KeződoldalTipp, ötlet11 zseniális tipp, ami sokkal könnyebbé teheti a mosási feladatokat az életben!

11 zseniális tipp, ami sokkal könnyebbé teheti a mosási feladatokat az életben!

-

A mosás minden háziasszony legkellemetlenebb feladatai közé tartozik, hiszen sok odafigyelést igényel. Figyelned kell arra, hogy az összes zokni párja meg legyen akkor is mikor beteszed a dobba, és amikor kiveszed a dobból. A foltos ruhákat mindig órákon át kell áztatni, hogy biztos legyen a siker, mikor kiveszed a mosógépből. Szín szerint kell kiválogatni a ruhadarabokat, hogy ne fogják meg egymást mosás közben.

Mi elhoztunk néhány ötletet, amivel sokkal könnyebbé teheted ezt a típusú házimunkát.

Azonosítási jelek.

Ha nincs időd egyből kezelni a frissen szerzett foltokat, jelöld meg, mielőtt bedobnád a szennyes kosárba. Például összecsomózhatod az ing ujját. Ha pedig eljött a mosás ideje, tudod, hogy melyik ruhadarabokat kell előkezelned.

Sampon a gallérra.

Samponok és zsíroldók azok, amik eltávolítják a zsírt, szintén jól kezelik a piszkos gallérokat. A terméket közvetlenül a foltra kell felvinni és 15 percet várni. Ezután a szokásos módon mosd ki a ruháidat.

Hajlakk a tintafoltok eltávolításához.

Ha tintafolt van a ruhádon, ahelyett, hogy kefével dörzsölnéd, permetezz egy kis hajlakkot a foltra, helyezz egy papírtörlőt közvetlenül a folt alá és nyomd lefelé. Ez a módszer a régi foltokkal is működik.

A hajkondicionáló eltávolítja a foltokat.

Egy folt eltávolításához adjunk 1/4 csésze hajkondicionálót a meleg vízhez, és áztassuk a ruhadarabot 20-30 percig.

Színezés és szennyeződésgátlók.

Ezek a termékek felszívják a felesleges színeket és szennyeződéseket, amik a mosás során a vízbe kerülnek. Megakadályozzák, hogy a ruhák színei megfogják egymást. Kezdd azzal, hogy a mosóvízhez egy kis mosószert keversz. Ezután tegyél egy darab szövetet a keverékbe, csavard ki és hagyd megszáradni.

Kávé és tea a sötét ruhákhoz.

A kávé és a tea természetes színezékek, amelyek segítenek a fekete és a sötét színű ruhák újszerű megjelenésében. A mosógép öblítési ciklusához csak 2 csésze főzött kávét vagy teát kell hozzáadni.

Illóolajok frissességhez.

Néhány csepp levendula illóolaj, amit, ha hozzáadsz a mosógép öblítési ciklusához, frissnek érezheted a ruháidat. A citrom illóolaj a foltokat is jól kezeli.

Jégkockák, amelyek segítenek megszabadulni a ráncoktól.

Ha nem szeretnéd, hogy szárítógéped összeráncolja a ruháidat, ne tegyél bele túl sok ruhát. Adj hozzá néhány jégkockát, hogy a ruháidat kisimítsa.

A gyapjúgolyók segítenek lágyítani a ruhákat.

Dobj egy pár semleges gyapjú golyót a szárítóba a legmelegebb szárítási fokozatra állítva, ez segít lágyabbá tenni a ruhákat. De vigyázz, ez a trükk nem működik sötét ruhákon.

Alumínium fólia a szárítási idő csökkentése érdekében.

A mosás előtt tegyél egy alumínium fólia golyót a dobba, antisztatikus ruházati eszközként, ami felgyorsítja a szárítási folyamatokat.

Szájvíz a mosógép tisztításához.

A mosógépeket rendszeresen kell fertőtleníteni annak érdekében, hogy továbbra is a kívánt szinten működjenek. Vannak speciális mosószerek, amelyeket megvásárolhatsz, de szájvízzel is nyugodtan használhatod, csak önts arra a területre egy fél pohárral, ahol általában a mosószert a mosógépbe teszed és elindítod a teljes mosási ciklust. A gomba, a penész és a káros baktériumok megsemmisülnek.

Ezt is olvasd el