KeződoldalÉrdekességek12 dolog, ami anélkül, hogy tudnád megmutatja, hogyan viselkedsz magaddal

12 dolog, ami anélkül, hogy tudnád megmutatja, hogyan viselkedsz magaddal

-

Mindenki a saját sorsának kovácsa. Mi alakítjuk életünket, választunk partnert, vállalunk gyereket és így tovább. Bármilyen döntést is hozunk, a boldogságunkat helyezzük előtérbe. Rendkívül furcsán hangzik, de éppen ezért többször előfordul, hogy megvonunk magunktól bizonyos dolgokat, ráadásul úgy, hogy észre sem vesszük. Ez pedig arra utal, hogy nem értékeljük önmagunkat.

Bár látszólag lényegtelen apróságokról van szó, mégis fontos dolgokat árulnak el arról, hogyan viszonyulunk saját magunkhoz. Olyan apróságok ezek, amikről nem veszünk tudomást, mert egész egyszerűen nem tulajdonítunk nekik jelentőséget. De miért gondoljuk úgy, hogy nem érdemeljük meg a legjobb dolgokat az életben? Eszedbe sem jutott, ugye? Pedig ezek mind-mind erről adnak tanúbizonyságot. Cikkünkben eláruljuk, melyek azok a dolgok, amik azt bizonyítják, hogy nem úgy viselkedsz magaddal szemben, ahogy azt megérdemelnéd.

Törött, repedt csészéből ivás, tányérból evés

Az a személy, aki tiszteli önmagát, eldobja azt a tányért, csészét vagy éppen kedvenc poharát, amiből lepattan egy darab vagy bármilyen módon megsérül. Az az illető viszont, aki még évekig iszik vagy eszik ezekből, tudat alatt ugyan, de úgy érzi, nem érdemli meg a legjobb és minőségi dolgokat. Vagyis, ha megelégszünk a kevesebbel, akkor soha nem kapjuk meg a jól megérdemelt dolgokat.

Nem mindegy, mit eszel.

Ha mindenfélét összeeszel, akkor az azt jelenti, hogy nem törődsz saját magaddal. Ne értsd félre, nem arról van szó, hogy minél drágább ételeket fogyassz, ugyanis alacsonyabb jövedelem esetén is gondoskodhatsz magadról. Nagyra értékeled magad, ha igyekszel a kiegyensúlyozott étrendet tartani és a minőségre törekedni. A legolcsóbb tészták és húsok például egyáltalán nem egészségesek. Ugyanakkor ez fordítva is igaz, ha a gyorséttermek kínálatára gondolunk. A drága, de olajban tocsogó étel is távol áll az egészségestől.

Az étkezés körülményei

Járhatsz divatos éttermekbe, megveheted a legjobb minőségű termékeket a boltban vagy éppen fordulhatsz táplálkozási tanácsadóhoz, de mindez túl kevés, ha állandóan a telefonoddal ülsz le enni. Hogy miért? Egyrészt azért, mert nem adsz magadnak időt arra, hogy élvezd az ételt, csak gyorsan megeszed, hogy csinálhasd tovább a dolgod. Másrészt pedig azért lenne fontos, hogy az ételre koncentrálj, mert ez javítja az emésztést és erősíti a saját magaddal való kapcsolatot is.

Nem hagyjuk figyelmen kívül a hívásokat és üzeneteket.

A mai világban mindig nálunk van a mobilunk, így képtelenek vagyunk figyelmen kívül hagyni, ha hívnak minket vagy üzenetet írnak nekünk. Valójában azonban nincs semmi kivetni való abban, ha nem válaszolunk vagy nem kapkodjuk fel a telefont azonnal, ahogy az megcsörren. Ha valaki igazán értékeli a saját idejét, akkor szükségleteihez mérten viselkedik. Például nem vesszük fel a telefont munkaidő után a főnöknek sem, hiszen a munkaidő lejárt és már a magánéletünkkel kell foglalkoznunk.

Kiváló minőségű alapruhák vásárlása olcsó ruhák helyett.

Nap, mint nap vásárolunk olyan dolgokat, amikre valójában nincs is szükségünk. Gondoljuk, most akciós, majd később jó lesz. Nos, mindannyian tudjuk, hogy ez nem így lesz, vagyis csak kidobjuk a pénzt az ablakon. Viszont, ha tiszteljük saját magunkat, akkor a ruhákhoz másként viszonyulunk. Egy szép, igényes ruha nemcsak jó benyomást kelt, hanem önértékelésünket is javítja. Éppen ezért kell átgondolnunk külsőnket és jó minőségű ruhákat vásárolni. Persze nem csillagászati összegekért kell öltözködnünk, de a legolcsóbb biztosan nem jó választás. Jobb megelégedni kevesebbel, de sokkal jobb minőséggel.

Régi, rossz minőségű ruhákat viselése.

Biztosan te is vettél már fel lyukas zoknit vagy szakadt harisnyát, mondván úgy sem látja senki. Igen, a nadrág alatt vagy a cipőben valóban nem látják, de a pszichológusok szerint ezek a ruhadarabok befolyásolják önbecsülésünket. Egy kifogástalan ruha erősíti az önbizalmat még akkor is, ha csak otthon a tévé előtt ülünk és nem dolgozunk.

Spórolás a cipővásárláson

Nem meglepő, ha fizetésünkhöz képest túl drágának találjuk a lábbeliket, de ez nem indok arra, hogy rossz minőségű cipőt vásároljunk. Nagyon sok múlik azon, hogy kényelmes cipőt válasszunk, arról már nem is beszélve, hogy egy drágább darab nemcsak egyetlen évszakot bír ki. A rossz minőségű cipő súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. Azok az emberek, akik értékelik a pénzt és egészségüket, nem fukarkodnak a megfelelő lábbeli kiválasztásánál.

Az egészségügyi problémák figyelmen kívül hagyása

Az egészségünk megőrzése egyáltalán nem mellékes, sőt, az egyik legfontosabb dolog az életben, hiszen enélkül semmink sincs. Ennek ellenére sokan óvatlanok vagyunk és nem ellenőrizzük rendszeresen, hogy minden rendben van-e. Testünk ugyan jelzi, ha valami nem stimmel, de a legtöbb esetben ügyet sem vetünk ezekre a jelekre. Az elhanyagolt betegségek végül még rosszabbra fordulnak, a kezelések számlái pedig az egekbe szöknek. Az a személy, aki szereti önmagát, figyel a testére és már az első tünetekre reagál. Te is tudod, hogy nem a pénz a legrosszabb, amit elveszíthetsz, hanem az egészséged.

A fogak gondozása

Az egészségi állapotunkba a fogaink állapota is beletartozik. Szükség van rájuk a beszédhez, az étkezéshez és nem utolsó sorban esztétikai szerepük is van. A rossz fogak, kellemetlen lehelet egyáltalán nem vonzó, így érdemes rendszeresen felkeresni a fogorvost is, vigyázva ezzel szánk egészségére.

Megfelelő ágynemű választása

Életünk körülbelül egyharmadát átalusszuk, az azonban korántsem mindegy, hogy az alvás milyen minőségű. Az alváshiánytól ingerlékenyek, fáradtak és terméketlenek leszünk. Éppen ezért az ágynemű minősége nem elhanyagolható. Az alacsony minőség ugyanis bőrirritációt és allergiás reakciókat is kiválthat. Ha te is értékeled a fizikai és pszichológiai kényelmet, akkor nagyon is odafigyelsz az ágyneműd minőségére.

Elegendő fizikai aktivitás

Jól tudjuk, hogy a rendszeres mozgás jót tesz az egészségünknek. Amellett, hogy csökkenti a túlsúlyt, kisebb eséllyel alakulnak ki szív-és érrendszeri betegségek, stroke vagy cukorbetegség. Azok az emberek, akik nem szenvednek önértékelési gondokkal, gyakrabban mozognak. A fizikai aktivitás csökkenti a stresszt és javítja az életminőséget.

Nem pletykálni másokról

Féltékenység másokról beszélni a hátuk mögött, hiszen az alacsony önbecsülésű emberek tesznek így. Ha tiszteled önmagad, akkor nem fogsz másokat becsmérelni vagy kipletykálni őket másokkal. Ha rájössz, hogy az életed a te felelősséged, akkor azt is tudni fogod, hogy csakis te felesz a hibáidért és tetteidért.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...