KeződoldalÉrdekességek11 takarítási trükk, ami neked is sokat segíthet

11 takarítási trükk, ami neked is sokat segíthet

-

A háztartás legnagyobb ellenségei a por, a rozsda, a pókháló, a vízkő és még sorolhatnánk. Rengeteg erőfeszítést és időt igényel, hogy ezeket el tudja az ember távolítani az otthonából. Az okos és kreatív személyek azonban, mindig újabb és újabb ötletekkel rukkolnak elő, hogy ne csak a saját életüket, hanem másokét is megkönnyítsék. Biztos te is tudod milyen rossz, mikor egy odaégett tepsit nem tudsz rendesen elmosni, vagy mikor nem tudod eltávolítani teljes mértékben az állati szőrt a bútoraidról. Mostani posztunkban elhoztunk néhány tippet, amik segítenek könnyedén és egyszerűen tisztán tartani a házad.

1, Varázsold újjá a régi tepsijeidet.

Ehhez szükséged lesz szódabikarbónára és hidrogén-peroxidra.

Mit kell tenned:

A piszkos tepsi megszórod egy kis szódabikarbónával majd ráöntesz egy kis hidrogén-peroxidot. Miután felöntötted szórj még egy kis szódabikarbónát rá és hagyd állni legalább egy órán át. Ezután mosd le róla a masszát és gyönyörködj az új tepsidben.

2, Teafoltok eltávolítása.

Ehhez is szódabikarbónára és egy kis vízre lesz szükséged.

Mit kell tenned:

Keverj össze egy teafoltos bögrébe egy kevés szódabikarbónát és mosogatószert, majd adj hozzá forrásban lévő vizet. Hagyd állni ezt a keveréket 5 percig, majd mosd el a bögrét.

3, Tisztítsd meg az ablakokat-ajtókat a pókhálótól.

Amire szükséged lesz ennél a manővernél az egy szösztelenítő henger.

Mit kell tenned:

Nem kell mást csinálnod csak azon a felületen görgetni a hengert, ahol látod a pókhálót, vagy esetleg a pókot. Ezzel nem csak könnyen össze lehet szedni, de nagyon egyszerűen el is lehet távolítani a papírt és a kukába dobni.

4, Pohártartó tisztítása.

Amire szüksége lesz az egy zokni, egy kerek pohár, ami illeszkedik a tartóba és egy kis mosószer.

Mit kell tenned:

Húzd fel a zoknit a pohár aljára, majd fújd be mosószerrel a zoknit. Tedd ezt a pohártartóba és kezd el ide oda tekergetni, hogy össze tudja szedni a nehezen elérhető helyeken is a piszkot. Ismételd meg többször, míg a pohár tartó tiszta nem lesz.

5, Régi foltok eltávolítása szőnyegből.

Ehhez szükséged lesz forró vízre, ammóniára, szórófejes üvegre, olyan törülközőre, ami nem engedi a színeket és egy vasalóra.

Mit kell tenned:

Először is melegítsd elő a vasalót. Ezután a szórófejes üvegben 1:1 arányban keverd össze az ammóniát és a forró vizet. Rázd fel a keveréket, hogy az összetevők jól elkeveredjenek.
Ezt permetezd a foltra, majd tedd rá törülközőt, és vasald át párszor a vasalóval. Ellenőrizd, hogy a folt kijött-e. Ha nem, akkor csináld meg újra a procedúrát.

6, Viasz feltakarítása.

Ehhez egy újságra és egy vasalóra lesz szükséged.

Mit kell tenned:

Melegítsd elő a vasalót a legalacsonyabb hőmérsékletre. Takard le a megszilárdult és kiömlött viaszt egy darab újsággal. Tedd rá a meleg vasalót az újság tetejére és várj néhány másodpercet. Amint a viasz megolvad, vedd le a vasalót, és töröld fel az újsággal.

7, Turmixgép elmosása.

Ehhez nem kell más csak forró víz és mosogatószer.

Mit kell tenned:

Öntsd a forró vizet a piszkos turmixgépbe és adj hozzá néhány csepp mosogatószert. Tedd rá a fedelet és kapcsold be. Várj néhány percet, és öntsd ki a keveréket a kancsóból.
Ezután öblítsd el vízzel és voilá.

8, Macskaszőr hatékony eltávolítása.

Ehhez szimplán csak egy gumikesztyűre lesz szükséged.

Mit kell tenned:

Nemes egyszerűséggel vedd fel a kesztyűt és az érintett területekről kicsi mozdulatokkal kezd el leszedni a szőrt. Hidd el varázsütés szerűen fog lejönni a szőr a bútorokról.

9, Gyors megoldás a foltokra.

A bogyós gyümölcsökből készített fagylalt és a zöldségfoltok könnyen eltávolíthatók a ruhából. Ehhez csupán vízre lesz szükség.

Mi kell a művelethez: egy edény és forrásban lévő víz.

Mit kell tenned:

Töltsd meg az edényt vízzel és forrald fel. Tedd egy másik edényre azokat a ruhákat, amiken a foltok vannak. Figyelj, mert ennek a fazéknak üresnek kell lennie. Amint elkezd forrni a víz lassan öntsd rá a foltra. Minél nagyobb a folt, annál több vízre lesz szükséged. Ezek szépen, fokozatosan eltűnnek, amikor a vízzel kapcsolatba lépnek. Ha eltűnt a folt, tedd a ruhát a mosógépbe.

Ezt az eljárást mosógépes mosás előtt kell elvégezni. Ha fordítva csinálnád  procedúrát, akkor nehezebben lehetne kiszedni a foltot a ruhából.

10, Hajvasaló megtisztítása.

Ennek megtisztításához hidrogén-peroxidra és 1/4 csésze szódabikarbónára lesz szükséged.

Mit kell tenned:

Keverd el egy tálban a hidrogén-peroxidot és a szódabikarbónát. Addig keverd míg paszta állagú nem lesz. Jó nagyot kanalazz ebből és oszlasd szét a lemezeken. Hagyd rajta 10 percig, majd egy száraz ruhával vagy szivaccsal töröld le róla a masszát. Most már készen áll az újbóli használatra.

11, Grill megtisztítása.

Ahhoz, hogy tökéletesen megtisztítsd a grill nem kell mást beszerezned csak egy fél hagymát és citromlevet.

Mit kell tenned:

Melegítsd fel a grillt tisztítás előtt. Ezután vágd félbe a hagymát, majd szúrd rá egy grill villára. A rácsra önts egy kevés citromlevet, ha az nincs akkor ecetet is használhatsz. Ezek után a hagymával kezd el simogatni a rácsokat.

Hasznosnak találtad a cikket?

Ezt is olvasd el