11 tanács, olyan pároktól, akik a párkapcsolat legsötétebb bugyrait megjárták, de mégis boldog életet élnek!

Amikor eldöntitek, hogy az egész életeteket egy valakivel szeretnétek leélni, sok ember még csak nem is gondol bele, sőt nem is veszi észre mindazokat a nehézségeket, amikkel  egy párkapcsolatban meg kell küzdeni. Ilyenkor csak a rózsaszín köd lebeg a szemük előtt. Szerencsére vannak olyan szabályok, amik lehetővé teszik a párok számára, hogy rátaláljanak a boldog, békés együttlét rejtelmeire. Mi elhoztuk ezeket a szabályokat, hogy ti is alkalmazhassátok a saját párkapcsolatotokban.

Ha nem szeretsz valamit – csak mondd el.

Amikor olyan helyzet alakul ki, amit te nem akarsz csinálni, vagy nem esik jól, csak egyszerűen mondd el a párodnak. Nincs is annál rosszabb, mint mikor hónapokig vagy évekig magadban tartod, és egy jól irányzott veszekedés közben kibököd, hogy neked annak idején az nem tetszett, meg ez nem esett jól. Ha valami nem tetszik bökd ki!

Közös rituálék: reggeli, kocogás, fürdés.

A közös tevékenységek, vagy rituálék nagyon sokat segítenek egy adott kapcsolatban. Közelebb hozza egymáshoz a két felet és elmélyíti a szerelmüket. Nincs jobb annál, mikor szerveztek magatoknak egy fix napot, mikor leültök a TV elé, és csak filmeztek. Vagy mikor közösen mentek minden egyes reggel fürdeni.

Ne félj attól, hogy “valóságos” legyen.

Nem mindig engedjük el magunkat teljes mértékben. Vannak kis és nagy dolgok, amiket csak akkor csinálunk, ha egyedül vagyunk. Félsz nyilvánosság előtt énekelni, és a tehetséged csak a zuhanyzóig terjed. Félsz táncolni a klubokban, így csak a konyhában mozogsz. Mind félünk, hogy sajátos jellemzőinket a többi ember nem fogja elfogadni. Az idősek azért szeretik ennyi időn át egymást, mert ők nem féltek megmutatni, a legféltettebb valójukat sem.

Tedd magad az első helyre.

Mindenki tudja, hogy létezik egy egészséges egoizmus. Tehát nem muszáj minden dolgot úgy említeni, hogy mi ezt csináljuk, mi azt néztük. Attól mert szeretsz valakit, még nem kell többesszámban beszélned. Vannak neked is külön elfoglaltságaid és vannak neki is. Ez az élet rendje.

Dicsérjétek egymást.

Ne csak a partner megjelenését, hanem az ő akcióit vagy gondolatait is egyaránt. Ne kritizáld, még akkor sem ha tudod neked van igazad. Sokan vannak ezen a világon, akik rámutathatnak partnered hátrányaira, te ne legyél köztük.

Támogatás és tisztelet.

Ezek a kulcsfontosságú pontjai egy kapcsolatnak és mégis sok pár elfelejti. Gyakran a párok teherként nehezednek a másik vállára, mert azt érzik bármit megtehetnek vele. A jó kapcsolat alapja a kommunikáció, az, hogy elfogadjuk a másik döntését, és nem gyakoroljuk rá saját akaratunkat. Ha ezeken mind túl tudunk lépni, szép jövő elé nézhet a kapcsolat.

Adj csókot, mikor elmész és mikor hazajössz.

És minden más alkalommal is! A csók nagyon fontos egy kapcsolatban- az érzelmi kötődés egyik jele. Az első csók talán a legmeghatározóbb mind közül, és nem csak a nők, hanem a férfiak szempontjából is. Itt dől el a kapcsolat további sorsa.

Mutasd ki az érzelmeidet.

Mutassátok ki egymás iránt érzett érzéseiteket, ragadjátok meg a pozitív érzelem pillanatát, beszéljetek a félelmeitekről és vágyaitokról, no meg a szerelemről. Az egészséges érzelmi szeretet az a hatalom, amely segít neked és a kapcsolatod kiteljesedésében.

Fizikai kapcsolat.

Az érintés biztonságot és bizalmat biztosít  mindkét fél számára. Kielégíti az alapvető emberi ösztönöket, és tökéletesen ki tudod vele fejezni a másik iránt érzett szeretetedet.

Légy hálás.

Nagyon sokszor otthon, elfelejtjük megköszönni partnerünknek a törődését és gondosodását, legyen szó egy csésze teáról, egy ízletes vacsora elkészítéséről.Könnyen hozzá lehet szokni ezekhez a dolgokhoz, ám mégis a hála a jó kapcsolat alapja .

Légy reális akkor is ha a partneredről van szó.

Teljesen mindegy milyen ötletet eszelt ki, ha nem reális, mond meg neki. Ne fogd a pártját azért mert a párod. Igenis legyen tisztában azokkal a dolgokkal, ami csak az álomvilágban léteznek. Ha hagyod, hogy álomba ringassa magát, úgy, hogy te tudod a gondolatai nem nem valós tényeken alapulnak, csak hibáztatni fog, hogy miért nem mondtad meg neki már az elején az igazat.

Add Comment