KeződoldalÉrdekességek12 szokatlan tárgy a múltból, aminek funkcióját elsőre senki sem tudja kitalálni!

12 szokatlan tárgy a múltból, aminek funkcióját elsőre senki sem tudja kitalálni!

-

Tévedés azt feltételezni, hogy a múltban élő embereknek nem voltak meg a saját kis eszközeik, amivel könnyebbé tehették saját életüket. Képzeletük segítségével, elég sok dolgot hoztak létre, ami nagyon hasznosnak bizonyult, ám szokatlan külleme volt.

Például volt újrafelhasználható koktélos pálca, vagy autóba való vázák, esetleg tapsmérésre alkalmas eszköz és így tovább.

Összegyűjtöttünk pár ehhez hasonló tárgyat, amire első ránézésre egyáltalán nem találod ki, hogy mi is az eredeti funkciója.

Autós váza.

Úgy néz ki, mint egy szarv, ugye? De ez egy autós váza a virágok számára. A virágok nem csak belső dekorációként szolgálnak, hanem természetes illatként is.

Az 20. század első felében gyártott autókban található ilyen váza, sőt néhányat most használnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Perfection (@perfection_carvase) által megosztott bejegyzés,

Újrafelhasználható koktélpálca.

Ez a miniatűr golfütőt koktélokba tették díszként. De a mostani modern műanyag pálcikákkal ellentétben, ezt újra fel lehetett használni. A pálca végén a különös csápok voltak, ha egy személy olívabogyót vagy cseresznyét akart kiszedni a poharából, anélkül, hogy bele kellett volna nyúlnia.

Telefonszám tárcsázására szolgáló eszköz.

Az idősebbek valószínűleg ezeket a “régi” eszközöket használhatták annak idején. Ezt az eszközt egy toll vagy ceruza végére kellett tenni, és ezzel könnyen beüthették a telefonszámokat. Azoknak még praktikusabb volt, akik nem akartak hozzáérni a gombokhoz.

Mechanikus számológép.

A múltban, matematikai számítások elvégzésére más eszköz is létezett: például ez a rotációs mechanikus számológép, ami az Optima nevet kapta.

Jégtörő kés.

A háztartási hűtőszekrények és fagyasztók megjelenése előtt kész ipar volt a jég eladására. Télen, a tározók tetejéről gyűjtötték be, majd különleges gleccserekbe helyezték, ahol egész évben tárolták, majd tömbök formájában szállították az ügyfeleknek. A horog, a jég mozgatására szolgált, így nem kellett puszta kézzel megfogni a tömböt.

Fagyis kanál.

Ha már láttál valahol egy ilyen viktoriánus kanalat, és meglepett a furcsa alakja, akkor tudd meg, hogy ezt kizárólag fagylalthoz használták.

Játék mosógép.

Ez a mosógép gyermekjátékként szolgált. Valószínűleg a kislányok lemészárolták a kedvenc babájuk haját egy ilyen gépben.

Zsebnapóra.

A fotó szerzője szerint ez az óra a múltban egy olyan nőhöz tartozott, aki szeretett utazni. Nos, ez a készülék nagyon megbízható: nehéz eltörni, és nem kell bele elem sem.

Kenyérpirító villa.

Régen ezeknek a hosszú villáknak a végére szúrták fel a kenyereket és dugták be a kemencébe, hogy megpiruljon.

Medál parfümös üveg.

Ez a medál díszként, és parfümtartályként is szolgált. Úgy tűnik, hogy őseink képesek voltak a szépséget és a funkcionalitást kombinálni.

Főtt tojás héját eltávolító eszköz.

A fénykép szerzője azt mondta, hogy egy 19. században épült ház kertjében találta ezt a kísérteties tárgyat. De ne tévesszen meg, ez nem egy orvosi kínzó eszköz, hanem egy főt tojás héjat eltávolító eszköz.

A tapsmérő készülék.

A tapsmérőt az 1950-es és 60-as években használták, amikor megjelentek tévés tehetségkutatók és táncversenyek. A szavazás leggyakoribb módja a nézők tapsolásának és kiabálásának ereje volt. De ahhoz, hogy kiderítsék melyik produkció volt a legjobb, tapsmérőt alkalmaztak, ami a taps erősségét mérte, ahol a legmagasabb értéket mutatta, az a csapat nyert.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...