KeződoldalÉrdekességek12 dolog, amit az emberek többsége rosszul tud Kínáról.

12 dolog, amit az emberek többsége rosszul tud Kínáról.

-

Ázsia az egyik legtitokzatosabb és legvonzóbb hely a világon, ez alól természetesen Kína sem kivétel. Napjainkban a határok elmosódtak és a hézagok elhalványultak, de Kína továbbra is egyedülálló, ami gyakran érthetetlen mások számára. Ezért alakultak ki mítoszok és sztereotípiák ebben az országban. De a legtöbbjük megalapozatlan, és most jött el az ideje annak, hogy egyszer s mindenkorra kiderüljön az igazság. Mai cikkünkben összegyűjtöttük Kína legkedveltebb mítoszait.

Népessége túl gyorsan növekszik, így az emberek hajlamosak elhagyni.

Igen, Kína még mindig a legnépesebb ország a világon, de a népességnövekedés éves szinten már csak 0,39%. A legtöbb ember, akik elhagyják az országot, nagyon gazdag emberek, akik csendesebb életre vágynak. Diákok, akik külföldön tanulnak, visszatérnek hazájukba, mert a külföldön szerzett tudással nem jelent nagy problémát olyan munkát találni, ami jól fizet.

A kínaiak vékonyak.

A kínai emberek szeretnek enni, és nagy hangsúlyt fektetnek az ebédre. Ez az étkezés közel két óráig tart, majd ezután aludni mennek az emberek. Étrendjük miatt, gyakori a súlygyarapodás, ez különösen igaz a gyorséttermekben étkező fiatalokra.

Az átlagfizetés nagyon alacsony.

A többi országhoz hasonlóan a bérek nagyrészt a régiótól függnek. Ám ez nem azt jelenti, hogy a fizetés alacsony. Pekingben és Sanghajban körülbelül 1000 dolláros fizetést kapnak az alkalmazottak. A kisebb városokban is eléri a 600-1000 dollár közötti összeget.

A lakosság cenzúra alatt él.

Széles körben elterjedt, hogy Kínában cenzúra alatt élnek az emberek és a népszerű közösségi oldalak hiánya miatt a lakosság nem jut információhoz és újabb hírekhez. De ez csak egy mítosz. A kínaiak saját kommunikációs hálózataikat használják, amellyel könnyen hozzáférhetnek az összes érdekes információhoz.

Sokat csalnak és hazudnak.

Nemcsak Kínában, hanem a világ minden országában óvatosnak kell lenned, mert könnyen csalás áldozatává eshetsz. Annak érdekében, hogy ne verjenek át könnyedén, elegendő, ha a kereskedelmi árakat és jellemzőiket tanulmányozod.

A különböző régiókból származó emberek nem értik egymást.

Az 1980-as évekig Kínában számos nyelvjárás volt jelen, melyek a múltban nagyon különböztek egymástól, ezért a különböző régiókból származó emberek nem értették egymást. A mandarin nyelv megjelenésével a kölcsönös megértés jelentősen megváltozott.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...