KeződoldalTipp, ötlet11 túlélő trükk, ami neked is segíthet kritikus helyzetben

11 túlélő trükk, ami neked is segíthet kritikus helyzetben

-

Összegyűjtöttünk nektek néhány praktikus túlélési szabályt , amelyek jól jöhetnek minden helyzetben. Nem csak a legszélsőségesebb és életveszélyes szituációkból segíthetnek kilábalni , de akár a hétköznapjaid során is jól jönnek, hogy könnyeden elkerült baleseteket és kényes helyzeteket.

  1. Hogyan lehet túlélni egy vízesésbe esést?

Végy egy mély lélegzetet a zuhanás előtt, még a vízesés tetején és győződj meg arról , hogy talppal lefelé érkezel a vízbe. A karjaiddal öleld át az arcod, az orrod pedig fedd be a könyökhajlatoddal , megvédve így a beáramló víztől. Feszítsd meg az izmaid, szorítsd össze a lábaid, szorosan csukd össze a szád és a szemeid. Amint leértél a víz aljára kezd el felfelé úszni a vízfelszín felé.

2. Hogyan lehet túlélni a zuhatagba zuhanást?

Először is a lehető leghamarabb meg kell kapaszkodni bármibe , amit a közelben látunk, lehet az egy szikla vagy egy rönk. A fontos az , hogy semmiképp ne csapódjunk neki. Másodszor, még akkor is, ha a víz elég sekélynek tűnik , semmiképpen nem szabad felállni és megpróbálni a parthoz sétálni, mert előfordulhat, hogy ismét leránthat az áramlat. Elsőként meg kell próbálni a folyón a legközelebbi partig elúszni.

3. Hogyan lehet kiszabadulni a futóhomokból.

Helyezd a testsúlyod az egyik lábadra, a másik lábad kezd el enyhén mozgatni , hogy ki tud szabadítani a homok fogságából, ezután próbálj meg feltérdelni a felszínre. ezután helyezd át a testsúlyod a térdelő pozícióban lévő lábadra és előre hajolva próbáld meg kiemelni a másik lábad is. Végül próbálj térden csúszva elmászni a veszélyes területről.

Fontos szabály , hogy semmiképpen nem próbáld erővel kiszabadítani a lábaid , mert sérüléseket okozhatsz magadnak.

4. Hogyan készítsünk friss ivóvizet.

Megtalálni a megfelelő vízforrást elengedhetetlen ha életben szeretnék maradni egy kietlen területen. Először alaposan nézd meg a körülötted lévő talajt, keress sötét esetleg nedves felszínű részeket, ha ilyen látsz , nagy esély van arra, hogy felszín alatt víz található. Próbálj meg egy fél méter széles és 30 centi mély lyukat ásni. A gödör oldalait béleld ki kövekkel, hogy a szennyeződések ne keveredjenek a vízzel , majd próbáld meg kimerni az összegyűlő vizet. Általános szabály , hogy minél sötétebb a növényzet színe egy adott területen, annál valószínűbb, hogy vizet találhatunk a környékén.

5. Hogyan párátlaníthatod az autód ablakait.

Dörzsölje át szélvédőd belsejét egy félbevágott nyers burgonyával. Győződj meg arról, hogy a burgonyából származó keményítő egyenletesen oszlik el a felületen, majd hagyd megszáradni.

6.Hogyan tudod megpárolni az ételeid a vadonban.

Az étel párolása nagyszerű módja annak , hogy a tápanyagok mennyiségét legjobban megőrizzük ételeinkben. Egy vastagabb bambusz nád természetes belső rekeszei kiválóan használhatóak, ha az egyes részek közé kis lyukakat vágunk, és a tetejükre pedig fedőt helyezünk. Töltsük a vizet az alsó rekeszbe, a párolni kívánt ételt pedig a bambusz tetejébe. A keletkező gőz , felfelé szállva pedig megpárolja az ételünket.

7. Hogyan építsünk magunkat illemhelyiséget.

Áss egy fél méter mély és 5 méter széles árkot, az oldalit béleld ki kövekkel. A gödör tetejére helyezz két nagyobb rönköt, arra pedig helyezz el ágakat egy rést szabadon hagyva.

Hasznos tippek: Ne használj fertőtlenítőszereket a WC-területén, még akkor sem, ha van ilyen ilyened, mert az elpusztítja a hasznos baktériumokat, amelyek lebontják a hulladékot, és így nagyon gyorsan büdösödni kezd!
Mindig tedd vissza a WC fedelét, hogy a legyek ne keringjenek felette, és szállítsák a baktériumokat a mosdó és a tábori étel között.

8. Hogyan készítsünk szappant a vadonban.

A szappan elkészítéséhez két összetevő szükséges : olaj és alkáli. Az olaj lehet állati eredetű vagy halolaj, az alkáli pedig égett fa hamu vagy tengeri moszat. A hamut vízben át kell mosni, és átszűrje az olajjal. Ezután össze kell forralni a két összetevőt és hagyni kihűlni.

9. Hogyan kösd meg a négy alapcsomót.

The taut-line hitch állítható, ideális sátor kötelekhez és hajó kötelek rögzítéséhez.
The 2 half hitch egy gyors alapcsomó, hasznos két kötel erős egymáshoz rögzítéséhez.
The timber hitch csomó hasznos nehéz tárgyak megemeléséhez.
The bowline csomóval erős hurkot tudunk létrehozni, ami csónakozás során ideális lehet ha a hajót szeretnék a partra vontatni.

10. Hogyan készítsünk csapdát.

Szúrj a földbe két oszlopot , azon pedig helyezz el vízszintesen egy ágat, ami. Akassz egy íjcsomóval hurkolt kötelet a vízszintes ágra úgy hogy az a földig érjen , és helyezz el a közepében valamilyen csalit. A vízszintes ágra rögzíts egy kötelet is, amivel el tudod mozdítani szükség esetén.

11. Hogyan készíts hővisszaverőket.

Ha a tű közelében valamilyen hő visszaverőket helyezel el , az segít megtartani a felszabaduló hőt és elterelni a füstöt. Háttal egy sziklának vagy falnak támaszkodva természetes hő visszaverőt kaphatsz. Ha nincs olyan szikla vagy fa, amelyet természetes hő visszaverőként használhatnánk, akkor üljünk saját magunk a tűz elé, a tűz mögé pedig helyezzünk egy visszaverőt, hogy a lehető legtöbb hőt visszairányítsuk magunkra.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...