KeződoldalCeleb8 világsztár, akik hatalmasat változtak egy szerep kedvéért.

8 világsztár, akik hatalmasat változtak egy szerep kedvéért.

-

Minden színész, aki karriert szeretne építeni, szinte mindent hajlandó megtenni azért, hogy megkapjon egy jó szerepet. Ez különösen igaz Hollywoodra. Nagyon kevés színésznek adatik meg az a lehetőség, hogy szerepeljen egy nagyobb költségvetésű filmben. Sokan elakadnak a kisebb sorozatokban-filmekben esetleg a reklámiparban. A hosszútávú sikerhez azonban az sem garancia, ha egy filmben sikeresen alakított. Folyamatosan kell fejlődni és bizony keményen kell dolgozni a sikerért. Most hoztunk nektek 8 mindenki által ismert színészt, akik már többször is bebizonyították, hogy a szakma legjobbjai és bármilyen átváltozásra képesek egy jó szerep kedvééért.

1. Zac Efron

Zac Efron a High School Musical című film bemutatóján lopta be magát a fiatal lányok szívébe. Világos kék szeme és egyedi arcvonásai miatt, már 19 évesen felhívta magára a figyelmet. Kevesen tudják, hogy Zac Efron a High School Musical forgatása alatt, beleszeretett a másik főszereplőbe Vanessa Hudgens-be, akivel 3 évig egy párt alkottak. Troy Bolton-t alakította a filmben, amiért a Nickelodeon tv csatorna őt választotta az év Legjobb Fiatal Színészének 2006-ban. 2012-től már komolyabb szerepekben is láthattuk, például: Az újságos fiú és a Szerencsecsillag című filmekben. 2019-ben az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című filmben alakított egy sorozatgyilkost.

2. Brad Pitt

 Brad Pitt a Thelma és Louise című filmmel robbant be a köztudatba 1991-ben. Egy bűnöző stoppost játszott, Geena Davis és Susan Sarandon oldalán. Első főszerepeit a Folyó szeli ketté (1992) és az Interjú a vámpírral (1994) című filmdrámákban kapta. Karrierje során rengeteg filmben szerepelt, mint például: Trója, Bábel,Harcosok klubja,Hetedik. Nem csak színészként, de producerként is kiválóan teljesít. 2006-ban a Tégla című filmdrámában producerként működött közre. 2007-ben 4 Oscar-díjat nyert el a film. Tehetségét 6 Oscar-díj jelöléssel is elismerték. 2019-ben a Volt egyszer egy Hollywood című amerikai bűnügyi-drámában kapott főszerepet. 2020-ban megnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat a filmben való alakításáért. 56 évesen mai napig minden idők egyik legvonzóbb férfi színészének tekintik, illetve legbefolyásosabb közszereplőként tartják számon a világban.

3. Tom Cruise

Tom Cruise karrierje 1981-ben kezdődött, a Végtelen szerelem című amerikai romantikus filmdrámával. 1983-ban A Kockázatos üzlet című amerikai vígjátékban való szerepe juttatta, nemzetközi hírnévhez . Megjelenésének köszönhetően, több férfias szerepet is kapott. Több A-kategóriás filmben is szerepelt, így vált Hollywood szerte ismerté. 1994- ben az Interjú a vámpírral című horror-romantikus filmben kapott, egy komolyabb szerepet, Lestat de Lioncourt-ot, egy magányos vámpírt játszott. 1996-ban kezdett el filmeket gyártani. Ebben az évben a Mission: Impossible című amerikai akciófilm hozta meg számára a produceri sikert. Többszörös Golden Globe-díjat nyert el, kiváló színészi és produceri munkájáért. Kevesen tudják róla, hogy diszlexiája van, de ennek ellenére a legsikeresebb hollywoodi filmsztárok közé sorolják, és ő az egyetlen színész, akinek az életrajzában hét egymást követő 100 millió dollárt meghaladó bevételű film található.

4. John Travolta

John Travolta a Grease cimű filmben játszotta Danni Zuko szerepét, amelyben megmutatta énekesi és táncos tehetségét egyaránt. A Grease 1978 nyarán került bemutatásra, minden idők legsikeresebb filmmusicalje lett. John Travolta egyik napról a másikra Oscar-díj jelölt szupersztárrá vált. Karrierje folyamán kétszer jelölték Oscar-ra, az első jelölését a Szombat esti láz című táncfilmért kapta 1978-ban, a másodikat a Ponyvaregény című vígjáték-regényért 1995-ben. Színészi hírnevét megerősítette 1994-ben a Ponyvaregény című vígjáték krimiben. 1995-ben Oscar-díjra és Golden Globe díra jelölték a filmben való alakításáért. Azóta rengeteg filmben szerepelt, a legváltozatosabb műfajokban. Ma a legjobban kereső filmsztárok közé tartozik, úgy húszmillió dollárt keres filmenként. 1997-ben minden idők 100 legnagyobb sztárja közé választották.

5. Matthew McConaughey

Matthew McConaughey karrierje 1993-tól kezdődött, olyan modern produkciókban vett részt, amelyeket modern klasszikusnak tartanak, mint például a Töketlen idők, Szeretném, ha szeretnél,Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt. 2009-ben nőcsábászt alakított, az Excsajok szelleme című romantikus vígjátékban. 2014-ben producerként működött közre a True Detective című amerikai krimi sorozatban, amely nagyszerű szakmai és közönségsikert aratott. 2005-ben a film elnyerte a Golden Globe díjat. A színészi alakítása a vígjátékokban meghozta számára a sikert a nagy képernyőn is. 2014-ben Oscar-díjra jelölték Legjobb férfi főszereplő címre, a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért, amit végül meg is nyert. Matthew a sokoldalúságáról ismert, többek közt ezért is tartják kiváló színésznek.

5. Matt Damon

Matt Damon 1997-ben a Good Will Hunting című amerikai filmdrámában játszott főszerepet, Ben Affleck és Robin Williams mellett.A film forgatókönyvét Matt Damon és Ben Affleck írta. Karrierje során rengeteg díjat tudhat magának, amelyek javát Ben Affleckkel közösen vehette át. A díjak között szerepel az Oscar-díj a legjobb eredeti forgatókönyvért, illetve egy jelölés a férfi főszereplő kategóriában, amit a Good Will Hunting-ban való alakításáért kapott. 2009-ben Az informátor című dráma vígjátékban beépített ügynökként szerepel. 2010-ben a filmben való alakításáért, elnyerte a Golden Globe-díjat, a legjobb színész – zenés film és vígjáték kategóriában. Damon az első 25 színész között szerepel, akiknek filmjei a legmagasabb bevételt érték el . Nem csak a munkássága miatt népszerű, több jótékonysági szervezetnek, köztük a ONE Campaign and H2O Africa Foundationnek is aktív tagja.

7. Anne Hathaway

Anne Hathaway 1999-ben a Légy valódi című tévésorozatban kezdte színészi munkáját, első jelentős szerepét 2001-ben Garry Marshall családi vígjátékában, a Neveletlen hercegnőben kapta, Julie Andrews mellett, amely megalapozta karrierjét és meghozta számára a sikert. A következő években további sikeres filmekben tűnt fel mint például: Az Elátkozott Ella, a Neveletlen hercegnő 2, Eljegyzés a kastélyban. Késöbb “jó kislány” szerepei által skatulyába zárt Anne szerepet kapott az Ámok és Túl a barátságon című filmekben is. 2012-ben a Macskanőként harcol Christopher Nolan A sötét lovag – Felemelkedés című akció-kaland filmjében. A nyomorultak című filmdrámában Fantine szerepét játsza el, az élet nehézségeivel küzdő gyárimunkást, egy törvénytelen gyermek, Cosette édesanyját. Bámulatejtő, hogy a színésznő, a szerep kedvéért 10 kg-tól szabadult meg. Utóbbi szerepért, 2013-ban Oscar-díjat nyert, Legjobb női mellékszereplő kategóriában.

8. Christian Bale

Christan Bale 1990-ben a Kincses sziget című kalandfilmben főszerepet kapott, ahol Jim Hawkins-t alakítja. Még csak 16 éves volt, de olyan élő legendák mellett szerepelhetett, mint Charlton Heston, Christopher Lee és Oliver Reed. 2000-ben a Bret Easton Ellis regényéből megfilmesített Amerikai pszichó című horror filmben játszik főszerepet, amelynek köszönhetően vált népszerűvé. 2010-ben A harcos című filmben való alakításáért Oscar-díjat kapott, a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. 2004-ben A gépész című drámában, a hitelesebb alakítás kedvéért Bale csontsoványra fogyott, 30 kg-tól szabadult meg. Kiemelkedően sokoldalú színész, bármilyen szerepben megállja a helyét. A ’90-es évek egyik legjelentősebb kultuszfigurájának tartják számon.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...