12 ember, aki extrém magasságával mindenkit meglep

Köztudott, hogy az emberek minden egyes évben nőnek, mindaddig, míg az agyalapi mirigy úgy nem dönt, hogy nem termeli tovább a növekedésért felelős hormonokat. Statisztikai adatok alapján Hollandiában vannak a legmagasabb emberek, ugyanis az átlag magasság ott 183 centiméter. Természetesen élnek a földön olyan személyek, akik jócskán meghaladják ezt a magasságot.

Mai cikkünkben olyan embereket hoztunk el nektek, akiket hihetetlen magasságuk tett híressé.

Leonyid Ivanovics Sztadnik – 257 cm.

A férfi 12 évesen egy agyműtéten esett át, majd ezután szervezete elkezdett növekedési hormonokat termelni. 2007-ben az Ukrán Rekordok Könyve adatai alapján került be a Guiness Rekordok Könyvébe, ahova 259 centimétert jegyeztek fel, viszont sokan kételkedni kezdtek ennek az adatnak a hitelességében ezért meg akarták őt mérni, viszont ezt nem engedte, így 2008-ban egy másik férfi kapta a világ legmagasabb embere címet.

Denis Cyplenkov – 186 cm.

Denis egy ukrán származású testépítő, erőember, valamint világbajnok szkanderes, aki nemcsak hatalmas erejéről, hanem iszonyatosan nagy tenyeréről is híres. A képen jól látható, hogy kisujja kétszer akkora, mint egy átlagos felnőtt férfi hüvelykujja. 186 centis magasságához képest a csuklója kerülete 25 centiméter.

Sultan Kösen – 251 cm.

Sokáig Sultan volt a Guiness Rekordok Könyve alapján a legmagasabb férfi a világon. A 36 éves fiatalember igazi kalandként fogja fel hihetetlen magasságát, családja pedig egyenesen örül neki, hiszen nagyon sokat tud segíteni a ház körüli munkáknál. Szegénynek nagyon nehéz ruhát találni, mert általában minden kicsi rá.

Margo Dydek – 218 cm.

Margo szüleitől örökölte hihetetlen magasságát. Édesapja 204 centi, édesanyja pedig 192 centiméter magas. Emiatt nem is lepődünk meg, hogy Margo a kosárlabda mellett tette le voksát.

Brahim Takioullah – 246 cm.

Brahim Takioullah egy marokkói származású férfi, akinél 18 évesen akromegáliát (növekedési hormon túltermelődést) diagnosztizáltak. A Guiness Rekordok Könyve szerin ő a világ második legmagasabb embere. Viszont 2011-ben megelőzte Sultan Kösen-t és ő lett a világ legnagyobb lábbal rendelkező embere.

Caroline Welz – 206 cm.

Caroline-t Németország legmagasabb nőjeként tartják számon. Magassága eléri a 206 centit és testsúlya pontosan 117 kilogramm. A lány egy ideig modellként is dolgozott.

Robert Pershing Wadlow – 272 cm.

A képen Robert Wadlow és édesapja látható. A férfi 272 centiméter magas volt, ez pedig azt jelenti, hogy a történelem során ő volt a világ legmagasabb embere. Gyors ütemű növekedéséért az agyalapi mirigyében található tumor volt a felelős. A férfi nyolcévesen elérte a 188 centimétert, tízévesen pedig a 198-at. Utoljára 1940-ben mérték meg.

Olivier Richters – 218 cm.

Köztudott, hogy a holland származású emberek magasak, viszont Olivier túltesz mindenkin. A férfi testépítőként és színészként is tevékenykedik. A legérdekesebb, hogy 29 évesen már 190 kilót nyomott, ami nem kis teljesítménynek számít.

Amazon Eve – 201 cm.

Valódi neve Erika Ervin, viszont mindenki csak Amazon Eve-ként ismeri. Erika modellként, színésznőként és fitnesz edzőként is dolgozik. Hamar rájött, hogy képtelen irodában dolgozni, illetve, hogy nagyon gyorsan elfárad. Ekkor kezdett el testépítéssel foglalkozni és rengeteg embernek segített egészséges életmódra váltani.

 

Broc Brown – 233 cm.

Broc gyakorlatilag a legmagasabb tizenéves a világon. A fiú a Sotos-szindróma nevű betegségben szenved, ami azt jelenti, hogy életének igen korai szakaszát túlzott fizikai növekedés jellemezte. Ez általában gyermekkorban kezdődik, és a tizenéves korszak alatt folytatódik. Broc egyébként optimista felfogású, vidám és mosolygós fiatal, akinek hatalmas szíve van.

Yekaterina Aleksandrovna Gamova – 202 cm.

A gyönyörű Yekaterina, egy visszavonult orosz röplabdajátékos. Az egyik legmagasabb női sportolóként tartják számon 206 centis magasságával. Néhányan csak úgy ismerik a „Röplabda királynője”.

Ekaterina Lisina – 206 cm.

Ekaterina a világ leghosszabb lábakkal rendelkező nője, ugyanis azoknak hossza 132 cm. Nem véletlen, hogy ez az orosz származású lány a kosárlabdát választotta magának versenysportnak. 2008-ban neki és csapatának lehetősége volt kimenni az olimpiára, ahol bronzérmesek lettek.

Add Comment