KeződoldalCeleb11 színész, akinek orra elől elorozták az eredetileg neki szánt filmszerepet

11 színész, akinek orra elől elorozták az eredetileg neki szánt filmszerepet

-

Azt, hogy melyik színész játssza el az adott filmben az adott szerepet, általában a rendező dönti el. Azonban, még így sem teljesen biztos, hogy akit először kiválasztottak egy szerepre, valóban ő személyesíti majd meg a neki szánt karaktert. Az élet ugyanis, néha furcsán megkavarja az állóvizet. Az is előfordul, hogy a jelölteket például a nyilvános felháborodás miatt zárják ki a produkcióból.

Cikkünkből megtudhatod, hogy melyik színész, milyen szerepben tetszeleghetett volna, ha a sors tényleg így akarja és nem jön közbe valami. De, mint tudjuk, a sors teljesen kiszámíthatatlan. Íme ennek kiváló bizonyítékai!

Leonardo DiCaprio – Joker (The Joker, 2019)

Miért nem DiCaprioé lett a szerep? Nos, megváltozott a mozi rendezője. Martin Scorsese helyett Todd Phillips lett a producer, így nem Leo kapta Batman örök riválisának szerepét.

Ki játszotta el Jokert? A választ valószínűleg mindannyian tudjátok: Joaquin Phoenix.

Scorsese elhagyta ugyan a projektet, ennek ellenére a stúdió vezetői javasolták DiCapriót a főszerepre, Phillips azonban azt mondta, hogy vagy Phoenix vagy senki nem játszhatja el a szerepet.

A rendező három hónap alatt többször is felkérte őt a szerepre, de Joaquin attól tartott, hogy a Joker egy újabb szuperhős film lesz. A színész végül mégis beadta a derekát és utólag nyugodtan mondhatjuk, hogy nagyon jól tette.

Kate Winslet – Sarah Churchill, Marlborough hercegnő (Kedvenc, 2018)

Kate Winslet azért nem vállalta a szerepet, mert helyette inkább egy másik filmben vállalt főszerepet a híres Woody Allen oldalán. Helyette Rachel Weiss játszotta el a filmben a főszerepet. Az alkotás nagyon sikeresnek bizonyult, így a rendező a jövőben is igényt tartott a színésznő munkájára.

Tom Hardy – Jafar (Aladdin, 2019)

Guy Ritchie és Tom Hardy már dolgoztak együtt a film előtt is a Rock and Roll című filmben. Ritchie kedvelte Hardy játékát, így szerette volna, ha alakítja majd Aladdint. Azonban elterjedt a hír, miszerint Hardy Jafar szerepét kapja majd, a negatív észrevételeknek köszönhetően végül nem így lett.

A szerepet Marwan Kenzari kapta. A színész természetesen nem volt olyan népszerű, mint Tom Hardy, de kitűnő alakítást nyújtott a filmben. A közönség nagyon kedvelte Kenzari Jafar szerepében.

Emma Stone – Meg March (Kisasszonyok, 2019)

Emma Stone egy másik produkcióban vett részt a forgatás ideje alatt, így elutasította a rendező ajánlatát. A film alkotói végül Emma Watson személyében találtak rá főszereplő személyére, így a korábbi Hermione Granger és Belle lett az új Meg March.

Chris Evans – Danny Torrance (Doctor Dream, 2019)

Stephen King regénye alapján készült a film, melynek castingjára számos színész rohant azonnal, amint meghallották a hírt, hogy film lesz a regényből és főszereplőt keresnek. Köztük Chris Evans is jelentkezett Danny Torrance karakterére, de a választás nem rá esett.

Végül Ewan McGregor kapta meg a szerepet, ugyanis King személyesen őt részesítette előnyben.

Katie Sackhoff – Daisy Domergue (A gyűlölt nyolcas, 2015)

Kezdetben nagyon is úgy tűnt, hogy Katie Sackhoff  lesz Tarantino filmjének főszereplője. Végül azonban úgy döntöttek , hogy túl fiatal ahhoz, hogy ezt a karaktert eljátssza.

A főszereplő így Jennifer Jason Lee lett, aki ezért szerepéért Oscar-és Golden Globe-díj jelölést is kapott.

Joaquin Phoenix – Kevin Cramb (Split, 2016)

A rendező majdnem teljesen biztos volt benne, hogy a főszerep Joaquin Phoenix-et illeti. A színész azonban egy másik produkcióban vett részt a forgatás alatt. Így James McAvoy vállalta, hogy eljátssza a főszerepet, amkiről a rendező is azt nyilatkozta, hogy Phoenix távozása ellenére, végül McAvoy valódi kincs lett a film számára.

Aaron Taylor-Johnson – Gary Eggsy Anwin (Kingsman: A titkosszolgálat, 2015)

Matthew Vaughn, rendező Aaron Taylor-Johnsont szerette volna látni a szerepben, de ő egy másik film miatt nem ért rá. Végül Theron Edgerton kapta meg a szerepet, aki a producer szerint tökéletesen megbirkózott a feladattal.

Saoirse Ronan – Queenie Goldstein (Legendás állatok és megfigyelésük, 2016)

Hatalmas volt a verseny a film főszerepéért. Saoirse Ronan mellett Lily Simmons és Dakota Fanning is próbálkoztak. Eddie Redmayne-t viszont már előbb kiválasztották, de a színésszel nem sikerült megegyezni. Végül Alison Sudolra esett a választás, aki a film mozikba kerülése után a közönség és a rajongók kedvence lett.

Sean Penn – John Fitzgerald (Survivor, 2015)

Az első tervek szerint  Leonardo DiCaprio és Sean Penn közül választották volna ki a film főszereplőjét, végül azonban nem így alakult. Penn elutasította az ajánlatot egy másik munkára hivatkozva. A főszerep Tom Hardyé lett, aki szinte azonnal elfogadta a rendező ajánlatát.

Beyonce – Ellie (Csillag születik, 2018)

A film főszerepére Beyoncét szerették volna, aki el is fogadta az ajánlatot. Végül azonban, terhességére hivatkozva le kellett mondania a filmszerepről. A szerep Lady Gaga-é lett, aki Los Angelesben egy jótékonysági esten énekelt. A rendezők az énekesnő hangját hallva úgy döntöttek, ő lesz a kiválasztott.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...