KeződoldalÉrdekességek12 ember, aki őszintén elmondta mi a siker titka a szakmájában

12 ember, aki őszintén elmondta mi a siker titka a szakmájában

-

Tartja a mondás, hogy “Nem minden arany, ami fénylik”. Sokan azt gondolják, hogy a hírességek beleszülettek a jóba, és szinte semmit sem kellett tenniük, hogy sikeresek legyenek. Ez nem így van!! Persze a média miatt mi csak a fényűzést látja mindenki, ám arról, hogy hogyan érték el céljaikat, mennyit szenvedtek a siker felé vezető úton, szinte senki sem tudja. Egy balett táncosnak nagyon oda kell figyelnie arra, hogy mit eszik, figyelnie kell arra, hogy ne sérüljön le, a színészeknek teljesen át kell szellemülnie, hogy tökéletesen alakítsanak egy szerepet, a sportolóknak kőkeményen kell edzeni, hogy a legjobbak közé juthassanak és a többi. Mai posztunkban bemutatunk nektek néhány történetet, ami igazolja, hogy a siker nem hullik csak úgy az emberek ölébe.

1, Ashley Smith saját bloggal rendelkezik, ahol elmeséli milyen valójában egy stewardess élete

Ashley videoblogokban meséli el a légiutas-kísérők valódi életét. Arról beszél, hogy az ilyen munkát folytató emberek szervezete mennyire nehezen alkalmazkodik a különböző időzónákhoz, illetve, hogy milyen szigorú szabályokat kell betartaniuk, mennyire kimerültek az alváshiány miatt, hogy néha el kell viselniük az éhséget, mert nincs idejük enni…stb. Nekik hétvégén és bizony ünnepnapokon is munkába kell állniuk, és kedvesen, mosolygósan kell az utasokkal beszélniük. Fontos, hogy kifogástalan legyen a megjelenésük és mindig udvariasan bánjanak az utasokkal még akkor is, ha ők egyáltalán nem kedvesek.

2, Alexandra Bilgits őszintén beszél a balett táncosok életéről

Alexandra nemcsak balettel, hanem ritmikus gimnasztikával és hastánccal is foglalkozik. Alapított egy saját táncstúdiós, ahol a fiatalabb generációnak segít elsajátítani a tánc minden csínját-bínját. Viszont ez nem annyira könnyű mint ahogy sokan gondolják, ugyanis a siker felé vezető út fájdalommal, vérrel és szenvedéssel van kikövezve. A tanárnő többek között beszélt arról, hogy munkájának milyen előnyei és hátrányai vannak. Képek formájában pedig bemutatta, hogyan is néz ki egy balerina lába miután egész álló nap balett cipőt viselt.

Nagyon fontos, hogy lábaikra maximálisan odafigyeljenek, gondoskodjanak róluk, és szakszerű ápolást nyújtsanak nekik. Rengeteg, speciális nyújtógyakorlatot kell csinálniuk, ami pozitív hatással van az izmokra, ám negatívan befolyásolja alakjukat. A folyamatos stresszelés akár fizikai fájdalomként is jelentkezhet testükben, amiket csak komoly és nagyon erős fájdalomcsillapítók tudnak enyhíteni. Ha érdekel titeket egy hivatásos balett táncos élete, akkor nézzétek meg “A táncos” című filmet, mely Szerhij Volodimirovics Polunyin ukrán balett-táncos életéről szól.

3, Ed Harris, Jackson Pollock ágyában aludt és műtermet hozott létre, hogy tökéletesen meg tudja formálni a művészt

Ed egy véletlennek köszönhetően talált rá Jackson Pollock festőművész életrajzára. Mikor elolvasta teljesen a megszállottja lett és közel egy évtizeden át azon gondolkodott, hogy filmet kellene csinálni a művész életéről. Ahhoz viszont, hogy tökéletesen meg tudj formálni őt, az összes róla szóló könyvet elolvasta, dokumentumfilmet nézett róla, elment a galériájába és analizálta a munkáit. A még sikeresebb alakítás érdekében dohányozni kezdett és azt a márkát szívta, amit maga Pollock is, sőt az ágyában is aludt, illetve saját műtermet hozott létre, ahol festeni és rajzolni kezdett. Csak ezzel volt képes tökéletesen alakítani Pollackot, a “Pollack” című filmben.

4, Taylor Phinney profi országúti kerékpáros komoly lábtöréseket szenvedett el, ám egy év alatt úgy felépült, hogy simán folytatta karrierjét

Taylor Phinney egy profi országúti kerékpáros, aki már rengeteg sérülést szerzett pályafutása során, görcsöket, véraláfutásokat, töréseket, ficamokat…stb. A sérülései ellenére ő mégis sikeresen felépült, mindezt doppingszerek nélkül, és lazán folytatta a versenyzést. A férfi még fájdalomcsillapítót sem vett be a fájdalmaira, hanem azokkal együtt tolta le a versenyeket.

2014-ben olyan szintű lábtörést szenvedett, hogy 50 évvel ezelőtt biztos, hogy mozgásképtelenné vált volna. Szerencséjére az orvoslás olyan szinten állt, hogy sikerült felépülnie, ám ehhez kellett egy nagy adag elszántság, kitartás, és fájdalomtűrő képesség is.

5, Joaquin Phoenix bárhova ment kardot viselt, megtanult gitározni és majdnem beleőrült egy szerepbe

Joaquin Phoenix egy rettentően jó színész, ami annak tudható be, hogy ő komolyan készül a rá kiszabott szerepre. A “Gladiátor” című film során elsajátított a kardforgatás minden csínját-bínját. Annak érdekében, hogy megszokja annak súlyát és kifogástalanul tudjon vele közlekedni mindenhova azzal együtt ment.

Amikor megkapta “A nyughatatlan” című film főszerepét, akkor gitárórákra járt és megtanult énekelni is. Ez viszont olyan szinten megtetszett neki, hogy még azon is elgondolkodott otthagyja a filmipert és hip-hop zenész lesz.

6, Michael Jordant kirúgták a kosárlabdacsapatból, mert nem tudott nagyot ugrani

Michael Jordan nevét még az is ismeri, aki nem igazán rajong a kosárlabdáért. Ennek az az oka, hogy ő volt (már visszavonult) a világ legtehetségesebb játékosa, aki mindent képes volt megtenni a győzelemért. Mivel nem áldotta meg az élet akkora magassággal mint a legtöbb kosarat, neki keményen kellett dolgoznia, hogy a legjobb legyen. Először kirúgták a kosárcsapatból, mert nem tudott nagyot ugrani. Hogy bebizonyítsa mégis képes rá, egész nyáron minden egyes nap 100 ugrást hajtott végre, aminek persze meg is lett az eredménye.

7, Janessa Wright őszintén mesél a modellek életéről

Janessa Wright modellként tevékenykedik, ám ahhoz, hogy ténylegesen meg tudjon élni, felszolgálóként is dolgozik egy vendéglátó egységben. Elmesélte, hogy milyen is valójában egy modell élete. Mivel a szakmán belül betiltották a Photoshoppolást, ezért csak és kizárólag tökéletes alakú, bőrű, arcú modelleket alkalmaznak. A modelleknek viszont rengeteget kell azért tenniük, hogy jó formában tartsák magukat és mindig sugárzó legyen a tekintetük. Van, hogy plasztikai beavatkozásokat kell alkalmazniuk magukon, hogy megállják a helyüket ebben a szakmában. Persze vannak dolgok, amiket mások nem látnak, például, hogy az egész napos magassarkúban való flangálás mennyire kikészíti a lábukat. A másik, hogy nagyon sokat stresszelnek, mert csak akkor kapnak pénzt, ha kamera elé állnak. Ez pedig komoly jövedelem kiesést eredményez.

8, Bethany Hamilton a világ legjobb szörföseinek egyike, annak ellenére, hogy egy cápa miatt elvesztette az egyik karját

Bethany Hawaiiról származik, ahol köztudott, hogy az összes létező fiatal szörfözik. Mondhatni az egy szörfparadicsom. Az iskolába beleépítették a tantervbe a szörfözést. A fiatal nő 13 éves volt, mikor szörfözés során egy cápa megtámadta és elvesztette a karját. Annak ellenére, hogy ez mély nyomot hagyott benne, nem hagyott fel szenvedélyével, hanem még elszántabbul folytatta mikor felépült. Csupán 26 napig volt távol a víztől utána újra deszkára állt. Bethany a top 50 legjobb szörfös közé tartozik, és számtalan díjat zsebelt már be.

9, George Hincapie profi országúti kerékpáros fertőzésekből, törésekből, vénás problémákból épült fel és kezdte újra karrierjét

George Hincapie egy olyan tehetséges kerékpáros, aki már ötször vett részt az Olimpián és 17 alkalommal indult el az ikonikus Tour de France versenyen. Pályafutása során azonban rengeteg sérülést szerzett, melyek súlyos egészégügyi problémákhoz vezettek. Olyan problémákkal kellett szembenéznie, mint légzőszervi fertőzés, csonttörés, vénás megbetegedés. 2012-ben bevallotta, hogy voltalkalom mikor dopping szereket vásárolt, hogy javítson teljesítményén.

10, Ilja Kutyepov sérült lábbal 100 percet játszott a világkupa döntőjén

Ilja Kutyepov még a 2018-bn megtartott világkupa döntő meccsén olyan sérüléseket szerzett, ami komoly fájdalommal járt. Ennek ellenére, mégis 100 percen át játszott sérült lábbal. Jurij Zhirkov, egyik csapattársa elmesélte, hogy az egész meccs alatt, erős fájdalomcsillapítókat kapott, hogy végig tudja játszani a mérkőzést.

11, Christian Bale már-már egészségkárosító módon hízott meg és fogyott le egyik napról a másikra bizonyos szerepek kedvéért

Christian Bale nagyon komolyan veszi a munkáját, olyannyira, hogy egészségi állapotát is kockára teszi a siker érdekében. A 2004-ben bemutatott “A gépész” című filmjében hihetetlenül le volt fogyva, amit úgy ért el, hogy napi szinten egy darab almát és egy darab tonhalkonzervet evett. 2005-ben megkapta Batman szerepét a “Batman: Kezdődik!” című filmben, ám ahhoz, hogy tökéletesen alakítsa a szerepet rengeteg izmot kellett magára pakolnia, ami egy újabb fordulat volt, hiszen csontsovány állapotból, izompacsirtává kellett válnia. Nem lehetett könnyű így ingázni a súlyok között, viszont megérte.

12, Luka Modrić mindennap egy szálloda parkolójában focizott

Luka Modrić pont akkor volt kisgyerek, amikor hazájában dúlt a horvátországi háború. Családjával el kellett menekülniük otthonról és egy szállodában húzták meg magukat, míg el nem csendesül a harc. A szülők törekedtek arra, hogy a gyerekek a lehető legkevesebbet érzékeljék a háborúból. Luka minden idejét a focizás töltötte ki, amit a szálloda parkolójában űzött. Ennek hála olyan készségekre és trükkökre tett szert, hogy később bekerült egy sportkörbe, de ezzel párhuzamosan általános iskolába is járt. Gyerekként Zvonimir Boban és Francesco Totti volt a példaképe és szeretett volna olyan nagy focista lenni, mint ők. Rengeteget edzett, hogy a legjobb csapatba kerüljön és olyan díjakat zsebelt be, mint a 2018-2019-es Aranyladba, 2018-as világbajnokság legjobb játékosa…stb. Zinédine Zidane úgy nyilatkozott Modrićról, hogy ő „a játék mestere” és a legfontosabb kapocs a védekező valamint a támadó játékosok közt.

Ezt is olvasd el