KeződoldalEmberek12 idegtépő embertípus, aki úton-útfélen megakadályoz minket az előre haladásban

12 idegtépő embertípus, aki úton-útfélen megakadályoz minket az előre haladásban

-

Életünk része, hogy dolgozni, bevásárolni megyünk, hogy óvodába, iskolába visszük a gyerekeket és így tovább. Abban az esetben viszont, amikor sietünk, gyakran előfordul, hogy kisebb-nagyobb akadályokba ütközünk. Ezek az akadályok pedig nem mások, mint maguk embertársaink. Azok, akik az út közepén küldenek el még egy üzenetet, akik bizonytalanok és nem tudják, merre tovább, akik blokkolják a sort, akik elfoglalják az egész utat vagy egyszerűen csak turisták. Tulajdonképpen ismerjük mindegyik típust és nap, mint nap találkozunk is velük.

Néhányan jobban, mások kevésbé viselik ezt el, hamarabb felidegesítik magukat és zsörtölődnek. Ez teljesen érthető, hiszen mindez általában akkor történik meg velünk, amikor nincs egy felesleges percünk sem. Miattuk pedig, biztosan el is fogunk késni.

Posztunkban tizenkét rendkívül bosszantó embertípust mutatunk be, akikkel, ha eddig nem is, a jövőben legalább egyszer biztosan találkozni fogsz.

A technológia “rabja”

Rohansz a buszra, a vonatra vagy egész egyszerűen csak sietsz valahova. A technológia megszállottja pedig, mit sem törődik ezzel, hiszen ő ráér, őt nem érdekli, hogy te el fogsz késni miatta, akkor is el fogja küldeni még azt az egy üzenetet, ami számára életbevágó, nagy valószínűséggel azonban, csak üres fecsegés.

Az eltévedt lélek – Merre menjek tovább?

Ő az, aki nem tudja eldönteni, merre menjen tovább, akinek halvány lila gőze sincs arról, hogy egyáltalán hol van. Ez még nem is lenne kiakasztó, ha nem épp a legforgalmasabb helyek kellős közepén történne. Mozgólépcső, metró, buszmegálló és így tovább. Mindegy, hol van, a lényeg, hogy a hely forgalmas és ő minden egyes embert akadályoz a továbbhaladásban.

A plázatípus

Ebben az esetben általában nem egy, hanem több emberről van szó. Nem feltétlenül lényeges, hol vannak, az viszont már annál inkább, hogy lassan és másokat akadályoztatva sétálnak. Azt hiszik, övék a világ, úgy tesznek, mintha csak egy szimpla vasárnap délután sétálgatnának a helyi plázában.

A cikk-cakkosok

Nem nehéz kitalálni, most éppen kiről van szó. Ő az az ember, aki pontosan veled szemben megy, amikor pedig egymás közelébe értek, ugyanabból az irányból akarjátok kikerülni egymást, akár többször is. Ide-oda “táncoltok”, cikk-cakkoztok, míg végül szóban megegyeztek, ki merre kerüljön.

Az őrült kerékpáros

Ő az a kerékpáros, aki mivel tart az autóktól, a járdán biciklizik. Akkor is, ha van biciklisáv az úttest szélén. Emellett figyelmetlen, hajlamos elbambulni, ennek következtében pedig, nekihajt a gyalogosoknak.

Útfoglaló csoport

Ez a típus nem az idősekre, inkább a fiatalokra, tinédzserekre jellemző. Iskolai vagy baráti társaságok, akik szándékosan közlekednek úgy, hogy egyik irányból sem tudod kikerülni őket. Így kénytelen vagy rájuk szólni és egy kis helyet kérni, hogy elhaladhass mellettük.

Turisták

Nemcsak találkoztunk már turistákkal, hanem nagy valószínűséggel mi is voltunk már azok. Így ismerjük szokásaikat, bár nem feltétlenül követjük azokat. Ugyanakkor tipikus turista szokás, hogy az utca közepén megállnak és mit sem törődve azzal, hogy mennyien vannak körülöttük és kit akadályoznak, fotókat készítenek és pózolnak egy-egy tökéletes szelfi elérése érdekében.

A bizonytalan

Általában egyenesen sétálunk az utcán, nem össze-vissza kacskaringózunk. Nos, a bizonytalan típus céltalanul lézeng, mozgása teljesen kiszámíthatatlan. Ha megoldható, akkor inkább átmegyünk az utca túloldalára, mert máshogy ki sem tudnánk kerülni őt.

Ügyféltoborzók

Ezt a típust nem is kell túlmagyarázni, mindannyian tudjuk, hogy kikről van szó. Ők azok az emberek, akik azon munkálkodnak, hogy valamit mindenképpen ránk sózzanak. Mindegy, hogy mennyire sietsz, ők akkor is el akarják mondani, mit árulnak, az mennyibe kerül vagy éppen hova szeretnének beszervezni téged. Praktikus jó messziről elkerülni őket, ugyanis szinte lerázhatatlanok.

Az árus

Ezeknek az embereknek nincsenek üzleteik, egyszerűen az utcán árusítják portékáikat, ételeiket. Olyan dolgokat, amikre valójában nincs szükségünk, de általában annyira ügyesen csinálják, hogy biztosan veszünk tőlük valamit.

A kísérők

Ezeknek az embereknek valójában semmi dolguk nincs az adott helyen, nem vesznek és nem adnak el semmit, csak beállnak a sorba. Ezzel elfoglalják a helyet és tömöttebbé teszik a sorokat.

A blokkoló

Ő az az ember, aki elállja az utad és úgy tűnik, más célja nincs is. Ha éppen le akarsz szállni bármelyik tömegközlekedési eszközről, ő ott van, ráadásul az ajtóban, lehetetlenné téve ezzel bármilyen mozgást. Ő nem akar leszállni, csak áll ott és mindig, minden alkalommal az utadban van.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...