkor biztosíthatunk, hogy nem fog jól állni. Egy természetesellenes megjelenés jön létre, amit mindenki észre fog venni. Mindig tarts szem előtt a bőr és a szemed színét, illetve az ajkaid vastagságát.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...