KeződoldalCeleb12 hollywoodi híresség, akik óriási áldozatot hoztak egy szerep kedvéért

12 hollywoodi híresség, akik óriási áldozatot hoztak egy szerep kedvéért

-

A filmvilág néha kegyetlen a színészekkel és színésznőkkel, ugyanis vannak alkalmak, mikor hatalmas áldozatokat kell meghozniuk egyetlen szerep kedvéért. Van mikor saját félelmeikkel kell megbirkózniuk, de olyan is előfordult már, hogy egészségüket tették kockára. Meryl Streep például, hőn áhított szerepe miatt még lengyelül is megtanult, csakhogy még jobban tudja alakítani a szerepet. A mai cikkünkben azokat a hírességeket szedtük össze, akiket komoly kihívások elé állított a filmipar, de végül megérte a sok fáradozás és erőfeszítés.

1, Michelle Williams – Egy hét Marilynnel

A színésznőnek mesterien sikerült az ikonikus Marilyn Monroe szerepét alakítania. A reggeli fürdős jelenet Clarkkal (Eddie Redmayne), ami a filmben úgy tűnik, mintha nyáron lenne, az valójában késő ősszel készült. Ez a jelenet, majdnem Michelle egészségébe került.

A ruhátlan színésznő összesen négy órán át volt a hideg tóban. A forgatás közepén meg kellett állni, mert a színésznő annyira fázott, hogy a fogai is vacogtak. Nagyszerű alakítása miatt Oscarra is jelölték.

2, Rami Malek – Bohém rapszódia

A színész nemcsak ének órákat vett, hanem egy olyan logopédushoz is elment, aki segít neki Freddie-sen beszélni. Rengeteget gyakorolt, hogy tökéletesen tudja hozni az ikonikus énekes figuráját. Tény, hogy testileg nem volt pontosan ugyanolyan, mint a Queen frontembere, de sokat sportolt, hogy legalább annak közelébe jusson. Rami az erőfeszítéséért és szerepéért Oscar-díjat kapott.

3, Aaron Eckhart – Engedd el!

Annak érdekében, hogy a színész hitelesebben tudja alakítani karakterét, úgy döntött, hogy egy olyan csoporthoz csatlakozik, akik elveszítették gyermekeiket. A film számos díjat nyert, sőt Aaront az Independent Spirit-díj legjobb színész kategóriába is jelölték.

4, Jake Gyllenhaal – Perzsia hercege: Az idő homokja

Jake Gyllenhaal rettenetesen fél a struccoktól. A színész viszont a forgatások alatt újraélte rémálmait, de szembe kellett néznie félelmeivel, ugyanis az egyik jelenetben struccok közelében kellett lennie. Szerencsére a nézők félelméből mit sem vettek észre.

5, Ashton Kutcher – Jobs – Gondolkozz másképp

Amikor a színész megkapta Steve Jobs szerepét, úgy döntött, hogy ugyanazon a diétán fog élni, amin az Apple cég alapítója. Ez az életvitel súlyos egyészégügyi problémákkal zárult. A színész hasnyálmirigy rendellenességgel ment kórházba és az orvosok megtiltották neki, hogy gyümölcsöt, diót és magokat egyen. Sajnos a film csak Arany Málna jelöléseket kapta meg.

6, Meryl Streep – Sophie választása, 1982

A legendás színésznő annyira szerette volna a szerepet, hogy még lengyelül is megtanult, ugyanis a hősnő lengyel anyanyelvű volt. Eme erőfeszítéseinek és kitartásának köszönhetően Meryl nagyon jól hozta a szerepet, és Oscar-díjat is kapott érte.

7, Tom Cruise – Mission Impossible 5

A színész nemcsak a filmben látható kaszkadőr mutatványok teljes egészét végezet el, hanem megtanulta hat és fél percig vissza tartani a levegőt a víz alatt, hogy egyedül vehessen részt a víz alatti jelenetekben. A színésznek mindössze néhány hétre volt ahhoz szüksége, hogy elsajátítsa ezt a képességet.

8, Jonah Hil – Mániákus

A színész 50 kilótól szabadult meg, hogy a sorozatszerepet megkaphassa. Jonah nem először fogyott le egy szerep kedvéért, de átalakulása mindenkit ledöbbentett, mert pont előtte kellett 20 kilót híznia a “Haverok fegyverben” című filmhez.

9, Tom Hardy – Bronson

Amikor az igazi Charles Bronson (a legveszélyesebb brit bűnöző) meglátta Tom Hardyt, nagyon csalódott lett. Az elítélt tele volt izommal, ami ugyanez Tomrol akkoriban nem volt elmondható. A színész viszont nem esett kétségbe, ugyanis rövid időn belül behozta a lemaradást. 5 hét alatt 19 kiló izmot pakolt magára, és amikor Bronson újra meglátta őt teljesen ledöbbent.

10, Johnny Depp – Alice Csodaországban

Szigorúan véve a Kalapos karaktere nem nevezhető bohócnak, ám mégis vastag sminket kellett a színészre felkenni, hogy eljátszhassa őt. A színész azonban nem szereti a vastag sminkrétegeket, de úgy gondolta, ha vállalta Kalapos szerepét, akkor megbirkózik a benne rejlő sötétséggel.

11, Scarlett Johansson – Az igazi kaland

Egy interjúban Scarlett beismerte, hogy fél a madaraktól, ezért úgy gondolta ez a probléma komolyabbra fordulhat, “Az igazi kaland” című film miatt, ami egy állatkertben játszódott. A színésznő azonban nagyon ügyesen kezelte a helyzetet, megbirkózott a pánikjával és tökéletesen alakította a szerepet.

12, J. K. Simmons – Az Igazság Ligája

Az életkora nem akadályozta meg a színészt abban, hogy radikális változásokat tegyen egy szerep kedvéért. Az akkor még 61 éves színész úgy döntött, hogy férfi kollégáihoz hasonlóan ő is le fog járni az edzőterembe és keményen fog edzeni, hogy profi szinten hozza a karakterét. Így is lett.

Ti tudtatok arról, hogy ennyi áldozattal járt egy-egy szerep?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...