KeződoldalEmberek11 tudományosan alátámasztott tény a női nemről, amit valószínűleg eddig még nem...

11 tudományosan alátámasztott tény a női nemről, amit valószínűleg eddig még nem tudtál!

-

A női nem teljesen más, mint a férfi, gondolom ezt nem is kell ecsetelni. Rengeteg dologban meg tudjuk őket különböztetni, ami nem csak a külső, hanem a belső tényezőket is magába foglalja. Tudósok megpróbálták alátámasztani, mely dolgokban viselkednek máshogy a nők, mint az erősebbik nem képviselői. Érdekes eredmények láttak napvilágot, amit mi most el is hoztunk nektek, hogy ti is tudjátok, miért nem vagytok ugyanolyanok a pároddal.

A nők színfelismerő képessége 20%-al jobb, mint a férfiaké. Pontosan emiatt alakul ki egy kis vita a párok között, mert a férfiak nem tudnak annyi színt felismerni, mint a nők.

A férfiak sokkal jobban bírják a szeszes italokat, mint a gyengébbik nem képviselői. A nőknél magasabb a betegségek kialakulásának a kockázata, hiszen ők sokkal hajlamosabbak a májbetegségre, illetve a krónikus betegségekre is. Sőt, mentális funkciók elvesztése, valamint agykárosodás is kialakulhat náluk.

A formásabb alakú nők, sokkal vonzóbbak a férfiak számára. Ez a megfigyelőképesség genetikailag beléjük van kódolva, hiszen ha meglátnak egy ilyen testalkattal rendelkező nőt, a termékenység és a családalapítás jut először eszükbe.

Statisztikailag kimutatták, hogy a nők nagyjából 534 rúzst fogyasztanak el életük során. Bár ez, azokra a nőkre vonatkozik, akik gyakran használnak ajakrúzst.

A nők természetüknél fogva, jobban szeretik azokat a helyzeteket, amelyek biztosak. Ha lehet elkerülik azokat a szituációkat, melyek kockázati tényezőkkel rendelkeznek. Ez amiatt van, mert a cinguláris kéreg (agy döntéshozataláért felelős), ami a koponya elülső részében található, sokkal nagyobb, mint a férfiaké. Pontosan ebből lehet arra következtetni, miért gondolnak meg a nők 50x valamit.

Egy párkapcsolat alatt a nők gondoskodása miatt híznak el a férfiak, mivel a gyengébbik nem túlzottan táplálja a férfit. Ez azért alakult ki, hogy a férfi ne legyen vonzó más nő számára.

A gyengébbik nem képviselői inkább a divatos cipőket választja, a kényelmes lábbelik helyett. A divatmagazinok, és a média is azt a nézetet sulykolja a nőkbe, hogy egy társadalmi norma szerint éljék az életüket. Ezért alakul ki a nőkben az a hajlam, hogy a stílusos lábbeliket hordják a komfortos cipő helyett.

A szaglással ugyanaz a helyzet, mint a látással. A nők esetében egy sokkal fejlettebb dologról beszélhetünk. Emiatt alakult ki az a sztereotípia, hogy a nők dolga a főzés. Szaglás alapján képesek megmondani, milyen élelmiszerekből lehet finom és ízletes ételeket varázsolni.

A nők agya 9%-kal kisebb a férfialakénál, ám ez nem azt jelenti, hogy gyengébb lenne a kognitív képességük, hiszen a sejtek száma pontosan ugyanannyi, mint amennyi a férfi agyban található. A különbség csak az, hogy a nők agyában szorosabban helyezkednek el a sejtek.

A nők természetüknél fogva sokkal szocializáltabbak, mint a férfiak. Ez azért lehetséges, mert sokkal jobban tudnak értelmezni gesztusokat és hangulatokat is, valamint nagyon jól rá tudnak hangolódni egy ember rezgéseire.

És nem utolsó sorban, a nők sokkal tovább élnek, mit a férfiak. Ez azért alakult ki, mivel a férfiak sokkal bátrabbak, így belevetik magukat olyan helyzetekbe, ahol elég magas a kockázati tényező.

Ezt is olvasd el